ברוכים הבאים, אורח

המסע בן 1000 הימים וחקרי לב
(2 צופים) dan9428, זאב כחול
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3

נושא: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב 271 צפיות

המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 3 שבועות, 1 יום #153100

• justinian
  • רצף ניקיון נוכחי: 7 ימים
  • חבר חדש

סיימתי את המסע של שנה המתואר ביומן שבקישור הזה
go.gye.org.il/forum/2-%D7%99%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%A1%D7%A2/151884-%D7%A9%D7%A0%D7%94
עכשיו אני עושה משהו מפחיד, קצת יותר ממה שחשבתי. אני מעלה את ההימור כמעט פי שלוש. עשיתי כ-360 ימים ואני רוצה לצאת למסע יומרני להשלים ל-1000.
אני צריך שתהיו איתי פה, ותגיבו לי - אנשים שמגיבים הרבה בפורום (כמו גיבור100 ומשה ועוד) מצילים חיים. ֿ
בניגוד למסע הקודם שכולו התמקד ב״פשוט להתאפק״. לספור ימים ולהגיע ליעד. פה היעד הוא רחוק מאוד, והוא לא עיקר תוכן המסע.
עיקר תוכן המסע ביומן הזה הוא לעשות ניקוי יסודי, להבין את השורשים הנפשיים של השימוש שלי, להסתכל במיקרוסקופ על ״האזור הכתום״ שעדיין יש לי בו חלק ונחלה.
המסע בן השנה חשף שפורנו קשה כשלעצמו ממש לא מעניין אותי ולכן ברור לי שנפטרתי ממנו לנצח. הדבר שעשוי להכשיל אותי הוא כל הדברים ה״לא מזיקים״ שמובילים ל״קצת מזיקים״ ואז מי יודע, אולי אפילו אין הבטחה לנצח את הדברים המשעממים שכבר מאסתי בהם.
לכן אחרי שנה אני מבודד את האויב הזה שקרוב אליי, הדברים ה״קלים״ יותר. עכשיו שזה רק הוא לבד - אני הולך לנתח אותו ולהביא את עצמי למצב שארגיש כלפיו כמו שאני מרגיש היום כלפי סרטונים בוטים.
ממש מפחיד, אבל יחד ננצח.

נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות על ידי justinian. סיבה: לא היה מספיק ברור

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 3 שבועות, 1 יום #153103

• gibor100
  • רצף ניקיון נוכחי: 47 ימים
  • דירוג זהב

אמאל'ההההההה
וואוו
כל הכבוד אחי מקנה בך
אתה תותח על חללל
יאלה מחכה לצעוד איתך את המסע הזה
ולראות איך אתה מצליח זה יעשה לכולנו טוב

אמרת שנגמלת ואפילו שאתה מואס בפו' הקשה
ואתה עובד על הדברים היותר קלים
בדברים האלו כלול גם צפייה בפו'?
או שזה רק להסתכל על בנות ברחוב או סרטים קצת חשופים שהם לא בגדר פו?
מה בדיוק הכוונה מעניין אותי

עוד משהו
איך אתה מרגיש כרגע 
כיף \סבבה \אותו דבר
יש שיפור?
אתה מרגיש משהו שונה לגבי זה?
זה מאוד מעניין

בכל אופן כל הכבוד אח יקר
גאה בך ומצדיע לך

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 3 שבועות #153104

• justinian
  • חבר חדש

גיבור,
זו שאלה מאוד חשובה ואני חייב להסביר לכם איפה אני עומד. אני תמיד לא יודע כמה מותר לי לפרט פה כל פרט ולכן יוצא לי משהו לא מספיק ברור.
אני אכתוב ברחל בתך הקטנה.
בשלב זה אני לא משתמש בשום סוג של פורנו - לא קשה ולא רך. בגדול נגדיר פורנו קשה כתיאור של ביאה באופן מפורש, ופורנו רך יהיה בעיקר תמונות עירום ואולי סרטים המתמקדים בתיאורים עקיפים של פעילות מינית ללא ביצוע של אקט אמיתי מול המצלמה.
בשניהם אינני משתמש היום. אבל יש הבדל:
הקשה היה תמיד בעייתי בעיניי, קצת מגעיל, הרבה משעמם, ובכל זאת השתמשתי. למה בכל זאת השתמשתי? הייתה לי משיכה חזקה להשתמש, חזקה יותר מהרתיעה. אני אכתוב על זה בפירוט ביומן זה בפעם אחרת. על כל פנים אחרי תקופת צינון של שנה מכל הסוגים, אין לי כרגע משיכה להשתמש בפו׳ קשה ונשאר רק הרתיעה והדחיה והשעמום.
לעומת זאת, הפו׳ הרך נתפס אצלי כדבר פחות מעוות, הוא הדבר היותר קרוב לרצון הטבעי של גבר. אין לי רתיעה או שעמום מזה - רק משיכה. ובכל זאת אני לא עושה את זה, כי גם זה דבר רע כשלעצמו - ובנוסף זה גם פתח לשוב לדברים המכוערים יותר (בפעם אחרת אסביר את הדינמיקה של זה).
הסוג האחרון שדברת עליו וזה סרטים רגילים עם סצינות חשופות, אני לא מגדיר את זה בכלל במסגרת המאבק שלי, וזה אפילו לא טריגר בשבילי כרגע. אולי פעם אחליט שזו בעיה, כרגע אין לי הרגשה כזו. 
ואני יודע שיש לי עוד שאלות לענות עליהן ועוד דברים להסביר, אבל זה לבינתיים

נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות על ידי justinian.

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 3 שבועות #153109

• justinian
  • חבר חדש

אני אמשיך לענות לך.
אתה שואל אם אני מרגיש טוב יותר היום? אין ספק. דבר ראשון שהפריע לי זה העול של להיות חצוי, אחרי שנה הדימוי העצמי של אדם חצוי, אדם עם מרתף אפל, הולך ונעלם. אני מרגיש אדם שלם יותר.
גם עצם העמידה במשימה מאפשרת לי להיות יותר אופטימי באופן כללי. זה בינתיים. אני חושב שיש עוד שינויים, אבל זה מה שעולה לי כרגע בראש.
אז על מה אני רוצה לעבוד?
כרגע אני במצב כזה שעדיין צריך להתגבר על לא לפתוח איזה משהו כמו תמונות ערום, בזה אני מרגיש במרחק קליק הרבה פעמים. ובזמנים חלשים יותר אני אסתובב סחור סחור סביב ה״אזור הכתום״ של הדבר הזה.
המטרה שלי היא לפתור את זה. ברור שדברים כאלו מושכים באופן טבעי, אבל אני רוצה להיות במקום שזה לא דבר שאני צריך להתגבר לא לעשות אותו ביום יום. אני לא מדבר על ניסיון שמגיע אליך, אני מדבר על רצון לעשות את זה ביוזמתי.
זה לא אמור להיות כך. ובעזרת ה׳, זה לא יהיה כך.

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 3 שבועות #153110

• gibor100
  • דירוג זהב

תשמע אני בהלם ואני מרגע לרגע מקנא בך יותר ויותר

אני שאול בכנות נטו בשביל לדעת !

איך יכול להיות אדם שהיה מכור לזה ( פו' קשה) והיום אתה נגעל מזה ואפילו אין לך משיכה לזה 
אני לא מאמין שיבוא יום ואני יגיד לעצמי איכס זה מגעיל ואין לי משיכה לזה

(אני כן במצב טוב יותר שהמשיכה שלי לזה הרבה פחות מפעם,הבעיה שבמקום המשיכה לזה אז התגבר לי המשיכה למגע פיזי...)
אבל עדיין זה לא דוחה אותי ואני כן אומר לעצמי זה אולי יפה ומהנה אבל לא שווה את זה וכו'...

אגב במהלך השנה הזאת גם לא היה לך משיכה לקשה או שזה הלך וירד עם הזמן?

דבר שני איך כשאתה רואה סצנות עם בנות חשופות זה לא עושה לך אפילו טריגר

אני אם אני רואה מישהי חשופה ברחוב זה אחד הטריגרים החזקים שלי

איך מגיעים למצב שלך?
האם הגיוני יום אחד שאני ילך ברחוב ואני יראה מישהי... וזה לא יהיה טריגר בשבילי?

מקנה בך 
מעריך אותך
והכי הכי שמח בשבילך
פורים שמח

נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות על ידי gibor100.

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 3 שבועות #153112

• gibor100
  • דירוג זהב

עוד שאלה קטנה 
מעניין אותי אם אחד הדברים שעזרו לך זה שהיה לך חסימה על המכשיר
או שהצלחת גם בלי חסימה?

למה אני שואל
כי אני הגעתי עכשיו ל26 יום וכמובן שחלק נכבד מההצחחה שלי זה בזכות האתר
אבל אם לא היה לי חסימה
אז אני יכול להודות ש99 אחוז שלא הייתי מגיע למצב שלי היום

אז מעניין אותי האם אדם יכול לעמוד מול הדחפים האלו אפילו בלי חסימה

ואם כן זה דבר שבאמת אני לא יודע איך עושים את זה זה פשוט להיות מלאך

(אני יודע ששאלתי הרבה שאלות אבל אני ישמח שתענה לי עליהם
כי אני פשוט מעריך אותך ורוצה ללמוד מהניסיון שלך )

אוהב אותך המוןןןןןןןןןן

נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות על ידי gibor100.

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 3 שבועות #153114

• justinian
  • חבר חדש

אני קורא את כל התגובות שלך, והן חשובות לי מאוד. אני מבטיח לענות על הכל. רק עכשיו הזמן קצת דוחק אז אענה על חלק קטן מהדברים ובשבוע הבא נמשיך.

תשמע אני בהלם ואני מרגע לרגע מקנא בך יותר ויותר

אני שאול בכנות נטו בשביל לדעת !

איך יכול להיות אדם שהיה מכור לזה ( פו' קשה) והיום אתה נגעל מזה ואפילו אין לך משיכה לזה 
אני לא מאמין שיבוא יום ואני יגיד לעצמי איכס זה מגעיל ואין לי משיכה לזה

(אני כן במצב טוב יותר שהמשיכה שלי לזה הרבה פחות מפעם,הבעיה שבמקום המשיכה לזה אז התגבר לי המשיכה למגע פיזי...)
אבל עדיין זה לא דוחה אותי ואני כן אומר לעצמי זה אולי יפה ומהנה אבל לא שווה את זה וכו'...

אגב במהלך השנה הזאת גם לא היה לך משיכה לקשה או שזה הלך וירד עם הזמן?

אני אתחיל בשאלה האחרונה בציטוט הזה: הייתה לי משיכה השנה לקשה והיא הלכה ונחלשה, עד שבסופה של השנה לא נשאר ממנה דבר, נשאר רק הגועל.
אני חושב שמה שכתבת בסוגריים שאתה נמשך למגע במקום לפורנו קשה זה לחלוטין סימפטום של החלמה. ככה נברא האדם, הוא לא נברא להיות מציצן של סרטונים.
לגבי מה שאמרת שאתה תופס את הסרט הזה כיפה ומהנה ולא דוחה: אם אתה צופה בסרט כזה בלי להגיע לפורקן במשך זמן ארוך, אתה מבין שמדובר בשעמום נורא, הסרט כשלעצמו הוא לא סרט טוב, לא יפה או מעניין. פחות או יותר כמו לבהות שעתיים על בשרים מתנדנדים באיטליז. הוא מהנה רק עד כמה שהוא מקושר אצלנו במח לתחושת הפורקן. 
(ובהמשך היומן אספר מה נמשכתי בכל זאת לעניין)
אגב, זה הנס שלי, שהסרטים האלו נעשים בצורה גרועה כי יודעים שהמשתמשים ישתמשו בכל דבר זבל. אם היו גאוני פו׳ קשה כמו שיש גאונים בקולנוע הרגיל - שיודעים לעשות משהו שבאמת מרגש ויפה, לא היה לנו סיכוי. שה׳ יעזור שאף אחד לא יצליח בזה...

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות, 5 ימים #153119

• justinian
  • חבר חדש
[המשך]
או לך לכיוון כזה: תחשוב מה קורה כשאתה מגיע לשפיכה והסרט נשאר שם וממשיך לרוץ. מה הוא נראה לך בשלב הזה? משהו יפה? נוף מרמת הגולן לכינרת? מוסיקה של מלאכים? זה נראה לך משהו מעניין? אתה רוצה להמשיך לראות כדי לדעת מה יהיה המשך העלילה? או שזה משהו גס, טמא, חזרתי, משעמם, חסר עניין, מכאני, ברמת עניין ואסתטיקה של סרט דוקומנטרי על איטליז?
אני מניח שאתה סוגר אותו מיד בשאט נפש. אז ההרגשה הזו. תזכור אותה תמיד. זה מה שזה.
אם אתה מוריד את המשיכה לא נשאר משהו ניטרלי, אלא רגש שלילי.
נערך לאחרונה: לפני 2 שבועות, 5 ימים על ידי justinian.

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות, 5 ימים #153120

• justinian
  • חבר חדש

לגבי השאלה הזו

דבר שני איך כשאתה רואה סצנות עם בנות חשופות זה לא עושה לך אפילו טריגר

אני אם אני רואה מישהי חשופה ברחוב זה אחד הטריגרים החזקים שלי

איך מגיעים למצב שלך?
האם הגיוני יום אחד שאני ילך ברחוב ואני יראה מישהי... וזה לא יהיה טריגר בשבילי?

אתה רואה את המצב שלי קצת יותר אידיאלי ממה שהוא. ברור שכל הדברים האלו עשויים להיות לי לרועץ. יכול להיות שבאיזה שהוא שלב במסע שלי אני אגלה שסצינות בסרטים מביאות אותי לטריגר שאני לא שם לב אליו כרגע ואני צריך להמנע מזה. כרגע אני סובל ממשיכה אקטיבית למה שעדיין מוגדר בתחום הפורנו, זה ״עושה לי״ משהו, כשכל ההקשר הוא רק מוצר שנועד לפתות אותי, לחפור ולעיין בזה. כשיש סצינה בהקשר של סיפור עם עלילה שהמיקוד שלו הוא הסיפור והסצינה היא טפלה אני לא נכנס למצב הרוח הזה של לחפור בתאווה, הראש שלי עסוק באקשן של הסרט או משהו. זה המצב כפי שאני תופס אותו כרגע. אבל יכול להיות שאני אגלה על עצמי משהו שלא הבנתי. לדעתי לא.
ברור שאני נמשך לנשים חשופות ברחוב, ולדעתי זה מניע אותי לרצות להמשיך במחשב בבית. זה משהו שכרגע אני לא רואה כי חורף אבל אני אעקוב אחרי הטריגר הזה בתשומת לב ביומן הזה כשיגיע הזמן. מצד שני, זו הייתה בעיה תמיד עוד לפני שנפלתי לבעיות של פורנו. אני חושב שזה משהו שכולם סובלים ממנו. אז אני מתיחס אל זה כעוד מטרד בחיים, לא משהו שאמור להרוס לי את החיים. לדעתי ברגע שמבחינה נפשית לא יהיה לי צורך ליפול, הן לא תהוונה מטרד בשבילי. אני לא חושב שנופלים בגללן, אני חושב שמי שנופל בגלל סיבות נפשיות - אז הן בהחלט מקרבות את הנפילה. אבל הנפילה תגיע בכל מקרה. אם זה היה המקרה אז אנשים בקנדה ורוסיה המושלגות לא היו נופלים לעולם - וזה לא נכון. גם אנשים באירן עם החיג׳אבים, גם אנשים במאה שערים ובני ברק, כולם נופלים. בכל העונות בכל המקומות. ואני חייתי תקופה בעיר מאוד פרוצה ושמה דווקא לא נפלתי. אז נכון שזה קשה אבל לדעתי בסופו של דבר זה נושא פנימי נפשי יותר מחיצוני.
אם יש בעיה חיצונית הרבה יותר משמעותית מבחינתי זה האינטרנט.

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות, 5 ימים #153121

• justinian
  • חבר חדש

עוד שאלה קטנה 
או שהצלחת גם בלי חסימה?

למה אני שואל
אבל אם לא היה לי חסימה

אין מצב בלי חסימה. אני אפילו לא מבין איך זה עדיין חוקי שסתם אינטרנט הוא פרוץ וצריך להזמין חסימה. אסור לסחור בסמים, צריך שתוכן כזה יהיה לכל הפחות בהזמנה מיוחדת.
החסימה שלי מאוד קלילה. משהו סטנדרטי של גויים. צורת החיים שלי לא תואמת כרגע חסימות של ארגונים דתיים. אבל בלי החסימה הקלילה הזו הייתי במקום אפל מאוד בחיים שלי! זה לא רק השנה הזו. הצלחתי בשנה הזו כי כבר הרבה זמן לא זמינים לי האתרים הארורים בקלות. לדעתי חסימה זה הכלי הראשון בכלל להתחיל לחשוב על המנעות.
לפני 60 שנה אנשים נסעו ברכב בלי חגורת בטיחות והכניסו ילדים לתא המטען. פסיכים? הילדים שלנו יגידו שהדור שלנו פסיכי שלא היו לנו חגורות בטיחות לאינטרנט. זה לא משהו לפחדנים. זה התנהגות הגיונית בסיסית. ואיך בכלל אנשים מגדלים משפחות ככה? הזיה
(מקווה שאני לא חופר מדי בתשובות)
נערך לאחרונה: לפני 2 שבועות, 5 ימים על ידי justinian.

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות, 4 ימים #153123

• gibor100
  • דירוג זהב

וואו כמה שאתה צודק
זה ממש נכון מה שאמרת שברגע שאני מגיע לפורקן אני ממש מעיף את המסך מהעיניים שלי...

ואם אתה אומר שזה סימפטום של החלמה (שאני נמשך יותר למגע) זה מרגש אותי מאוד וגם מעודד

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות, 4 ימים #153124

• gibor100
  • דירוג זהב
justinian כתב on 15 מרץ 2025 19:39:

עוד שאלה קטנה 
או שהצלחת גם בלי חסימה?

למה אני שואל
אבל אם לא היה לי חסימה

אין מצב בלי חסימה. אני אפילו לא מבין איך זה עדיין חוקי שסתם אינטרנט הוא פרוץ וצריך להזמין חסימה. אסור לסחור בסמים, צריך שתוכן כזה יהיה לכל הפחות בהזמנה מיוחדת.
החסימה שלי מאוד קלילה. משהו סטנדרטי של גויים. צורת החיים שלי לא תואמת כרגע חסימות של ארגונים דתיים. אבל בלי החסימה הקלילה הזו הייתי במקום אפל מאוד בחיים שלי! זה לא רק השנה הזו. הצלחתי בשנה הזו כי כבר הרבה זמן לא זמינים לי האתרים הארורים בקלות. לדעתי חסימה זה הכלי הראשון בכלל להתחיל לחשוב על המנעות.
לפני 60 שנה אנשים נסעו ברכב בלי חגורת בטיחות והכניסו ילדים לתא המטען. פסיכים? הילדים שלנו יגידו שהדור שלנו פסיכי שלא היו לנו חגורות בטיחות לאינטרנט. זה לא משהו לפחדנים. זה התנהגות הגיונית בסיסית. ואיך בכלל אנשים מגדלים משפחות ככה? הזיה
(מקווה שאני לא חופר מדי בתשובות)

תקשיב אחי אתה בחיים לא חופר דבר ראשון 
דבר שני וואלה אתה צודק לגמרי ,
כשאתה אמרת שאתה נקי שנה אכלתי שריטה עמוקה ואמרתי לעצמי אם הוא מגיע לשנה בלי חסימה אז מה אני שווה אני לפלף אני לא יכול לשלוט בעצמי... וכו' וכו' 

ואז עיניין אותי לדעת האם היה לך חסימה

בדרך אגב אני גם ממש מצדיק אותך ואני באמת מתעניין לדעת האם יש אנשים שהם בלי חסימה והם יכולים להתגבר על זה

בכל אופן תודה על כל המילים וכל התשובות

אתה פשוט תותח על חלל
ה' איתך
רואים כמה אתה עובד על עצמך ומשקיע מאמצים לצאת מהזבל הזה
כל הכבוד אחי
מחזיק לך ידיים 

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות, 4 ימים #153128

• ניריוסף
  • רצף ניקיון נוכחי: 56 ימים
  • מנהל

לא רוצה להפריע לדיון החשוב!
רק רוצה לחגוג איתך ביחד ולאחל בהצלחה רבה!
כל הכבוד על ההתמדה בתוכנית, על עבודה מחושבת ומסירות לתהליך!
שנזכה כולנו לעבוד חכם ובהתמדה!

זהו, תמשיכו

ניריוסף

מנהל תוכן GYE

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות, 4 ימים #153130

וואו איזה ראש פתוח, אמיתי, ישר,
חבר'ה מגניבים אתם....
אליך gibor100 אני מבין אותך לגמרי,אני בערך באותו מצב כמו שלך 
ואני גם הגעתי למקום שהפו' ממש דוחה ומגעיל, אבל עדיין יש דברים חדשים כל פעם, אם זה מגע, ואם זה ברחוב, כל הזמן יש רעיונות חדשים, ולפעמים כשהם פחות בוטים הם אפילו יותר קשים כי הם נותנים לך תחושה שביג דיל מה כבר עשית, וסבבה תמשיך ככה ותהנה מכל העולמות...
 ודבר נוסף, לגבי החסימות:
גם אמוראים לא האמינו בעצמם במקום שיש דברים מפורשים מאד וקלים לביצוע כמו "ייחוד" וגם אני עצמי ראיתי אנשים רציניים מאד שכנראה לא רשומים פה... שאם עברה לפניהם מישהי שנכנסה לאזור חרדי  בצורה מאד חשופה והם אפילו לא חפשו לראות, אבל קלטו אותה בזווית העין, אז אתה פתאום רואה ת'בנאדם מרים עיניים ומיד מוריד ומתפדח, אבל כשזה ככה זמין מאד מאד קשה לא להתייחס בכלל,
יאללה אשריכם נשמות טהורות תמשיכו לעשות פה גלים בפורום אוהב אותכם ומחזיק אצבעות:clap:

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות, 4 ימים #153133

• justinian
  • חבר חדש
ניריוסף כתב on 16 מרץ 2025 13:01:

לא רוצה להפריע לדיון החשוב!
רק רוצה לחגוג איתך ביחד ולאחל בהצלחה רבה!
כל הכבוד על ההתמדה בתוכנית, על עבודה מחושבת ומסירות לתהליך!
שנזכה כולנו לעבוד חכם ובהתמדה!

זהו, תמשיכו

תודה ניר יוסף, חשוב לי לשמוע חיזוק מגורם רשמי באתר.

• עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3
זמן ליצירת דף: 0.64 שניות

Are you sure?

כן