תודה על השיתוף! בהמשך לתגובתך.
1. אני מרגיש שמה שיתאים לך זה סינון שמצד אחד יאפשר לך להמשיך את אורח החיים שאתה רגיל אליו - כלומר היכולת לצפות בדברים שהם "לא בעייתיים" ובד בבד לשמור אותך מצפיה בתכנים שיכולים לגרום לך ליפול. סינון שיהיה חזק מספיק. ובכן, אולי לא אחדש לך - אך בכל זאת אומר שיש כזה סינון. קוראים לו נטספארק, אני מניח ששמעת עליו. אני כבר כמעט 5 שנים עם אותו הסינון וזה משמר לי את היכולת לשים אתרים ספציפיים שלא בעייתיים בעיניי על הגנה נמוכה/ ללא הגנה. זה משמר לי את החופש לפעול יחד עם גבולות של סינון ששומר אותי מליפול מבלי לוותר על הרגלים לא בעייתים. אם ניסית אותו, אשמח שתשתף איך הרגשת? מה הפריע (אם היה כזה דבר)?
2. ההבנה הזו מאוד חשובה. אני שמח שוב להתרשם שאתה במקום יחסית טוב, ויחד עם זאת אתה מזהה שיש דבר שאתה רוצה לשנות. ההשקפה שלי אומרת שדבר קטן כגדול הוא משמעותי. במילים אחרות, השינוי הוא מבורך גם אם מדובר בדבר שנראה לך קטן או בתדירות נמוכה. עצם זה שיש רצון זו כבר התחלה. ממליץ לך למנף אותו ע"י פעולה. ע"י מעשים - יש משפט שאומר ש: "רצון ללא מטרה הוא בעצם משאלה". אני מניח שהפעם צריך לעשות משהו שונה.
זה מחזיר אותי לשלב השאלות.
אתה יכול לתאר לי את הרגע בו אתה מחליט לשים סינון?
- מה הביא אותך לשים סינון?
- מה היה כאשר היה לך סינון? כמה זמן זה החזיק מעמד ולמה?
- מה קרה לאחר מכן כאשר הסרת אותו? האם זה גרם לך ליפול מיד?
- מה גרם לך לשמור יותר מחודשיים? יכול להיזכר מה עזר לך?
אני שואל כדי לקבל רושם יותר מדויק. אולי תהיה אופציה לנסות שיטה שונה. אמרת שעבר זמן רב מאז ששמרת על יותר מחודשיים (שזה הישג מדהים!!) - ואתה כרגע עומד על ממוצע של עד חודש. זה מצב מצוין. המטרה שלך כפי שציינת היא "לטפל בבעיה הזאת" כלשונך. זה יהיה מסע, יהיו עליות וירידות אבל אני בטוח שבמצבך אתה תוכל להתגבר על זה. אז... מה אתה אומר? אשמח שתמשיך לשתף