הרבה זמן לא כתבתי. והסיבה (כמו במלחמה הזאת) היא הירדמות בשמירה. דמיינתי שאני בטוח, שאני מוגן, נתתי לדריכות לרדת והרי התוצאות.
וכמו במלחמה הזאת זה לא הזמן להדרדר לפעולות קטנות תוך כדי תנועה, אלא במידת האפשר להיעצר, ולתכנן פעולה. כי אנחנו מתכננים בעז"ה לחיות הרבה שנים, בביטחון.
ונראה לי שתמיד השטן מחכה מעבר לגדר, ותמיד תהיה גדר, לצערי זה נראה שלא נוכל פשוט להשמיד את אויבינו (היצה"ר וגם אויבים אחרים...), נצטרך לחיות לצדם יום אחרי יום עד המוות הבלתי נמנע.
אבל אין זה אומר שלא נוכל לצאת מנצחים. לא. יש לנו את הכוח לשלוט על מה יחדור אלינו ומה לא, זה מצריך עבודה אינטנסיבית בלתי נגמרת אבל זה יהיה שווה, עכשיו רק נשאר לתהות איך עושים את זה.
כשבקרע הדי הפיצוצים, אני אומר לעצמי, אין זה הזמן לעצב דיכאון ושפלות רוח. זה לא הזמן להתייאש ולתת לאויב לעשות בך כשלו, אלא אדרבה להתעצם, ולנצל את המומנטום. במלחמות קודמות ה' היה בעזרינו והכינו את אויבנו שוק על ירח, רק הרווחנו מהמלחמה. וכמו ששלחו מהאתר פה עצה להשתמש בנפילה כהזדמנות לשכנוע עצמי לצעדים גדולים.
במלחמה הזו כבר הפסדנו, השאלה איפה נסיים. בשם ה' נעשה ונצליח.
בשורות טובות בכל החזיתות. לא ינום ולא ישן.
(מצד אחד ואם אין הקב"ה עוזרו אין יכול לו, ומצד שני אם ה' לא ישמור עיר שווא שקד שומר... זה הזמן! לחיזוקים, להתגברות, לכבישת היצר,)
כתבתי לעצמי. תודה שקראתם.