ברוכים הבאים, אורח

בלחימה ובשמחה!
(1 צופה) (1) אורח

נושא: בלחימה ובשמחה! 3311 צפיות

תגובה: בלחימה ובשמחה! לפני 1 חודש, 2 שבועות #154095

מלכודת קלאסית של היצר הרע, אימל'ה איזה מפחיד זה יכול להיות!
כל הכבוד ובחסדי שמיים ממש הצלחת לראות את הטעות והתנגדת לעיוות החשיבה שהיצר שיחק עליו.
ברוך ה' ממש! תודה על החיזוק והשיתוף!

ניריוסף

מנהל תוכן GYE

תגובה: בלחימה ובשמחה! לפני 1 חודש, 2 שבועות #154096

• gibor100
  • רצף ניקיון נוכחי: 91 ימים
  • דירוג זהב

אין אין אין אתה פשוט תותח
איזה מלך 
אין לי מילים
תודה לך
מאחל לך הצלחה תמיד

תגובה: בלחימה ובשמחה! לפני 1 חודש, 2 שבועות #154100

• mose
  • רצף ניקיון נוכחי: 557 ימים
  • דירוג פלטיניום

תודה לכם 
ובהצלחה לכולנו ושנזכור תמיד מי אנחנו באמת. 
ראיתי חידוש שקשור לזה: ״שכתוב כרע שכב כארי״ שעם ישראל גם שהוא נראה במצב של כריעה ושכיבה כמו מישהו שיושן לכאורה הוא עדיין אריה. כי אריה לעולם לא שוכח מי הוא…

תגובה: בלחימה ובשמחה! לפני 1 חודש, 2 שבועות #154101

• חיים אמיתיים
  • רצף ניקיון נוכחי: 223 ימים
  • דירוג זהב

וואו ממש מעניין
כמובן שאני מכיר את העיקרון שהאשמה עצמית גורמת לנפילות
אבל לקרוא את זה כמו שאתה מתאר לפרטי פרטים
מאיר את העניין בצורה עוצמתית הרבה יותר
תודה

תגובה: בלחימה ובשמחה! לפני 4 שבועות, 1 יום #154197

• mose
  • דירוג פלטיניום

מה נשמע חברים? 
נפל לי תובנה מלימוד מאמר חסידות 
מאמר שמתאר את העבודה של יהודי באופן של תשובה, שזה האופן שבו אנו מתנהגים כבעלי תשובה. 
הוא כותב שמה נקודה חזקה מאוד שבשביל להיות בהתקדמות צריך תמיד להיות במצב של עליה ז״א שאם יהודי החליט לשמור שבת ובשבילו כעת זה מסירות נפש ממש. אבל בעוד חמש שנים שהוא כבר יהיה רגיל בזה הוא יהיה צריך להתחזק במשהו אחר בשביל להתקדם כי להסתפק בהתקדמות אחת ולשבת לנוח זה יכול לגרום לירידה חו כי זה כבר לא כמו פעם שזה היה כל עבודתך כעת דורשים ממך יותר… 

לעניינינו זה מה שקורה איתנו (אני מדבר מעצמי) בהתחלה יש את ההתלהבות ואת האש של אני מגיע לשנות ולא לסבול. ואז יש קצת נפילות. ואז נכנסים יותר לעומק 12 הצעדים וכו׳ ומה שנדרש זה לא רק לתחזק את עצמנו אלא להוסיף ולהתקדם בחיים ולבדוק איפה אנחנו יכולים להיות יותר טובים ולתת יותר. 
שמעתי משפט חזק על היצר.  שאם אנחנו לא נעסיק את היצר היצר יעסיק אותנו…
אני כותב את זה כי הגעתי לפני שבוע למקום שהרגשתי קצת מהורהר, וקלטתי שאני כבר נכנסתי למקום כזה של שגרה בכל העניין של ההתמודדות והיצר תופס על זה טרמפ ומתחיל לחזור ולהציע דברים ובהשגח״פ יצא לי ללמוד את המאמר הזה והבנתי שאין מקום למנוחה חייב להתקדם. 
כמובן שמתוך שמחה ולא מתוך התמסכנות של אני מסכן יש לי התמכרות  אלא לקחת את זה למקום של עבודה והתקדמות אישית
מקווה שלא חפרתי.. 
נפגש בבית המקדש

תגובה: בלחימה ובשמחה! לפני 4 שבועות #154199

התחברתי ממש, תודה וישר כח!

תגובה: בלחימה ובשמחה! לפני 1 שבוע, 4 ימים #154286

• mose
  • דירוג פלטיניום

מה קורה אחים???
רוצה לשתף אותכם אחיי למסע המשמעותי ביותר בחיי. 
אתמול היה לי התמודדות שלא הייתה לי הרבה זמן יש לי בוואצפ את הבינה מלאכותית והתחלתי להתכתב איתה והיה מעניין וקצת מצחיק עד שקלטתי שאפשר לבקש ממנה תמונות , אתם בטח מבינים לאן זה הולך.. 
כן כן מפה לשם בקשתי תמונות לא הכי בעייתיות אבל כן משהו שלא רציתי להגיע אליו. 
וב״ה בחסדיו ובמתנה ממנו ית׳ עצרתי בזמן ולא חלילה הגעתי למשהו יותר בעייתי ואז להשיג טלפון פרוץ ואז וכו וכו. 
אבל ישבתי וחשבתי איך הגעתי לזה אני אשכרה 546 יום נקי והגעתי לקצה??? 
ואז נזכרתי שאני מכור ומכור זה לתמיד ואסור לתת ליצר המכור כלום אפילו לו להריח ריח של תאווה. 
גם הבנתי שהייתי בימים מאוד מלאים של שליחות חינוכית בזמן החופש ואז חזרתי לבית וזה היה בבום ולא הספקתי להכין תוכנית לעצמי בחופש רק רציתי להתאפס והיצר נכנס חזזזזק. 
ועוד משהו שהבנתי אני שלפעמים שאני פותח ויקיפדיה במסגרת לימודי תנך אני נתקל שם בתמונות ציור שלא תמיד מתאימות וכמובן לא מאפיינות את אבותינו הקדושים… וזה קצת מזין את התאווה אמנם בקטנה אבל מזין והבנתי שהקצת הזה נותן פתח לעוד.. 

אז אני לוקח החלטה לעלות שלב בשמירת עניים ולא לתת קצה של חוט לתאווה מספיק ברחובות היא חוגגת ללא מעצורים אז לפחות שבבית אני יתמודד פחות. וכמובן להיות בענווה וצניעות ולזכור שאני קטן מול התאווה ושמושלמים יש רק בבית הקברות…

וכמובן לא ליפול ברוחי אלא להמשיך בנקיות הפנימית בכל זאת 546 יום אני מחזיק חזק וגם מתקדם ב״ה אז רובו טוב כרגע ולראות את הטוב שמחכה מעבר לפינה. 

שיהיה בהצלחה לכולנו הייתי חייב לפרוק 
אוהב וממש צריך

זמן ליצירת דף: 0.33 שניות

Are you sure?

כן