אני רוצה לכתוב לך הרהורי לבי:
לכאורה אם אני הייתי במקומך, הייתי צריך להיות עכשיו ממש ב"משבר", הנה אחרי שנה נפלתי.
אך האמת אינו כן, וברשותך אביא לכך סימוכין:
הגמרא אומרת (קידושין ל:) אמר רב יצחק: יצרו של אדם מתחדש עליו בכל יום... ואמר ר"ש בן לוי: יצרו של אדם מתגבר עליו בכל יום ומבקש המיתו, ... ואלמלא הקדוש ברוך הוא עוזרו אין יכול לו.
זאת אומרת, שכל יום אמור להיות מלחמה "חדשה" – "מתחדש". לא כמו אתמול. וגם מלחמה יותר "קשה" מאתמול – "מתגבר".
זאת אומרת, שאין דבר כזה נקיות 100 יום, אלא נקיות 100 פעמים יום אחד. וכל יום שעובר אמור להיות יותר "קשה" מאתמול. אך יש הבטחה ש"הקב"ה עוזרו", למי שמראה שרוצה ברצינות.
ולכן, אם אחרי תקופה ארוכה יש נפילה זה דבר "נורמלי וטבעי". כי בדרך הטבע לא אמור להיות שום קשר בין יום האתמול ליום המחר, אתמול היה נסיון יותר קל, והיום אני אמור להתמודד בנסיון יותר קשה. והגמרא אומרת שבדרך הטבע "לא הייתי אמור לעמוד בנסיון של היום" רק בזכות שהקב"ה עוזרו, יש אפשרות לנצח גם בנסיון של היום. למרות שהוא "חדש, וקשה יותר"
ואולי אפשר להוסיף אימרה מפורסמת, שבבדיקת אק"ג, אם הקו ישר, זה לא סימן טוב, רק אם הקו קופץ עולה ויורד זה סימן שיש כאן אחד ש"חי".
בכל אופן, תודה רבה על מה שכתבת, נתת לי דוגמא איך צריך יהודי להתנהג, בלא יאוש ובלי משבר, פשוט לקום ולומר: "ממשיכים הלאה". ואני מאחל לך שמעכשיו הקב"ה יעזור לך שיהיה לך רק הצלחות. ושהאק"ג יהיה קו שעולה ועולה יותר ויותר. ותהיה דוגמא אישית לכולנו כאן, איך מתנהג יהודי.