אפי היקר!
כאבך וצערך כואבים לי, ההתמודדות שאתה מתאר היא קשה ביותר,
ויתכן שיותר מעצם הקושי של התאווה, הקושי העיקרי מגיע מעצם העניין שאתה מרגיש אשמה, בזה שאתה נמשך לאשה זרה, אני מתאר לעצמי שזאת הרגשה נוראית ואבודה,ההרגשה הינה אבודה, משום שאי אפשר לשתף אותה אפי' ברמיזה אם מישהו שאתה מכיר,
מה אני הייתי עושה במצב שלך?
הייתי שם את כל הדגש על המציאות של התאווה,
כלומר, מכיוון שעצם המשיכה, היא איננה באשמתך כלל וכלל, ואין לך שום קשר לעצם המשיכה להוויתה ולהיווצרותה,
אלא היא מגיעה ממקום טבעי לחלוטין, מהמקום הטבעי של משיכה בין מין למין, משיכה שהיא טבועה בבריאה, רק שהטבע לא בדיוק מודע לכך שהיא ואתה לא קשורים, ולא יהיו קשורים בכל דרך, כך שהמאמצים שלו הם לשווא...
ברגע שאתה מתחבר לטבע שלך, אתה חי הרבה יותר טוב עם הרבה פיתויים והסחות, נכון שזה מרגיש זוועה להמשך לנשים שאתה מכיר מהסביבה שלך, אבל כאמור, זה לא אתה, זה הטבע במלא תפארתו! זה משיכה שהיא קשורה למציאות הטבעית שלנו, ולא אלינו ספציפית, ועל זה צריך להיות עיקר הדגש.
ואגב המשיכה לנשים זרות היא איננה יכולה להעלם ללא סירוס,
ומי שחושב שקיימת מדרגה שבה אין יותר משיכה לנשים זרות, שימשיך לחיות באשליות, זה דבר שהוא מושרש בטבע האנושי, והטבע האנושי אינו מבדיל בין אשתו לבין אשה זרה נשואה...
מה שאנחנו משנים זה את עוצמת השליטה של התאוות עלינו, כמו שגמילה מסיגריות איננה גורמת לגמול שנגמל, לא לאהוב יותר סיגריות, אלא רק משחררת אותו מכבלי ההתמכרות, כך גם אצלינו.