ברוכים הבאים, אורח

המסע המשמעותי בחיי
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: המסע המשמעותי בחיי 3 צפיות

המסע המשמעותי בחיי לפני 1 שעה, 15 דקות #155611

• ממשיך
  • רצף ניקיון נוכחי: 97 ימים
  • חבר חדש

שלום וברכה

אני רוצה לשתף קצת ביומן המסע האחרון שאני עדיין בעיצומו ביום ה 98

אני כבר מתמודד הרבה מאוד שנים עם כל מיני תקופות של נסיונות לצאת שאף פעם לא החזיק מעמד וגם תקופות שאפילו לא ניסיתי לצאת אלה עסוק שעות ביום עם צפייה בפורנו ואוננות,

בכל אופן התמקד בחצי שנה אחרונה.

למעשה כל הניסיונות לצאת היה ברגע של כאב עצום וריקנות אבל בלי כלים ממשיים איך להתמודד שכהדחף חזר, והוא תמיד חזר ובגדול אין סיכוי לעמוד מולו.

במשך הזמן התחלתי להבחין שאני בעצם מרגיש כפיה ברצון לצאת מזה, כי בעצם אני לא רוצה לצאת כי זה עושה עונג עצום, ורק המצפונים שזה חטא חמור זה גורם לי לתיסכול ובושה וריקנות וכו' וזה ייצר אצלי לחץ פנימי של כפיה ופחד, והבריחה הטובה ביותר מהכאב זה שוב פורנו. וכך המעגל הסתובב.

לפני תקופה הייתי בלימודים שהיו שם גם חילונים ואחד המרציים דיבר על הנושאים האלה, ואז ההבנתי שלהיות מכור לפורנו גורם גם לאנשים ללא קשר לדת לרגשות אשמה והרגשות שליליים . זה היה בשבילי מפנה בתפיסה שלי שבעצם הפורנו פוגע בי אפילו בלי קשר לדת.

התחלתי שוב להכנס לאתר (כבר הייתי בעבר בכמה כובעים שונים) התחלתי ללמוד את כל הכלים שיש באתר ובעצת ניר התמקדתי בתוכנית לחופש .אני חייב לומר שגילתי כלים מפתיעים שעובד ועוזרים לי יום יום

כמו שהשם ברא בחוקי הטבע דברים שמרפאים, וכשאדם חולה הוא משתמש בהם במגביל לתפילות. כך גם במחלת ההתמכרות יש חוקי טבע שיכולים לעזור לצאת מזה ולא רק לסמוך על ניסים כמו שאומרים חז"ל אין סומכים על הנס ואת זה גיליתי באתר

הנקודות המרכזיות שעוזרים לי בשלושת החחודשים האחרונים

ההבנה שהפורנו פוגע לי בחיים האמתיים, שזה הקשרים עם אישתי והילדים זה גם פוגע ביחסים עם החברה, כי אני נמצא כל הזמן במגננה להסתיר  את מה שאני עושה וגם כל הרגשות השלילים,

עוד הבנה שהתחדד לי שבעצם הפורנו זה בהרבה מקרים בריחה מרגשות שליליים או לחץ וכו' ולמעשה משימוש בפורנו אני לא בורח לשום מקום, ההפך הוא הנכון זה מגביר את הרגשות השליליים והלחץ ועוד נוסף לזה תיסכול ריקנות ורגשות אשם.

שני התובנות האלה קשור למוטיבציה לרצות לצאת מההתמכרות

להתמודדות עם הדחף כשמגיע יש את הכלים של הסחת דעת ודחיית דחפים שמאוד עוזרים לי.

עוד דבר שאצלי זה קריטי זה לבנות חיים חדשיים בלי פורנו, שזה משימה לא פשוטה בשבועות הראשונים שהפסקתי חשבתי שאני הולך להשתגע מרוב לחץ במשך הזמן גם עוצמת הדחף ירד וגם עוצמת הלחץ ירד.

אני יודע שיש עוד הרבה עבודה, הסיכונים והדחפים עומדים בכל פינה אני מקווה בעז"ה שעם עזרה מחברי הפורום ועידוד, אוכל באמת לצאת מאפילה לאור גדול ולהתחיל לחיות חיים בריאים.

יש לי עוד הרבה מה לכתוב אבל נראה לי שכבר הגזמתי להפעם, אז נשאיר את זה לזמן אחר.

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.29 שניות

Are you sure?

כן