מה נשמע חברים?
נפל לי תובנה מלימוד מאמר חסידות
מאמר שמתאר את העבודה של יהודי באופן של תשובה, שזה האופן שבו אנו מתנהגים כבעלי תשובה.
הוא כותב שמה נקודה חזקה מאוד שבשביל להיות בהתקדמות צריך תמיד להיות במצב של עליה ז״א שאם יהודי החליט לשמור שבת ובשבילו כעת זה מסירות נפש ממש. אבל בעוד חמש שנים שהוא כבר יהיה רגיל בזה הוא יהיה צריך להתחזק במשהו אחר בשביל להתקדם כי להסתפק בהתקדמות אחת ולשבת לנוח זה יכול לגרום לירידה חו כי זה כבר לא כמו פעם שזה היה כל עבודתך כעת דורשים ממך יותר…
לעניינינו זה מה שקורה איתנו (אני מדבר מעצמי) בהתחלה יש את ההתלהבות ואת האש של אני מגיע לשנות ולא לסבול. ואז יש קצת נפילות. ואז נכנסים יותר לעומק 12 הצעדים וכו׳ ומה שנדרש זה לא רק לתחזק את עצמנו אלא להוסיף ולהתקדם בחיים ולבדוק איפה אנחנו יכולים להיות יותר טובים ולתת יותר.
שמעתי משפט חזק על היצר. שאם אנחנו לא נעסיק את היצר היצר יעסיק אותנו…
אני כותב את זה כי הגעתי לפני שבוע למקום שהרגשתי קצת מהורהר, וקלטתי שאני כבר נכנסתי למקום כזה של שגרה בכל העניין של ההתמודדות והיצר תופס על זה טרמפ ומתחיל לחזור ולהציע דברים ובהשגח״פ יצא לי ללמוד את המאמר הזה והבנתי שאין מקום למנוחה חייב להתקדם.
כמובן שמתוך שמחה ולא מתוך התמסכנות של אני מסכן יש לי התמכרות אלא לקחת את זה למקום של עבודה והתקדמות אישית
מקווה שלא חפרתי..
נפגש בבית המקדש