היהדות זה לא דת – אין כזה דבר חיבור בלי יהדות – זה תותים בחרא
בפתיחה של הדברים קודם כל אני רוצה לעדכן שלא כתבתי את הפוסט הקודם מרום גילי וניסיוני בזוגיות, אלא להיפך, אני רווק שעדיין לומד את החיים מבחוץ ככה אם אפשר להגדיר את זה, ואני מקווה שהתובנות והרעיונות היו נכונות; לפחות שאני יכנס נכון לנישואים ולחיי משפחה, אפשר לתקן אותי, פתוח לשינויים.
כעת נחזור לחיי הרווקות, תאמינו לי ברגע שאני רואה זוג עם ילדים, זה נראה פחות וורוד ומנצנץ, זה שוב מחזיר אותי למקום שהתחלתי לדבר עליו בתקופה האחרונה, החיים דורשים עבודה, בשביל להיות מאושר צריך לעשות משהו.
המשהו הזה - לחיות על פי עקרונות רוחניים, שזה אומר עבודה מתמדת של צעדים, להרגיש את החוסר אונים – אני לא יכול לבד, אני צריך כח גדול, שזה אלוהים, למסור לו, לתת לו מקום להיכנס לחיים שלי, אצלי מאד חזק הנקודה של השליטה והאגו, כל אחד והנוסח שלו.
השבת ישבתי לקרוא את הספר "לא ביקשתי לבוא לעולם" – שם בפרק "מדוע אסור להיות דתיים" - נשבר לי המיתוס כלפי הדתות, התחלתי להבין יותר טוב את החילוק בין הדתות (אסלאם, נצרות והינדו) ליהדות, ובקיצור יצא לי (זה כמובן סותר את הספרות): היהדות זה לקיים את הרצון האלוקי - כפי שחכמים הסבירו, או יותר נכון טרחו להסביר, זה הדרך להתחבר רוחנית – השאר זה 'תותים בחרא...' (סליחה על הביטוי), אם כל אחד יצור לעצמו יהדות משלו, אז מכאן הדרך לרפורמה ועוד חרטות מהסוגים האלה, שהנשים מניחות תפילין ובזה תם ונשלם הקשר עם הבורא.
הכומר הכי דתי – חייו חשוכים, כי הוא איש דת נוצרי, והוא מאמין וחי בחושך, נקודה. חייו הרוחניים הם ביחס, כמו של איכר פשוט בלשבת בגורד שחקים ולעבוד בהייטק – זה פשוט לא עובד ומתלבש, הוא סובל, ועל זה נאמר: 'נקי סובל', 'מחובר בדימיון'. זוהי דעתי. לא מתכוון לפגוע באף אחד. אני פשוט שם לב לתופעה של חברים שעושים 'דרך' מה שנקרא והם נקיים, אבל החיבור שלהם הוא אובססיבי, האסירות תודה שלהם זה איזה סוג של ברכה באידיש. והחוסר אונים - איזה סוג של קללה בצרפתית. לא זה מה שאני מחפש.
שאני הולך היום 20 דקות ברגל לשכונה הסמוכה וחוזר. אני מתחבר לטבע וחושב על החיים על חיי הרווקות, יש הרבה התקדמות, יש לי תורה, עבודה - שאני מחובר אליה, אני מחובר לתורה, לספרי הקודש ולהבדיל לספרי החכמה וההגיון. אני לא קעקער, או איזה אחד שמחפש את עצמו בפייסבוק, או באינסטגרם, יש לי ערכיות למקום - שאני נמצא בו, אני עושה דברים עם הרבה תוכן וערך. אסירות תודה. אני לא רוצה להיות נשוי בגלל שכולם מתחתנים, בדיוק כמו שאני לא רווק כמו כל הרווקים.