ברוכים הבאים, אורח
  • עמוד:
  • 1
  • 2

נושא: שנה 469 צפיות

תגובה: שנה לפני 1 חודש, 3 שבועות #152151

מזל טוב! איך חגגת בסוף?
וכל הכבוד על הדריכות! 

תגובה: שנה לפני 1 חודש, 3 שבועות #152167

תודה, לא הייתה לי דרך מיוחדת לחגוג. רק הייתי פשוט שמח כל היום. גם חשבתי על העדכון שאכתוב פה היום, וזה מה שעבר לי בראש:
אם שנה אחת הייתה שעה אחת, אז הייתי מסתכל בשעון ורואה את המחוג של הדקות על 8. רואה איך עברה שני שליש שעה ואומר: עכשיו עשרים לאחת. 
לא שתים עשרה שלושים וחמש, אלא עשרים לאחת! כבר נותנים לשעה הזו שם של העתיד לבא וזה משמעותי בשבילי.
אני ב״עשרים ל״ שנה. אם תצלח דרכי זה יהיה דבר כל כך מרגש, מעולם לא ״השלמתי שנתי״. כי מעולם לא היה לי כזה מעקב מסודר. תמיד היה נדמה לי שזה נגמר, וזה לא נגמר. אבל עכשיו אני מאמין שאם הגעתי לעשרים ל - במודעות של מעקב כזה יש בהחלט סיכוי מאוד גבוה להגיע לאחת.

תגובה: שנה לפני 1 חודש, 1 שבוע #152226

250 יום.

האם החשק להתעסקות הזו נעלם לי?
הרמב״ן אומר
"וטעם והאספסוף אשר בקרבו התאוו תאוה שלא היה להם חסרון במדבר כי היה להם המן לשובע והיו עושים בו מטעמים שונים בטעם חשוב מאד כאשר יספר אבל המשילו בנפשותם תאוה רבה כמתאוים לאכול הפחמים והעפר והמאכלים הנבאשים״
החשק עצמו נעלם, החשק לחשק עוד לא.

.

תגובה: שנה לפני 1 חודש #152281

255 ימים.
אתמול נפקדתי בגעגוע לימים ההם. פתאום התחילו לי מחשבות שהדבר הזה היה נחמד והדבר הזה היה נחמד. 
מכיוון שאני במרחק יחסית גדול מהם, ניצלתי את ההזדמנות לנטר ולתעד את תהליך החשיבה שלי.

אני רואה שהמחשבות שחשבתי ברגע הראשון לא דומות למחשבות שחשבתי 10 דקות אחרי זה. ברגע הראשון הגעגוע הוא למשהו שאינו קשור לפורנוגרפיה בכלל, אלא באופן עקיף מאוד. המחשבה שאם היה לי רק את זה היה לי טוב. ואז אני שוב מציץ מהצד על המחשבות שלי כעבור 10 דקות וכאן אני כבר מביע צורך בצד הרך של הפורנוגרפיה, משהו שאפשר לראות בכל סרט, ועדיין, כבר יותר ממה שהיה קודם. ואז אני שואל את עצמי, האם בשלב חשיבה זה הייתי נהנה עדיין מהדבר הלא פורנוגרפי כלל שחשבתי עליו בהתחלה? והתשובה היא, זה כבר לא מעניין.
אם הייתי ממשיך עוד 10 דקות כבר היה משהו יותר חמור, ואז הרך כבר לא היה מעניין. אבל בנקודה הזו התנערתי והמשכתי בחיים שלי. בתקופה זו בחיי אני מרגיש רחוק מלפעול על מחשבות כאלו. אבל אני גם יודע שאם הן תהפכנה לשכיחות יותר, המלחמה תהיה קשה.
כמה מוזרות וערמומיות הדרכים שאני מוביל את עצמי לרע.
ולמרות המודעות הזו, אני עדיין שואל את עצמי. והדברים המותרים האלו שאני רוצה, כשהם לעצמם לא או״פ, יש להם מקום? ואולי זו שאלה טיפשית כי חזיתי אתמול בעיניי שכלי כיצד הם שער הפותח לשביל אל הגיהנם.

תגובה: שנה לפני 1 חודש #152297

• גרזיל
  • חבר חדש

אחי היקר. תודה על השיתוף שלך. אתה מדהים, עוזר לי לקרוא את דרך החשיבה שלך, והפתיחות שלך מדהימה, קל לי להזדהות איתך.
האם יש מקום לדברים המותרים שאתה מתאר?
במקום שבו אני עומד אני חושב שכן, אבל רק בגלל שאני מעדיף את זה מהרע יותר. אבל הבעיה היא שאני יודע טוב מאד שזה ממש לא ייגמר שם. לא משנה כמה אני משכנע את עצמי שכן, זה לא ייגמר שם. גם אם פעם אחת זה יהיה מבוקר ומודע, פעם אחרי, או כמה פעמים אחרי זה כבר יתפתח.
איזה יופי שהצורך הזה עוד קיים בי, אני רוצה לשמור אותו לאשתי בעתיד, בצורה בריאה אוהבת.

אין לי ברירה רק לעשות ככה
בואי אליי מנגינה יקרה

תגובה: שנה לפני 1 חודש #152307

255 יום וואו הלוואי בקרוב אצלי איזה גבר..

מניסיוני למדתי שלא משנה אם הדבר מותר או אסור נפילה או לא אם אתה בעצמך יודע שזה משרת לך את אותו יצר מטריד זה הדבר לברוח ממנו 
ואני ישתף במשהו שאני עברתי במשך למעלה משנתיים מצאתי לעצמי כמויות בלתי נדלות של דברים "מותרים" וחלקם אולי תצחק כבר ממש לא שייכות לנושא זה התחיל מדברים שאין בהם איסור מפורש בתורה לראות עד שהבנתי שזה מושך הלאה אז עברתי לסרטים כל פעם שהיה לי דחף הייתי מוצא סרט טוב לשקוע בו (וכמעט אין סרט שלא תמצא בו איזה טריגר קטן לפחות) אחרי זה הבנתי שגם זה ממשיך לשרת את התאווה הזאת בדרכים עקיפות ובהמשך אחרי דרך ארוכה מצאתי סיפוק ורגיעה סעישון סיגריות ככל שהתאווה דורשת..
ואז הבנתי את הטעות:
יש הבדל עצום בין הסחת דעת לבין מילוי התאווה 
זאת אומרת, יש דברים שנעשים בשביל להסיח דעת מהנושא ופשוט לברוח ממנו אבל יש דברים שאפילו אם הם לא התשוקה הזאת ספציפית הם שמים אותך במקום שלא אתה שולט על תאוויך אלא הם שולטות עליך ואז הם כביכול עושות אתך פשרה: טוב אז לא את התאווה הזאת אבל תן משהו וזה משאיר את הבן אדם נשלט ו"מכור"
וכמו ילד קטן שרוצה בכל מחיר לעשות משהו שההורים לא מסכימים ואז אחרי הרבה מריבות הוא אומר טוב אז לפחות תנו לי דבר אחר שאתם רק קצת לא אוהבים. ואם זה לא טובת הילד וההורה נכנע (אני לא מדבר על אגו אלא על סמכות)שורה תחתונה ההורה הזה לא איתן מספיק ולא שולט אלא נשלט
אותו דבר כאן, נכון יכול להיות שבסוף לא עשיתי משהו אסור וגם לא נפילה אבל אני נשלט בידי תאוותי. 
רק כשהחלטתי להפסיק את העישון וכל הדברים האלה ביחד עם הגמילה מפורנו זה החזיק זמן אמנם קשה אבל יציב 
בהצלחהחברים  אהובים

תגובה: שנה לפני 1 חודש #152320

גרזיל, תודה על התגובה המפרגנת.
אני גם חושב שהסיכוי הוא נמוך שזה יגמר שם, ולכן כשאתה נמצא במצב נקי לא ראוי להקל ראש בפתח הזה להדרדרות.
אבל אני לא בטוח אם זו לא הדרך הנכונה למי שכרגע משתמש בפורנוגרפיה קשה. בפרט אם הוא לא אוהב את זה באמת, אלא רק מתגלגל לשם כטבע הגלילה ברשת. יכול להיות שאפשר לעשות איזו משמעת עצמית שאדם ימתן את השימוש שלו מדברים שנפש אדם קצה בהם רק בגלל שהאינטרנט מביא לך אותם, לשימוש ב״יצר הרע״ הישן והפשוט. שאדם יאמר לעצמו בסם הזה אני לא נוגע יותר, אבל משתמש בדברים קלים יותר. זה גם נותן איזה סוג של כבוד עצמי בתוך כל הבוץ הזה, לבדל את עצמך לפחות מרפש ולהיות רק בבוץ.
אני מיתנתי וביקרתי את השימוש שלי וגדרתי אותו עוד תקופה לפני שהתחלתי את המסע הנוכחי. לא נכנסתי לאתרים יעודיים וכו׳. אני לא הצלחתי לעמוד בזה 100%, אבל לפחות על דרך הרוב, אתה כבר חי בסביבה מתונה יותר. יכול להיות שהתמתנות עוזרת לעזוב ויכול להיות שהיא תוקעת ולא עובדת. זו מחלוקת גדולה גם בגמילה מקפה, אם להפסיק בבת אחת או לעבור לתה...

תגובה: שנה לפני 1 חודש #152321

joni01 
וואו, הייתי צריך לשמוע מה שאתה אומר עכשיו.
השאלה הזו של שולט ונשלט היא שאלה מרכזית בכל הסיפור הזה. חלק מהתאווה היא התאווה להסיר אחריות ולתת למשהו שיקח ויסחף אותך. לא פעם, בתוך אותה חשכה, הייתי מתוסכל מזה שאני לא מוצא שם משהו שתופס אותי ולוקח אותי אל התאווה, ושאני צריך לחפש, עד כדי כך.
אז כן, יכול להיות באמת שלא משנה מה רוצים אלא עצם הרצון לאבד שליטה הוא זה שמצריך טיפול. וכמו שאמרת, אני מזדהה, לפעמים זה בא לידי ביטוי בדברים שמצחיק שזה לא שייך בכלל, זה עדיין אותו רצון בעצם.

תגובה: שנה לפני 1 חודש #152324

כל הכבוד אין כמוך

תגובה: שנה לפני 4 שבועות, 1 יום #152329

תודה, גיבור

תגובה: שנה לפני 3 שבועות, 5 ימים #152365

261
עכשיו ממש ממש קשה לי.
אתמול הייתי מאוד גבולי הסתכלתי על דברים שהם קרובים לגבול, כמעט כבר חשבתי לאפס את הימים, אבל שום דבר ממה שהסתכלתי לא היה מוגדר פורנוגרפיה ולכן אני לא מאפס. אם אני אאפס אני ארשה לעצמי ליפול לגמרי לדברים שהם בהגדרה 18+, ועכשיו זה רק משחק מסביב, במקומות ״מהוגנים״, עם פיקוח. ועדיין, כל האנרגיה הזו מוכרת לי. זו האנרגיה הזו של הנפילה. 
אני מתפלל שהרוח הרעה תעבור ואצליח לצלוח לפחות את השנה שהבטחתי.
אבל פתאום זה נראה לא קל. פתאום אני מחכה שתעבור כבר השנה...
ועל הצד החיובי: גבוליות כזו היא לא דבר טוב, אבל הלוואי שזה היה החטא שלי כל החיים. הלוואי שהיה קצת בעיות עם היצר הרע בלי להגיע לאתרים רעים, בלי לחפש תמונות אסורות. הלוואי שזו הייתה הבעיה שלי כל החיים. כן, גם את אני לא רוצה, אבל זה רע במיעוטו למי שמכיר כמה רע יש.

תגובה: שנה לפני 3 שבועות, 5 ימים #152369

איזה מתוק אתה אחי אשריךךך 
תדע לך שגם לי היה קטע כזה אבל קצת שונה
אני נכנסתי לgye
כדי להתגבר על הפורנוגרפיה ולא על אוננות
(כי גם ככה זה קורה לי פעם בהרבה הרבה זמן וגם אני נשוי ככה שזה לא קורה לי סתם אלא אם אני רואה פו')
ואז יום אחד אחרי שהתחלתי את התהליך בgye
נפלתי באוננות בלי פור'
והתלבטתי אם לאפס או לא ואמרתי שזה לא קשור אפילו שזה מעשה לא טוב ואפילו גורם לי להרגיש. רע כמו אחרי שימוש..
אבל עדיין זה לא זה
ואז המשכתי וזה נתן לי את הכוח לראות את עצמי עכשיו ב-46 יום נקי ללא פו'

אוהב אותך אחי
נילחם ונצליח

תגובה: שנה לפני 2 שבועות, 6 ימים #152436

עברה 3/4 שנה.
אין לי אותה תחושת ניצחון מזהיר שהייתה לי אחרי שני שליש. אני מגיע לשלושת רבעי שנה פצוע וחבול. אבל לא נפלתי. לא נפלתי שלושה רבעונים שלמים. 

תגובה: שנה לפני 2 שבועות, 5 ימים #152448

היי, אני נקי 11 ימים. זוכר את הימים האלו? הלוואי והייתי מגיע למקום שאתה נמצא בו. התאווה הגיעה אליך לביקור במחשבות, הגעגוע לזכר הימים שהייתם עוברים ביחד. אני כאן להזכיר לך מאיפה באת, ולמה התחלת את הדרך הזו. אני מכור, שרוצה להפוך מעבד לבעל שליטה. זה מצחיק - בגלל הערך העצמי הנמוך שלי גיליתי שאני מחפש פורקן בפורנוגרפיה אבל אחר כך דווקא הרגשתי רע יותר ותחושת הערך העצמי שלי ירדה עוד יותר. אז בלי להבין את הקשר בין השניים, הייתי חוזר לדבר שבעצם החמיר את הבעיה. אולי בגלל המרחק אתה צריך לשמוע את המילים האלו. תזכור שהנפילה יותר מענה מאשר מהנה. התוואה תמיד משלמת במזומן אבל זול (ריגוש רגעי). השמירה משלמת בצ'ק אבל הצ'ק שמן מאוד. אתה השראה בשבילי ותרגיש חופשי לשתף כאן. נהנתי מאוד לקרוא ונתת לי כוחות.

תגובה: שנה לפני 2 שבועות, 5 ימים #152458

תלותי כתב on 16 דצמ' 2024 11:05:

היי, אני נקי 11 ימים. זוכר את הימים האלו? הלוואי והייתי מגיע למקום שאתה נמצא בו. התאווה הגיעה אליך לביקור במחשבות, הגעגוע לזכר הימים שהייתם עוברים ביחד. אני כאן להזכיר לך מאיפה באת, ולמה התחלת את הדרך הזו. אני מכור, שרוצה להפוך מעבד לבעל שליטה. זה מצחיק - בגלל הערך העצמי הנמוך שלי גיליתי שאני מחפש פורקן בפורנוגרפיה אבל אחר כך דווקא הרגשתי רע יותר ותחושת הערך העצמי שלי ירדה עוד יותר. אז בלי להבין את הקשר בין השניים, הייתי חוזר לדבר שבעצם החמיר את הבעיה. אולי בגלל המרחק אתה צריך לשמוע את המילים האלו. תזכור שהנפילה יותר מענה מאשר מהנה. התוואה תמיד משלמת במזומן אבל זול (ריגוש רגעי). השמירה משלמת בצ'ק אבל הצ'ק שמן מאוד. אתה השראה בשבילי ותרגיש חופשי לשתף כאן. נהנתי מאוד לקרוא ונתת לי כוחות.

אולי בגלל המרחק אני צריך לשמוע את המילים האלו? כן! אני מאוד צריך לשמוע את המילים האלו! תודה לך
מצד אחד אני רחוק, אבל גם ממש כמוך, האדון המשעבד שלי לא מצליח לגרום לי לעבוד בשבילו בפועל כבר כך וכך זמן, אבל הוא הצל שלו עוד חופף עליי. אני שונא את השעבוד אבל גם מבין את אלו שאמרו נתנה ראש ונשובה מצרימה. מישהו צריך להזכיר לי מה זה אומר לשוב למצרים

• עמוד:
  • 1
  • 2
זמן ליצירת דף: 0.57 שניות

Are you sure?

כן