ברוכים הבאים, אורח

יום ראשון במסע
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: יום ראשון במסע 49 צפיות

יום ראשון במסע לפני 2 ימים, 1 שעה #154367

• sparklingelephant33
  • רצף ניקיון נוכחי: 3 ימים
  • חבר חדש

יומן יקר

אחרי כל כך הרבה שנים של אותו הרגל רע "אוננות", שנים רבות כל כך שאני מתבייש אפילו לכתוב את מספרן, הגעתי לנקודה שבה החלטתי – בסייעתא דשמיא – שאני לא מוכן יותר להמשיך כך. זה דופק לי את החיים, את ההתקדמות, את העלייה האישית והרוחנית. כל פעם נדמה שאני עושה צעד אחד קדימה, ואז מגיעים שני צעדים אחורה.

במהלך השנים ההרגל הזה רימה אותי. הוא לחש לי באוזן שטוב לי שם, שזה נותן רוגע, הנאה, תחושת כיף רגעית. אבל כשאני מסתכל לאחור, אני מבין כמה שהוא גזל ממני – גזל לי זמן, גזל לי אנרגיה, ובעיקר גזל לי את האפשרות לפרוח באמת.

אני לא תמים. אני יודע שיהיו נפילות, ואני גם מבין שאולי לא יספיקו לי רק הצעדים הראשונים שאני עושה עכשיו. אבל כמו ילד קטן שמתחיל ללכת – גם אם הוא נופל שוב ושוב – כך גם אני. זהו תהליך. והפעם אני מוכן לעשות הכל, פשוטו כמשמעו, כדי להפסיק.

חשבתי על זה הרבה. "לעשות הכל" זה לא רק סיסמה, אלא החלטה אמיתית. לפעמים זה ידרוש ממני דברים נעימים יותר, לפעמים פחות נעימים, אבל אני לא נרתע. להפך – אני נחוש.

אני זוכר את הפסוק: "המה כרעו ונפלו ואנחנו קמנו ונתעודד". גם אם נפלתי פעמים רבות, הפעם אני קם מחדש. קם עם אומץ, עם אמונה, ועם נחישות שלא להתפתות שוב לאותו שקר מתוק ומר.

זהו הצעד הראשון שלי בדרך חדשה – דרך של חירות אמיתית.

תגובה: יום ראשון במסע לפני 2 ימים, 1 שעה #154368

• star23
  • רצף ניקיון נוכחי: 18 ימים
  • חבר חדש

בהצלחה רבה!

מחכים לעדכונים בהמשך המסע

תגובה: יום ראשון במסע לפני 1 יום, 20 שעות #154369

• חיים אמיתיים
  • רצף ניקיון נוכחי: 230 ימים
  • דירוג זהב

כל הכבוד אלוף
אני ברוך השם נקי 229 יום בלע"ה
ולדעתי התהליך התחיל בנקודה שבה אמרתי לעצמי
זהו!
אני מוכן לעשות ה-כ-ל!!!
ואז התחלתי לעשות צעדים שלפני זה לא העזתי לעשות,
כמו קשר טלפוני עם חברים וכו' וכו'
בהצלחה

תגובה: יום שני במסע לפני 1 יום #154372

• sparklingelephant33
  • רצף ניקיון נוכחי: 3 ימים
  • חבר חדש

יומן יקר שלי,

היום אני כותב אליך מהיום השני במסע שלי.
אתמול היה יום שבו התאווה נתנה לי מעט מנוחה – זרועותיה האימתניות לא אחזו בי בכל הכוח. היה בזה רגע של הקלה, אך אני לא מתפתה. אני זוכר היטב את הניסיון מן העבר: ההתלהבות הראשונית דומה לאש גדולה – בוערת, מאירה, אך לאט־לאט עלולה לדעוך. השאלה שמנקרת בי היא מה יקרה אז... האם גם ברגעים בהם לא תהיה התלהבות, אצליח לנצח?

אני הולך צעד אחר צעד, מתמיד בתוכנית, מתאמן בתרגילים. ובכל זאת, אני מכיר את ההרגל הזה – חמקמק, ערמומי, מחכה תמיד בפינה האפלה לרגע של חולשה. לפעמים נדמה לי שהוא עוקב אחרי, ממתין להזדמנות לטרוף אותי.
ולכן אני פונה אל בורא עולם: חזק אותי. היה לצידי. אל תעזוב אותי אפילו לרגע. לבד אינני יכול.

אני לומד להודות – על כל יום נקי, על כל שעה שבה אני חופשי. כי הדחפים חזקים ממני, ואני מנסה להכיר אותם, להבין את שפתם, כדי שאדע לזהות אותם כשהם מופיעים במלוא כוחם. ויש לי על מה להודות: על עצם המוטיבציה להפסיק, על המתנות הקטנות שמגיעות בדרך – רמזים, תזכורות, סימנים שהוא איתי. ואיך לא  – על החברים המופלאים שמקיפים אותי כאן, תומכים, מעודדים, מזכירים לי בכל פעם מחדש: יש תקווה.

אתמול התחיל יום נפלא, מלא אור. אך לקראת סופו קיבלתי אכזבה קשה ממי שקרוב אלי מאוד. באותו רגע עלתה בי תשוקה עזה לברוח לתאווה להרגל הישן, למצוא בה נחמה מדומה. אבל נעצרתי – לא בכוחות עצמי, אלא בסיוע מלמעלה. בחסדו יתברך אפילו לא נדרשה מלחמה גדולה.
גם היום, בשעת כתיבת שורות אלו, הגיע מייל מאכזב שפגע בי. אבל לפחות ברגע זה אני מבין: כשיש בעיה – לא בורחים אל החור השחור. לא עוד.

אנא, הסר ממני את דרכי השקר. העלה אותי סוף סוף על דרך האמת, דרך ישרה – והפעם לתמיד.

תגובה: יום ראשון במסע לפני 21 שעות, 12 דקות #154373

חיים אמיתיים כתב on 03 ספט' 2025 11:46:

כל הכבוד אלוף
אני ברוך השם נקי 229 יום בלע"ה
ולדעתי התהליך התחיל בנקודה שבה אמרתי לעצמי
זהו!
אני מוכן לעשות ה-כ-ל!!!
ואז התחלתי לעשות צעדים שלפני זה לא העזתי לעשות,
כמו קשר טלפוני עם חברים וכו' וכו'

בהצלחה

אכן לא ברור מאליו הנכונות שלך לעשות את הפעולות הללו,
וב"ה יש תוצאות לזה.

בהצלחה רבה הלאה

אסירות תודה לאבא אוהב ששומר אותי נקי מ - י' ניסן חודש הגאולה ה'תשע"ה

........................................................................................................

מודה אני לך שאתה הוא ה' אלוקי ואלוקי אבותי לעולם ועד, צור חיינו מגן ישענו אתה הוא לדור ודור. נודה לך ונספר תהלתך, על חיינו המסורים בידך ועל נשמותינו הפקודות לך ועל ניסיך שבכל יום עמנו ועל נפלאותיך וטובותיך שבכל עת ערב ובוקר וצהריים, הטוב כי לא כלו רחמיך, והמרחם כי לא תמו חסדיך מעולם קוינו לך.

יומן המסע שלי - מתחיל שוב וצועד לאלוקים  או כאן.          הפוסט שלי ב"הצג עצמך"  או כאן.      המשפחה שלנו - משפחת "שמור עיניך"  או כאן

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.41 שניות

Are you sure?

כן