ב"ה, עוד יום נקי!
אחרי שכתבתי פה אתמול שהיו לי מספר ימים נקיים אך ללא החלמה, קראתי קצת מהספר הלבן והרגשתי שוב שאני מתחבר להחלמה.
גם היום היו לי התמודדויות קשות, אבל לא התקפי תאווה נוראיים, פשוט רציתי את זה משעמום, סתם רצון. לא לגמתי, נכנעתי.
אך לצערי הרב, עוד פעם לא הייתה לי אפשרות להתקשר לספונסר... באמת שרציתי (או יותר נכון, ממש ממש לא רציתי, לכן הבנתי שאני חייב את זה) להתקשר, אבל לא יכולתי.
אחרי זה המצב קצת השתנה, הבעיה לא נהפכה להתמודדות מול התאווה אלא מול עצמי. חולשות נפשי צפו ועלו בכוח עצום. לא שלטתי על חיי כלל, הם פשוט שלטו עליי.
כעס, שנאה, טינה, רצון לשליטה, רצון להיות נאהב, עצבות וריכוז עצמי ע-צ-ו-ם! הייתי (ואולי אני עדיין, למרות שהשיתוף פה עכשיו משנה את המצב...) שבור לגמרי.
באופן מודע לחלוטין רציתי לצרוך את הסם. לא מתוך איזה התקף או איבוד שליטה, פשוט רציתי את זה כדי לברוח, כדי להדחיק את הצרות והבעיות בנפש שלי.
ב"ה, לא נפלתי. קראתי אם אני לא טועה בספר הלבן פעם שחלק מההחלמה זה להעביר את ההתמודדות מהתת מודע למודע. הייתי מודע בכל רגע למצב, ולמרות שידע זה לא כוח, להיות מודע למצב עזר לי. בעבר לא הייתי מבין שבגלל הבעיות בנפש שלי אני נופל ורוצה תאווה, לכן גם היה לי נורא קשה להאבק בזה, זה היה (ועדיין) כפייתי. עכשיו הרגשתי שזה לא המצב. אני הבנתי לחלוטין מה קורה. היה לי בחירה מלאה אם להתמודד עם החיים או ללכת לתאווה. נראה בחירה פשוטה בין הטוב לרע, בין החיים למוות, אבל זה לא היה לי קל. החיים, בגלל כל חולשותי לא נראים לי מקום טוב, התאווה לעומת זאת היא תמיד מספקת (אומנם אני יודע שלבסוף היא לא ושאחרי זה הצרות של החיים ממשיכות ואף גדלות, אבל בריחה אפילו לדקה מהכלא נראת כמו חלום). אך ה' הציל אותי ואחרי פחות מרגע של היסוס בחרתי באופן מוחלט בחיים.
לצערי אני עדיין לא יכול להתקשר לספונסר, לדבר איתו על אותן בעיות וחולשות בנפשי, להתייעץ איתו איך להתמודד איתן. שיעזור לי להיכנע, לצעוד בצעדים לכיוון ההחלמה. עכשיו אני נשאר עם הבחירה בחיים, אך ללא יכולת טובה מספיק לתקן אותם, אני מקווה שמחר אוכל להתקשר לספונסר ולהצטרף לקבוצה החדשה ובע"ה אותן חולשות בנפשי שמביאות אותי אל התאווה יתוקנו.
החלמה טובה לכולם!
חג שמח ויום נקי!