שלום חברים יקרים,
בשבוע האחרון יש לי חוסר גדול פעולות החלמה !
אני לא נכנע בכל יום, לא מתקשר בכל יום, לא נכנס לכאן ולקבוצה בכל יום.
בנקיות ברוך ה' יש ויתורים על מבטים, יש מחשבות שבאות והולכות ואיני נשאב אחריהם. ואת הפירצה סגרתי.
בתשובה לשאלה מתבקשת, כיצד ייתכן שהנקיות כל כך טובה כשההחלמה כל כך גרועה? תשובתי- שבעקבות חסימת הפירצה וההרגשה שהפעם זו דרך חדשה, ומחשבות של 'סגרתי את הפירצה, זהו סיימתי עם התועבה הזאת', מחזקות ונותנות כוחות. אני יודע שזה לא מחזיק הרבה זמן, בערך כשבועיים מאז התחדשות זו לדעתי מתחיל קריז נוסף והיסודות מתחילים להתערער.. ולרגעים אלה אני צריך לבוא מוכן, לכן אני מוכרח להיות מחובר. כדאי להקדים חיבור לקריז ולא להיפך.
אני יודע שאני מוכרח לחזור לפעולות ההחלמה, לכניעות היומיות ווהשיחות עם החבר. כי הם מחברים אותי לרצוני האמיתי ולחיים שלי ועל ידי זה יש בי גבורה גדולה להמשיך הלאה..
כמה נקודות מהרגשתי היום:
א. השליית ריקנות:
אני מרגיש קצת כבוי, כאילו החיים לא מספיק מעניינים, שאין מספיק התלהבות בהם. ברור לי שזה בגלל שאני לא מתשמש בתאווה, והיא הייתה ממלאת לי הרבה מההתלהבות בחיים.
ולדעתי, זו תחבולת היצר, לרוקן אותי מהרגשת התלהבות כדי להביא אותי להתלהב ממה שהוא מציע לי. אז זהו, אני הולך עוד מעט לעשות כניעה, ולהלהיב את עצמי, מהצלחתי להמנע הרבה מראיות ברחוב, שלא נגררתי אחרי מחשבות, שלא נכנסתי לרשת בהזדמנות מסויימת שהייתה לי, שאני מנסה לפעול בהחלמה ועוד.. ואחרי שאעשה זאת אפנה אליו בתפילה מעומק הלב שיתן לי חיות ושמחה בעבודת ה' בכלל ובעבודת הקדושה הזו בפרט.
ב. לחצים מענייני החיים:
יש לי לחצים ממשימות שגרתיות, ואני בלחץ פנימי בכל פעם עד שאני מבצע את המשימה, זה גורם לי לקהיית חושים, ולשכחת מטרתי, ומה באמת חשוב בחיי. תוצאות של לחצים אלו-התפילות לא בכוונה, עבודת ה' לא מוערכת, היחס לסביבה קצר ומהיר וטכני מאוד. רצון לברוח לשינה. סרטים, משחקים, אוכל, טיולים, ועוד.. והכל סביב נקודה זו של ריכוז גדול ולחץ גדול במימוש משימות שגרתיות בחיים. ואני מוכרח לעבוד בנושא הזה, כי אחרת אני חי בחיים ומפספס הרבה מאוד דברים, בעצם את כל התכלית אני מאבד בריכוז בנקודת ביצוע מסויימת.
מה אני עושה כדי לקדם את זה למקום טוב יותר? בכל פעם שאני נכנס להרגשה כזו שאני אומר לעצמי 'אני חייב לעדות כך וכך, עוד לא עשית כך וכך, חייב לגמור את זה ואת זה... ' עלי לעצור לרגע, אם מתאפשר לעשות כניעה בפועל ואם לא אז במחשבה ביני לבין עצמי. כניעה הכוללת מחשבה בנוגע לתכלית חיי, ומה יותר חשוב ממה, ופרופורציה בחיים ובסיומה תפילה גדולה לא לפספס את המבט הנכון והפרופורציונלי בחיים.
הצלחה מרובה לכולם בכל!!