ברוכים הבאים, אורח

המסע לחופש לנצח
(0 צופה) 

נושא: המסע לחופש לנצח 977 צפיות

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 5 ימים #152671

• mose
  • דירוג זהב

שאלה נכונה ביותר גם אני שאלתי אותה, 
והתחושות שעלו לי זה זאת את מאפשרת לי להתפרק על המראה הזה ואת זאת שעומדת שעה מול המראה בשביל להתגנדר ולקבל צומי. 
אבל הבנתי שגם אם היא מתנהגת באופן זול כלפי עצמה ולכאורה אני ממש לא אמור להתחשב בה אם היא בת או נכדה. 
עדיין צריך לחשוב עם עצמך (עם עצמי) מה השורש של המחשבות שלי למה אני כל-כך מתעמק בזה וכועס וכו׳ הסיבה לענ״ד זה כי זה כיף לנו וזה משאיר אותנו להתערבב בתוך הבעיה. אם באמת קשה לנו לרחם על אותה אחת ולחשוב שהיא הבת של והנכדה של, כנראה שצריך לשחרר ולהתעסק במשהו אחר. אגב זה עוד שיטה באחד הסירטונים פשוט להגיד לעצמך שקשה לי מול זה ואני לא הולך להילחם מול זה ואז שלב שני להתעסק במשהו חיובי אחר וכך תפנה את המחשבה שלך מהאובייקט… 
שוב זה מסכנה שלי בלבד 
בהצלחה לך אוהב וצריך

נערך לאחרונה: לפני 2 שבועות, 5 ימים על ידי mose. סיבה: י

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 4 ימים #152678

אני מבין שרוב החבר׳ה פה דתיים. אז תרשו לי לענות לטענה מתוך משנה מפורשת:
״ומעשה באחד שפרע ראש האשה בשוק באת לפני רבי עקיבא וחייבו ליתן לה ארבע מאות זוז
אמר לו רבי תן לי זמן ונתן לו זמן
שמרה עומדת על פתח חצרה ושבר את הכד בפניה ובו כאיסר שמן גילתה את ראשה והיתה מטפחת ומנחת ידה על ראשה
העמיד עליה עדים ובא לפני רבי עקיבא
אמר לו: לזו אני נותן ד' מאות זוז?
אמר לו: לא אמרת כלום החובל בעצמו אף על פי שאינו רשאי פטור אחרים שחבלו בו חייבים״
ע״כ המשנה.
ואע״פ שהנידון שלנו אינו ממש בבושת, כי אין כאן מעשה אלא הרהור ואין כאן סוגיא הלכתית של ממש, מכל מקום ההכרעה המוסרית כאן ברורה: אי אפשר לטעון שמה שאדם מתיר לעצמו להשפיל את עצמו ולהוזיל את עצמו, מתיר לזולת לעשות לו אותו דבר. כבוד הבריות הוא לא נכס של הבריות שכל אחד יכול למכור את הכבוד שלו בשביל צומי או מה שלא יהיה, הוא נכס אלוהי - וגם אם הבחורה מציעה את כבודה למכירה, אם אתה קונה את זה - אתה מועל בקודש.
בעיניי הדברים האלו מאוד מפורשים בדברי רבי עקיבא.

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 4 ימים #152680

• mose
  • דירוג זהב

נכון מאוד
אני אגב כתבתי את המחשבות שהיו לי.
ברור שבסוף היצר מוצא אלף סיבות את מי להאשים ורק לא את עצמי.. 
אני חושב שמה שצריך לעלות בראש זה רק רחמנות עליהן ואולי גם עלינו…

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 4 ימים #152681

האמת שצריך קצת לדקדק בעניין הרחמנות.
רחמנות יוצרת זיקה.
אני מעדיף שלא יהיה קשר כלשהו ביני לבינה. לכן אני חושב שנכון לקחת את עניין הבת והנכדה (או גרוע מזה אשת איש) לרחמנות על האבא והסבא מאשר עליה. וזה באמת ״מוריד״. בטח אם היא אשה נשואה אז כל שכן רחמנות על בעלה. 
כשאתה חושב על האנשים האלו, גברים מקבילים אליך, שאתה מזיל ריר על הבת שלהם או על האשה שלהם, אתה נתקף בבושה וגם ברגש של אחוות גברים מסוימת, כי לא תעשה לחבר שלך דבר כזה.
וממי למדתי? מיוסף הצדיק. שהוא לא אמר לאשת פוטיפר: רחמנות עליך שאתה מתנהגת כך. אלא רחמנות על הבוס שלי שתמיד התנהג אליי יפה.

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 4 ימים #152684

וואו אתם ממש מטורפים

אני לא יודע בדיוק איך לאיית את השם שלך אולי ג'וסטיניין 

אבל גם אתה וגם מסה 

עברתי על מה שאמרתי במהירות כי באמת אין לי הרבה זמן

(בדרך כלל אני יכול לשבת שעה וחצי רק על הפורום וזה אחרי שראיתי תוכנית הטיסה שלי)

אבל ממש אהבתי 

אני מסכם תגידו לי אם זה נכון

מסה אתה אומר סבבה יכול להיות שמה שאני אמרתי יש בזה משהו שזה לא בדיוק קל לרחם על אותם בנות (שוב אני מדבר על קבוצה מסוימת של בנות...מה שאמרתי למעלה)

והבאת פיתרון 

לא לרחם אלא להגיד נכון קשה אבל אני לא מתרכז בזה

ג'וסטיניין

אתה אמרת

משהו שמאוד מאוד אהבתי 

ונכון שגם אני לא ירצה שאנשים יוציאו ריר ..... על אישתי

אבל אני דיברתי על סוג של בנות מסויימות שאתה רואה שזה תכלית החיים שלה 

אולי באמת אפשר לרחם על ההורים אבל לא יודע עדיין קצת קשה לי עם זה

תודה לכם מכל הלב אוהב אותכם 

אני בלי נדר יעבור על זה שוב שבוע הבא

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 4 ימים #152685

אגב אמרת למעלה שרובם פה דתיים

זה נכון (נראה לי גם)
וגם אני דתי

אבל מעניין אותי למה דווקא הדתיים רוצים להפסיק

והחילונים (לא כולם) לא רוצים להפסיק
או לפחות לא נמצאים כאן באתר

נערך לאחרונה: לפני 2 שבועות, 2 ימים על ידי gibor100.

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 4 ימים #152686

טוב נראה לי שזה הודעה אחרונה להיום 

היום ה-18 שלי

אתמול היה לי דחף שבא והולך למשך כל היום

וממש לפני שעה (מי שקרא כאן למעלה)

שוב פעם ראיתי שהחסימה צריכה עידכון

אני הרגשתי שהלב שלי במלחמה עם המוח

האם לעשות עידכון
או להמשיך לפרוץ...

טוב לקח התלבטות של 10 דק' 

בסוף פרצתי
שוב פעם כבר רשמתי
פו'
ואז יצאתי ל-3 שניות חשבתי 
מה אני באמת רוצה מעצמי

התגברתי ןהחזרתי את הסינון 

ברוך השם אני שמח 
שאני לא רושם כאן אוףףף
איזה בעסה וכו' 

אלא אני רושם 
התגברתי אני גיבור

אבללל
אני קצת מתבאס

כי בתחילת השבוע היה לי את אותו ניסיון
והתגברתי
ואמרתי שפעם הבאה אני לא בודק ולא מנסה לפרוץ

ולא עמדתי בזה
אז אמנם לא נפלתי
אבל בפעם הבאה זה מסוכן

טוב אני צריך יותר להתגבר השם יעזור לי 
שבת שלום אוהב אותכם

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 4 ימים #152687

סליחה שאני כבר חופר בהודעות 
אבל עברתי על ההודעות שלכם קצת יותר בעיון
(לא יכולתי לעמוד בפיתוי חחחח)

אתם ממש תותחים ממש אהבתי

אשמח לפירוש של המשנה לעיל 
לא כזה הבנתי מה היה שם 
(הבנתי רק את התוצאה)

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 4 ימים #152689

הפירוש הוא שמישהו הוריד לאשה כיסוי ראש באמצע הרחוב.
ר׳ עקיבא חייב אותו לשלם בושת (תשלום פיצוי על עגמת נפש של הלבנת פנים) בסכום מאוד גבוה (נגיד כמו כפול משכר שנתי).
האיש עשה טריק. החביא שני עדים ושבר בכניסה לבניין שלה כד שמן ונשפכה כמות שמן במחיר שמונה פרוטות (איסר). האשה הורידה את הכיסוי ראש שלה ברחוב ואספה אל השיער שלה את השמן. 
בא האיש בפני רבי עקיבא וטען לו: תראה, האשה הזו מוכנה לבייש את עצמה עבור שמן במחיר 8 פרוטות, לא אכפת לה בכלל מהצניעות שלה, אז היא ממילא מתירה גם לי להוריד לה את הכיסוי.
אז רבי עקיבא אמר לו: גם לה אסור לבייש את עצמה, וגם לך אסור לבייש אותה. ההבדל היחיד הוא שאם היא ביישה את עצמה היא פטורה מלשלם בושת, ואילו אתה חייב לשלם לה 400 זוז. 
עד כאן פירוש המשנה.
ומה רואים? שאין לאדם זכות להתיר לאחרים לנהוג בו זילות, לא משנה מה הבחורה תעשה, היא חייבת בכבוד עצמה ואחרים חייבים בכבודה. זה שהיא פשעה נגד עצמה לא הופך את הפשע של האחרים לדבר מותר.

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 4 ימים #152690

ולגבי הכינוי שלי, פשוט תקרא לי ג׳סטין, אבל אם אתה מתעקש אתה יכול לקרוא לי הקיסר יוסטיניאנוס הגדול :-)
השאלה למה חילונים לא רוצים להפסיק היא מעניינת. הניחוש שלי הוא שכמו שאצלנו הדתיים יש תחושה שאתה לא נורמלי שאתה רוצה להמשיך, יש אצלם סוג של בושה שאתה לא נורמלי שאתה רוצה להפסיק. זה כאילו כמו בן אדם שנכנס ללחץ מזה שהוא אוכל במבה או משהו, זה נראה להם אולי מוזר לעשות מזה בעיה, גם אם מישהו מרגיש בפנים שזו בעיה, לא מקובל חברתית לעשות מזה בעיה.
אולי מישהו יכול לאשר או להכחיש את התיאוריה שלי.

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 3 ימים #152693

• mose
  • דירוג זהב
שבוע טוב
חשוב לי לדייק משהו במה שכתבתי
אין שום בעייה לחשוב שוואו אולי היא הבת של ונכדה של וכו וגם אין בעייה לרחם.
מתי נכנסת הבעיה שזה לא עושה לך טוב אם אתה בשלב שכל מחשבה על זה מעלה בך תחושת גירוי אז כנראה שאתה לא בשלב לחשוב על זה, 
אבל אם עשית עבודה מספיק חזקה שאתה באמת מרגיש שאתה יכול לרחם עליה ולא יצא מזה דברים שליליים אז זה סבבה לגמרי. וידע איניש בנפשיה…
​בהצלחה אנשים יקרים

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 3 ימים #152695

ג'סטין בהרבה מקרים שיצא לי לראות אצל חילונים זה עניין של ערכים, הם פשוט לא רואים את זה כדבר שגוי. לא מכליל את כולם חס וחלילה, אני בטוח שיש לא מעט חילונים שירצו להפסיק ואני כנראה מכיר כמה, רק מספר חוויה ואני מכיר לא מעט חילונים בדעה דומה.

אני בחור מסורתי וכל חיי חייתי בסביבה חילונית. קודם כל לא מעט גברים שאני מכיר מדברים על נושא המיניות והאו"פ באופן מאוד פתוח לצערי.
מעבר לכך לפני כמה זמן ניסיתי לשתף חברים חילוניים קרובים בהתמודדות, לשמוע את דעתם ואולי לקבל תמיכה, אולי גם להם יש חוויה דומה. הם לא ראו איתי עין בעין ולא הבינו למה להפסיק. הם מן הסתם משתמשים קבוע ומבחינתם כל עוד אין בת זוג אין סיבה להפסיק, וגם אם יש בת זוג אני לא בטוח אם הם היו מפסיקים...
הסיבה היחידה שהם ראו לנכון להפסיק היא כדי שבפעם הבאה שהם ישתמשו זה ירגיש יותר חזק. קבענו שננסה להחזיק חודש, הם החזיקו שבוע ולא היו מוכנים לנסות שוב מאז.
למזלי היה לי את הפורום לקבל בו תמיכה במקום אצלם.

שוב לא רוצה להכליל רק מספר מקרה אחד שחוויתי.

בלי קשר, אהבתי מאוד את הגישה של כולכם לגבי איך להסתכל (לא מילולית) על אותן בנות שהולכות חשוף, לקחתי לעצמי. תודה.

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 2 ימים #152699

תודה לכולכם
היום 20 שלי נקי
אני כבר חושב על חסימה אחרת לטלפון
יש כמה דברים שאני בודק לפני

1 האם הסינון של נתיב/הדרן מאפשרים כניסה לאתר הזה?

2 אני רוצה לבדוק עלויות (זה אני כבר יעשה לבד)

3 צריך את הכוח של ההחלטה הסופית
השם יעזור לי

ולגבי מה שכתבתם על זה שהחילונים (לא כולם)
פחות רואים אותם כאן / פחות רוצים להפסיק

זה מעורר לי שאלה
למה הם לא מרגישים עם זה רע
(ככה זה לפחות נשמע)

למה רק אני צריך להיות מתוסכל אחרי שאני רואה 

אולי באמת אני מרגיש רע רק בגלל שחינכו אותי שזה לא טוב

למה כל הגויים לא מרגישים עם זה רע

אתם יכולים להגיד לי שזה היצר שיש בי דוחף אותי להגיד את כל זה
ואולי גם אפשר לומר שאני נהנה להתעמק בזה

אבל אחרי הכל אני מכיר את עצמי ואם אני לא יענה לעצמי תשובה על זה

אז ברגע של דחף השאלה תעלה לי בראש ואז אני יגיד לעצמי

טוב בא נהיה כמו הגויים שזה לא מרגש אותם

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 2 ימים #152706

לגבי הדיון שיש כאן לגבי החילונים, אני רוצה ליידע שיש בארץ הרבה חילונים בקבוצות של SA, וכמו כן בכל העולם יש עשרות אלפי גויים בקבוצות של SA המיועדות למכורים למין ולתאווה, וכל התוכנית הזאת הוקמה ע"י גויים.
אכן מן הסתם היו אמורים להיות כאן ובקבוצות הרבה יותר אנשים, אכן לדעתי התשובה היא, שעם ההתמכרות מגיעה הרבה הרבה הכחשה, שאצל הדתיים יותר קל לגלות אותה, כי כיון שאנחנו משהו שאסור לנו לעשות, ממילא כאשר אנו עושים את זה שוב ושוב בחוסר שפיות, אנחנו מבינים שיש כאן משהו לא תקין, משא"כ אצל אנשים שאין להם בעיה דתית בדבר הזה, ההכחשה אצלם גודלת וגודלת. כך שלא באמת שהם לא סובלים מזה, אלא הם מכחישים את זה, וממשיכים לסבול. לעולם איננו יכולים לדעת מה באמת מרגיש כל בן אדם ובן אדם.

בהצלחה רבה

אסירות תודה לאבא אוהב ששומר אותי נקי מ - י' ניסן חודש הגאולה ה'תשע"ה

........................................................................................................

מודה אני לך שאתה הוא ה' אלוקי ואלוקי אבותי לעולם ועד, צור חיינו מגן ישענו אתה הוא לדור ודור. נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל ניסיך שבכל יום עמנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים, הטוב כי לא כלו רחמיך, והמרחם כי לא תמו חסדיך מעולם קוינו לך.

יומן המסע שלי - מתחיל שוב וצועד לאלוקים  או כאן.          הפוסט שלי ב"הצג עצמך"  או כאן.      המשפחה שלנו - משפחת "שמור עיניך"  או כאן

תגובה: המסע לחופש לנצח לפני 2 שבועות, 1 יום #152716

וואו "מתחיל שוב"

איזה תשובה אמאל'ה
ממש חזק
ענית לי כמו שצריך 
אתה תותח
תודה רבה

מקנא בך
אשכרה 10 שנים נקיות ואווו
איך בא לי 
אני רק 21 יום נקי ואני מרגיש
גמור