יוםשני 08 נובמבר 2021
דייב סקסוהוליסט
אסירות תודה:
על שבוע ניקיון, על שיחה טובה עם הספונסר, על עוד פעולות שהוא נתן לי לעשות. על כסף, אוכל, מוזיקה טובה, על טיפול אצל הפסיכולוג, על ספר חדש, ועל פגישה עם איזה רב שהרבה זמן לא פגשתי.
חסר אונים:
מול החיים - שאבא שלי מודיע לי שתפסו שוטרים מאנייקים את אח שלי בלי מסיכה, ואני הייתי צריך ללכת לשחרר, ובסוף זה לא קרה, פשוט קנסו אותו ועשו לו משפט שדה, עכבו אותו איזה חצי שעה. שיתפתי חבר, והוא אומר לי שבדיוק עכשיו הוא קורא בחדשות - שערבים מטרידים נשים חרדיות ליד מודיעין, ואף אחד לא אכפת לו כולל 'המשטרה', ובמקום להיות שם לעזרת הנשים החרדיות - הם עוצרים בחור חרדי בבני ברק בלי פרוטה וקונסים אותו כולל משפט שדה, בושה.
פחדים:
כלכלי, עבודה, דכאון, מהפגמי אופי שלי, מהטיפול הפסיכולוגי, מלימוד תורה, לימוד פסיכולוגיה וכו'.
מצרף כאן איזה קטע ממאמר שלי
אני לא חוזר לרחובות: 'איש כשר' - 'כמוני ממש'?
בעקבות הביצוע של אוריאל אספור וגיל אשר לקאבר של יאיר אלייצור "לא חוזר לרחובות" אני כותב את הפוסט הבא
רבנו נחמן מברסלב אמר (חיי מוהר"ן סימן ר"ל) שהעיקר תלוי רק ביגיעות ועבודות וכו', ועל ידי זה יכול כל אדם לבוא למדרגות גדולות וכו', ואמר "אני יכול לעשות איש כשר כמוני ממש".
בחוויה שלי התוכנית עובדת - רק למי שעובד אותה ב'יגיעה', ברצינות, לא ממקום שליטה, אלא ממקום של 'דברים שביכולתי לשנותם'; הרעיון של 'פעולות' - זה 'יגיעות', כוונתי שעל ידי שאדם יעשה תוכנית ויעלה על דרך יכול להיות 'איש כשר', והענין של 'כמוני ממש', היינו שכל אחד יש לו שורש נשמה אחרת וכו', וכל אחד בא מעולם אחר לגמרי וכו', ולכן רבי נחמן יכול להביא את כל אחד ל'מדריגה' שלו כפי שורש נשמתו, היינו עד יחידה דיחידה כמוני ממש, היינו כמו שרבי נחמן ז"ל הוא חידוש בשלו, כך כל אחד יכול להיות חידוש בשלו, והכל בכח רבי נחמן ז"ל.
לא חוזר לרחובות (קאבר) | אוריאל אספור וגיל אשר
מילים:
אני רוצה להיות צדיק אחי יסוד עולם רבנו רבנו תראה לי.
אמרת שאתה יכול לעשות אותי כמוך,
אז
רבנו בא תעשה אותי כמוך ממש,
ובלי ייסורים
אני רוצה להיות צדיק תמים עד מאה עשרים אני ממשיך להתפלל, וממשיך לחכות פה,
נשאר בירושלים לא חוזר לרחובות.
לא חוזר לרחובות X 4
בא רבי, זה מתוק לי,
לא אבא הם אומרים לי בא,
הם שיכורים מתאוות וכדורי
שינה הם,
כמו ילד טמבל שבתוך קערה של סוכריות צבעוניות מבחוץ בפנים מלא ברעל.
תן לקום בלילה מוקדם
וללכת לשם, לשדה, או בחדר לצעוק אליך.
גם אני רוצה ממשלה על
כל המלאכים,
אני הבן של המלך או מה
חברים שלי קוראים לי מדומין והם לא מבינים שאני חלק ממך,
חלק ממך ואם לי לא תתן אז למי אבא מה,
אני רוצה
פזמון:
אני רוצה להיות צדיק אחי יסוד עולם רבנו רבנו תראה לי,
אמרת שאתה יכול לעשות אותי כמוך אז....
רבנו בא תעשה אותי כמוך ממש