האמת היא שכתבתי פה כמה פעמים,וכשלחצתי סנד זה פשוט נמחק, ועכשיו אני מבין שזה בגלל שלא הייתי מחובר, חבל.
היה לי שבוע נקי, עשיתי פעולות, באיזה שלב התעצלתי,וכמובן שהגיע הנפילה אחרי זה,הייתי מתוסכל נורא, כי קשה להתמיד, הרבה יותר נוח לשבת לראות איזה סדרה מלעשות פעולות,הרגשתי מן תחושה כזאת שאני בעצם מסתובב סביב הזנב של עצמי,לא מתקדם.
ונזכרתי.
נזכרתי שהייתי בדיוק באותו מצב בתחילת הסיבוב הקודם שלי בתוכנית (שהיה מאוד מוצלח),ואני זוכר שכתבתי פה פוסט באתר ומישהו נתן לי עצה שממש עזרה לי, שהובילה אותי לתקופה הכי טובה שהייתה לי מאז התחילה ההתמכרות.
אני מניח שזה לא חידוש גדול אבל לי זה כן היה.
אני זוכר שהעניין היה - שתפסיק לספור את הימי נקיון שלך, אלא את הימים שאתה עושה פעולות, ובשיחה אחרת שהייתה לי הספונסר, קיבלתי ממנו תוספת לעניין, שבתכלס אני, האחריות שלי היא לעשות את הפעולות וכל השאר זה בעצם אלוקים אחראי. אם הוא ירצה הוא ישאיר אותי נקי, ואם לא, אז אני לא יהיה נקי.
וכל זה בעצם, זה מה שחיזק לי את העניין של ה"רק להיום", שפעם ראשונה באמת לקחתי אותו ברצינות, זאת אומרת אני לא סופר את הימי נקיון שלי, זה באמת לא מעניין אותי, לא המחר ולא האתמול,אלא התמקדות בעכשיו, כי בעמם אני לא סופר ימי הנקיון שלי.
ואני חושב שהגישה הזאת מאוד עזרה לי להתמיד, כי שאתה בגישה של אני רוצה להיות חודשיים נקי הראש שלך הוא תמיד בחודשיים. אתה לא מתמקד בפעולות ,אלא במטרה שהיא הנקיון,ובעצם הפעולות הם הדבר המשני, אבל נראה שהגישה הנכונה(לפחות לעצמי) היא להציב בעצם את את הפעולות בתור מטרה, והנקיון? זה כבר תלוי באלוקים.
בנוסף כשאתה לא הולך בגישה של ה"רק להיום", יש פחות משמעות ליום הספציפי, והתמקדות ביום הספציפי, כי כשאתה מציב יעד של חודשיים אתה מסתכל רחב, אתה לא באמת יודע איך לעשות את זה, זה מרגיש כמו משהו לא אפשרי, אבל כשאתה מסתכל על כול יום בפני עצמו ומבודד אותו, זה כבר הרבה יותר קל.
אני חושב שהדברים האלה נצרכים,כי חשוב לבוא בגישה נכונה.
וחשוב לי לכתוב את הדברים האלה, כדי להזכיר לי במהלך המסע הזה את הדברים שעזרו לי
מקווה שהיום הזה יעבור בצורה נקייה.