לקלמן ולwhoswho
נכון כמו שכתבתם שבהתרסקות יש טעם מריר מאוד של מה עשיתי אם בעצם בסוף לא עמדתי - ואגב יש בזה רק מעט מהנכון, נכון שצריך ליזהר לא ליפול אף פעם, כי כמו שאומרים אצל מכורים לסיגריות שברגע שהוא מתחיל בחזרה אפילו פעם אחת הוא אינו בטוח שיוכל להמשיך לעמוד על עצמו, אבל מצד שני יש גם תקווה מהצד השני, וכמו בסיגריות, וניקח את הסיגריות כדוגמא;
הבעיה בסיגריות שזה מזהם את הריאות וכו' (ללא זה הבעיה לא היתה קיימת-ולא היה צריך להפסיק), נכון שצריך להפסיק עם ההתמכרות לגמרי, אבל גם אם מישהו שמר את הריאות שלו למשך חודשיים, ונפל באמצע ליום אחד, וקצת זיהם את הריאות אבל הרי הריאות שלו כבר נקיים חודשיים, וזה קצת זיהם אותו, זה לא אומר שזה הפיל את כל העבודה, כי חלק מהעבודה הוא כבר עשה דהיינו 'ניקה את הריאות' נכון שהוא אולי שיבר את הרצף לגבי מה שנקרא ההתמכרות, כי החריצים במוח מתעוררים ונחרשים שוב, ואשר על כן העבודה היא להפסיק לגמרי לגמרי, בכדי לנקות את המוח מהחריצים שנוצרו, וזה החלק החשוב פה, אבל להגיד שנתרסק ואין עכשיו כלום, כאילו לא התחלתי זה לא נכון, כי לפחות נהניתי מהימים היפים שכן שמרתי.
אני לא יודע איך זה אצלך אבל אצלי ימים לא טהורים מתאפיינים בלחצים של מלחמה או באיבוד המלחמה, ואני לא מדבר על שעות השוטטות באינטרנט וכדו' שאח"כ אני מתחרט על זה כמו שאומרים חזל רשע כל ימיו מתחרט, כן אני בימים אלו אני עולה ויורד כמו יו-יו ואני לא יודע מה לעשות בעצמי, וכמדומה ששהרגשה הרעה הזאת היא לא רק לי אלא שאף אחד אינו שלם עם מה שהוא עושה בימים לא נקיים, ולכן זה מתאפיין בלחצים וכדו', אבל בימים הטהורים אני יחסית נהנה מרוגע ושלווה לפחות בעניינים אלו, ולכן אף כשאני נופל אני אומר לעצמי נכון שבתכלית אני צריך להגיע למדרגה שאפסיק וזה היא רצוני, אכן לא מימשתי את רצוני, השתטתי ועברתי על זה, אבל לפחות נהניתי מהמתנה הזו כמה ימים, נו אז כבר הרווחתי.
לגבי מה שאמרת whoswho (אגב מה הפירוש של השם הזה?), שאתה מפסיק בגלל משהו, תדע לך שחז"ל כבר אמרו בימיהם שהלוואי שאנשים יפחדו מהקב"ה כמו שהם מפחדים מאנשים, גם בימיהם היו צריכים לעצה זו, יש גם המושג בחז"ל של, עבודה שלא לשמה ושמתוך שלא לשמה בא לשמה, ולכן אמת שאתה לא עובד את ה' בגלל שאתה רוצה רק בגלל הפחד מהחבר ההוא ששומר אותך, אבל במשך הזמן תלמד לא לימשך אחר התאווה בכל צורה שהיא.
וחשבתי שיתכן שאפילו בוא נגיד שאתה מפסיק בשביל השני, אכן זה לא המטרה אבל לפחות בשביל ההנאה של הימים הטהורים זה מספיק, מה זה משנה למה הפסקתי העיקר אני נהנה - בא הביתה מרגיש בלתי כבול למחשב, ואני לא מחכה לרגע בו אף אחד לא יראה ואחזור לראות את הדבר הבלתי ראוי, או שאוכל לשבת עוד כמה שעות לבזבז אותם, או שאתה בא הביתה ואומר לעצמך במקום שאתמול בזבזתי כמה שעות ולא הגעתי לכלום, היום הספקתי כבר 1. 2. 3. וכו'
שוב אני לא יודע איך המצב אצלך, אבל אני מאמין שאצל כולם זה כך וכמו שהבאתי לעיל מהחז"ל ש..... מלאים חרטה (אני לא נוקב שוב בשם שכתבתי שם, כי אנו צדיקים שמנסים להיות צדיקים יותר גדולים).
לקלמן
לגבי החסימות - אני משתמש באינטרנט 'אתרוג' שהוא יותר גבוה מהדרגה הכי גבוהה של 'רימון' וגם היא חברת בת של 'רימון', ומשם לרדת לרימון קשה אתה צריך בעצם לבטל את הרימון (כמדומני), לפני שהיה לי את זה גם אני הורדתי כל יום שני וחמישי, נכון שתמיד יהיה פה ושם אחוזון קטנטן שבטעות אפשר ליכנס וכדו' אבל זה כבר מרחיק אותך בהרבה מהכיעור.
לגבי השכנים - האם אתה חייב את הגלישה באמצעות האינטרנט האלחוטי (דהיינו שהמודם אצלך עובד רק באלחוטי) או שאתה מחובר בעיקרון ישירות רק שיש לך אפשרות של להתחבר גם באלחוטי לרשת אלחוטית, כי אם המצב הוא כך, עדיף שתלך לטכנאי שיחסום לך את החיבור באמצעות רשת אלחוטית. אני יש לי מחשב ביתי נייד, שאגב אין לו אינטרנט בכלל, אבל הייתי יכול להתחבר לשכנים ולגלוש באופן פרוץ, יום אחד החלטתי לעשות מעשה וחסמתי לגמרי את החיבור לרשת אלחוטית, ואם אתה חייב את האלחוטי לחיבור שלך, אז אם אתה יודע אנגלית תיכנס לתוך אתר webchaver יש שם משהו שאתה יכול להגדיר על המערכת שלך שלא יוכלו לגלוש רק מהמודם שלך ומשהו כזה שאתה צריך להגדיר קוד, ואח"כ את הקוד תמסור פה לגארד, לפילטר-גבאי, ואם ח"ו תצטרך להחליף מודם הוא יפתח לך בחזרה וכדו'. (אם אתה לא יודע ננסה לעשות משהו של תירגום).
קלמן - אני רואה שהגדרת נכון את הבעיה וזה האחד מתוך הכלים ההתחלתיים להכיר בבעיה, ולדעת שאנו צריכים לנסות למצוא כלים.
האם ניסית את הכלים שיש באתר - אגב ניתן להוריד אותם בתוך קובץ PDF.
מקוה שהועלתי
משה
(לא התעייפת?, מדי ארוך?)