ברוכים הבאים, אורח

הסיבות לשינוי
(0 צופה) 
  • עמוד:
  • 1

נושא: הסיבות לשינוי 47 צפיות

הסיבות לשינוי לפני 2 ימים, 2 שעות #154036

השפעה חיובית מיידית

[ ] כשאבצע את השינוי הזה רמת הדכאון והתסכול שלי ירדו מיידית. אני פחות ארגיש בן אדם דפוק ומלוכלך, ויותר שלם ומחובר לנשמה שלי שרוצה שאלך בדרך הנכונה וסובלת מהמעשים שלי. אני ארגיש יותר יכולת לצאת לדייטים בלי להרגיש זבל שמסתכל על דברים אסורים ורוצה במקביל לבנות קשר נצחי עם בחורה. אני ארגיש שאני מסוגל להרבה ויכול לנצח כל קושי אחרי שהצלחתי לנצח את הקושי הגדול ביותר בחיי שנמשך שנים בלי יכולת להתגבר עליו. יתפנה לי הרבה יותר זמן שאוכל להשקיע בדברים חיוביים, כי בנפילה חוץ מהזמן של הנפילה עצמה שהולך לאיבוד יש גם את הריקנות של אחרי שמשביתה אותך מלפעול ולחשוב חיובי. אהיה אדם יותר שמח. אוכל להיות בבית יותר בחופשיות מבלי פחד שאפול ואולי גם אצליח יותר להיות נחמד ומחובר למשפחה. יותר מחובר לקב"ה אחרי שעמדתי בניסיון.

[ ] מחר בבוקר אם אצליח להתגבר ארגיש שאני בונה עוד שלב בדרך לחופש. אם זה אחרי דחף אני אוכיח לעצמי שיש אפשרות לנצח את היום ולא מקסימום לדחות בכמה שעות. אני ארגיש שמח ואסיר תודה לה' שתומך בי ולשליחיו שנתנו לי כלים ותמיכה בהתמודדות.

[ ] במהלך השבוע אני ארגיש יותר נקי ואתלהב יותר לפעול ולעשות. לא יהיו לי שעות רבות של כיבוי וריקנות. אולי גם אתפתח לעשייה ולחוויות חדשות.

חזון לטווח ארוך

[ ] בטווח הארוך אהיה אדם יותר שלם ומאוחד. אחד הדברים שהכי מורידים אותי מבחינה רוחנית יהיה בשליטה ואני ארגיש פחות מזוייף בתחום הזה. יהיה לי קשר מעולה וטהור עם אשתי. היא באמת תהיה החצי השני שלי וכולי יהיה מחובר אליה ולהקמת המשפחה שלנו. אהיה אדם חיובי ושמח יותר בלי דכאונות ותחושות ריקנות. אהיה חבר יותר טוב ואצור יותר קשרים כי לא יהיה לי את מקום הבריחה המגעיל שפותר את תחושת הבדידות לכמה רגעים ואז מכפיל אותה פי אלף. יהיה לי הרבה יותר זמן ללימוד ולהתפתחות אישית ולתרומה לחברה. אפתח תחביבים שימלאו אותי. יהיה לי יותר הערכה לעצמי ופחות דימוי עצמי של אפס שלא מצליח לשלוט על עצמו. אין ספק שמי שמתגבר על קושי כזה הוא אדם שה' אוהב אותו וראוי להערכה וכבוד.

[ ] יום בעתיד האידיאלי - קם בבוקר לתפילת שחרית ולומד אחרי התפילה שעה - שעתיים. חוזר הביתה , לפעמים מפזר את הילדים למסגרות ולפעמים זה כבר אחרי אז מתארגן ויוצא לעבודה. בנסיעה שומע את השירים שאני אוהב. מגיע לעבודה שאני נהנה ממנה ומרגיש אני עושה בה טוב בעולם. עובד כמה שעות בתחושת שליחות ובהנאה ובסיפוק ממנה. חוזר הביתה ומבלה זמן עם הילדים בלימוד ומשחק. בערב אני ואשתי מעבירים זמן איכות ביחד, נפגש עם חברים, מתאמן או משחק כדורסל. לומד בחלק מהאחרי צהריים תורה. לפעמים כן רואה קצת מדיה. במהלך היום שומר על קשר עם הקרובים אליי. פותח ומסיים את היום בהודאה לבורא עולם שנתן לי חיים מאושרים כאלה. הולך לישון בשעה סבירה. כל היום משדר חיוביות ושמחה.

[ ] אני רוצה שיזכרו אותי כאדם אמיתי, שרצה לעשות טוב בעולם, שחי כמו שיהודי צריך לחיות. שהייתה לו זוגיות מעולה, שהצאצאים שלו הולכים בדרך שלו, מחונכים, הולכים בדרך התורה והמצוות ומצליחים במה שהם עושים. להזכר כאדם שהותיר חותם חיובי עם מי שהוא נפגש איתו, שתרם למדינה שלו. שקידם את הגאולה. השינוי יעזור לזה כי הוא יוריד מעמסה גדולה מהנשמה ויתן יותר אפשרות להתחדד באפיקים האלה וביותר מוטיבציה וממקום שלם יותר.

מה חסר לך

[ ] אני מפספס את השנים האלה מבחינת שלמות באישיות, אני עושה הרבה חטאים ומעכב את ההתפתחות הרוחנית ומתרחק מבורא עולם, אני מרגיש קושי בליצור קשר. אני מרוחק קצת מהקרובים אליי.

[ ] זה מעכב את הפוטנציאל שלי כי בתוכי אני מחובר לה' וזה מכסה ומסתיר את החיבור הזה. זה מבזבז לי המון זמן ואנרגיה שיכולתי להפנות לדברים טובים. זה מאבק שכל היום נמצא במחשבה ומייאש אותי.

זוגיות

[ ] אני ארגיש יותר ראוי לזוגיות ויותר חיבור לאשתי. אני לא אסתיר ממנה סוד כזה אפל וארגיש יותר שאני והיא זה אחד. אני לא ארגיש בוגד. אני יוכל יותר ליצור כנות וחיבור. אני לא אפזול למקומות אחרים. אני לא אגיע חלילה לסיטואציות קשות שעלולים לפגוע בקשר. אני אהיה יותר כנה עם שאר הקרובים אליי וארגיש יותר רצון לשתף ולהיות בקרבתם.

[ ] אני רוצה להיות אבא אהוב על ילדיו, שהם מעריכים אותו ורואים בו מודל לחיקוי. שהם מאמינים בדרך שלי ורוצים בקרבתי. אני רוצה להשקיע בהם המון ולתת להם כלים, חום ויכולת לממש את הייעוד והפוטנציאל שלהם. שאני אהיה גאה בהם. שנהיה משפחה מאוחדת ואוהבת. אני רוצה להיות בעל נאמן שמכבד את אשתו. שאוהב אותה. שמוכן לתת בשבילה הכל. שכל זה הדדי. שהקשר כל היום הולך ונבנה ואין תחושה של מיצוי חלילה. שאנחנו בונים ביחד את המשפחה והעתיד שלנו ושאנחנו מסופקים מהדרך שלנו וממה שאנחנו בונים. שמבלים הרבה כזוג וכמשפחה ומאוחדים.

[ ] בתור אדם חופשי אוכל יותר ליצור יותר קשרים, אולי הביטחון העצמי שלי יגדל ואוכל יותר לפנות לאחרים. ארגיש אדם יותר שלם שכדאי לאנשים להתחבר אליו. אהיה במצב רוח חיובי וזה ישדר לאחרים שירצו להיות בקרבתי. אולי אמצא רב אישי לחיים שיתן לי התוויה לדרך ויהיה לי כתובת להתלבטויות.

ערך עצמי

[ ] הבושה, הריקנות, התסכול, הפיצול באישיות, האשמה, ההרגשה שאני דפוק וחלש ייעלמו. אני כבר מעריך את עצמי על מה שאני עושה כי זה לא מובן מאליו לנבור ככה בנפש ולנסות להשתנות מהרגלים של שנים, אבל שינוי ודאי יגביר את הערכה העצמית שלי. אני אראה בעצמי אדם גיבור שה' שמח בו. שיכול להתמודד עם קשיים ואתגרים ושצריך להפנות את הכוחות האלה לעזר לאחרים. ה' אוהב אותי ותמיד מוליך אותי לטובה ואני בטוח שגם באתגר של חיי ככה יהיה כי אני יודע שהוא רוצה להיטיב לי ואני רק צריך להשתדל. אראה בעצמי יהודי שעושה רצון אביו שבשמיים שראוי להיות אבא, בעל, ואישיות משמעותית בעולם.

צמיחה וערכים

[ ] אני אצמח מבחינה אישית כי אהיה טהור ושלם יותר. אמלא יותר את שליחותי בעולם. אלך לפי ערכי הליבה שלי שהם התורה והמצוות, ניצול הזמן, טהרה, נאמנות לאשתי ולאמת שלי, לשלוט בעצמי ובמעשיי שזה המאפיין של האדם. אקבל חופש בחירה. לא יהיה תמיד קוף שאומר לי שכל מה שאני עושה זה לא אמיתי ולא שווה כלום. למרות שאני יודע שזה הניסיון של הדור והכניסה לזה מגיל קטן היא דבר שאני לא אשם בו. ושאסור לחשוב שבגלל זה לשאר הדברים אין ערך. אבל תמיד יש מחשבה והיא סוף סוף תעלם.

תוצאה

[ ] אם חלילה לא אבצע את השינוי אני אשאר עם תחושת הפיצול באישיות, אני עלול חלילה להמשיך עם הדכאונות והריקנות, אמשיך להסתיר את החלק האפל הזה, יהיה לי קשה לבנות זוגיות אמיתית, ארגיש צבוע מול הילדים, החברים והאנשים שמעריכים אותי. אני מסתכן בחיים של בריחה, הסתרה וחוסר סיפוק אמיתי. אסור לי להגיע לזה ואני מאמין באמונה שלמה שה' יציל אותי מזה.העצמה

[ ] אתגרים אחרים בחיים יראו פחות קשים כי הצלחתי להתגבר על האתגר הזה. יהיה לי יותר אמונה שבעז"ה אצלח אותם. אם אני יכול להתגבר על זה אז אני יכול למצוא זוגיות, להקים משפחה, להיות פחות ביישן וליצור יותר קשרים, לדבר יותר, ללמוד תורה יותר, להתקדם מבחינה רוחנית, להצליח בעבודה, לתרום לסביבה. אוכל לשלוט על עצמי מבחינה בריאותית, משמעת עצמית באכילה ופעילות גופנית, פחות לבזבז זמן על שטויות, לפעול בצורה איכותית ושלמה יותר. לסיים כל יום בסיפוק ובהכרת תודה.

השאלה האולטימטבית

[ ] אם אני רוצה להיות צדיק, מחובר לה' ולתורה, שאנשים אוהבים ומעריכים, שפועל בצורה איכותית בעולם, ששלם עם עצמו ועם הדרך שלו, שמחובר למשפחה שלו, ששמח בחיים שלו, שמלא אמונה ורצון להתקדם, שמאמין בהשגחה של ה' וטהרה של הנשמה שלי אז אני חייב לבצע את השינוי הזה!!!

אשמח תגובות

תגובה: הסיבות לשינוי לפני 2 ימים, 1 שעה #154037

• omris0253
  • חבר ותיק

הספקתי לקרוא רק חלק, אמשיך אח''כ, מדהים אחי, רואים השקעת זמן ומחשבה בכתיבת הדברים, אני מרגיש שניסחת הרבה דברים בצורה קולעת (שמתאימה גם לי)
תודה!

תגובה: הסיבות לשינוי לפני 1 יום, 23 שעות #154040

• חיים אמיתיים
  • רצף ניקיון נוכחי: 173 ימים
  • דירוג זהב

היי מאמין
ממש נהניתי ממה שכתבת
אני חושב שזה סוג של מסמך שיכול לעזור לכולנו
לי אישית מאד עזרה התבוננות דומה
במה אני באמת רוצה בחיים
בהצלחה לכולנו
תודה רבה