גוני, אני לא רוצה לזלזל בדבריך, גם אני בדיוק כמוך.
עשרות פעמים שמעתי על אנשים חולים וחשבתי שזהו, אני אפסיק עם התאווה בשבילם.
אבל האמת, זה לא נובע ממקום טוב, להפך, זה נובע מכמה בעיות חמורות שיש לי. שוב, זה רק אני, אצלך אולי זה לא כך.
דבר ראשון, אני בטוח שאני חוטא. אני לא מבין כמה אני חולה וכמה זה לא בשליטתי. אני ממשיך להאמין שאני חוטא. מה רע להאמין שזה חטא? זה לא רע, הבעיה זה הסיבה לזה. הסיבה לכך היא שאני לא מסוגל לחיות לא בשליטה. אני מנסה לשלוט בכל העולם. אני לא יכול לקבל את העובדה שיש משהו שלא בכוחי. לכן אני בוחר להיות חוטא ולא חולה, כדי שאמשיך לשלוט, שאמשיך להיות חזק. אמשיך להגיד שזה תלוי רק בי ובכוח רצון. הכל רק בשביל לא להיות תלוי בידי ה'.
לא משנה כמה זה היה נגד רצוני, כמה הייתי בחוסר שליטה, כמה הייתי משוגע ואובססיבי, אני לא מוכן לקבל באמת שאני חולה וממשיך לחשוב שאני חוטא.
וכל זה כמובן רק מזיק לי, כי אני ממשיך לא לסמוך על ה' ורק על עצמי ומגדיל את הניתוק שלי ממנו, אני מזין עוד את פגם האופי שלי לרצון לשליטה ונכנס לעצבות על כך שאני חוטא ובשביל לברוח מהעצבות אני נופל עוד.
הבעיה השניה שהסיפור הזה נובע ממנה היא, שאני מחפש דרך לצאת מזה בקלות בלי לשנות את הגישות שלי ובלי לעבור תהליך.
אני בטוח שאם רק אמצא באיזה ספר איזה עצה של כוח רצון, איזה פסוק או משהו שאני אגיד ויתן לי כוח רצון וזהו, אני מסודר. אני רוצה לפתור לי את הבעיות בקלות, אני עצלן וחסר נכונות להשתנות באמת. אני מחפש שמישהו או משהו אחר יוציא אותי ואני אשב בחיבוק ידיים. כך כל הפניות שלי לה' וכך היו הפניות הראשונות לשמור עיניך ולחברים ולספונסר וכך גם עם ספרי המוסר ועם הילדים החולים המסכנים שרחמתי עליהם, אז ניצלתי את הרחמים שלי בתור מניע לכוח רצון. כן, מאוד רציתי לעזור להם, אבל לא בגלל זה קיבלתי את ההחלטה הזו. ניצלתי פשוט את הכוח רצון שגיליתי בקשר לאותם אנשים חולים. גיליתי שאני מוכן לעשות בשביל אותם אנשים המון ואני מאוד רוצה לעזור להם, אז תכננתי להעביר את אותו כוח רצון לתאווה, בשביל לפתור לי את הבעיות בקלות.
בעיה נוספת היא שאני בטוח שאני יכול לנצח את התאווה בעזרת כוח רצון. אני לא מבין שכל הכוח רצון שבעולם לא יעזור לי. אני לא מבין שאותו כוח רצון שאני קונה, נמצא בידי גם בשביל להילחם בתאווה וגם בשביל התאווה עצמה, כך שהוא לא עוזר לי בדבר. זה נובע מבעיה בסיסית יותר-
אני לא מבין את הבעיה שלי. הבעיה שלי היא לא תאווה, הבעיה שלי היא אני. מה יעזור כוח רצון בשביל לנצח את עצמי? גם אם כוח רצון ינצח את התאווה, איך הוא יעזור לי מול עצמי ומול האישיות החולה שלי? איך זה יעזור לי מול פגמי האופי שלי? זה לא יעזור. אני אצטרך להמשיך לברוח מעצמי. ולאיפה בדיוק אני אברח? לתאווה. גם כל הכוח רצון בעולם לא יעמוד לנצח מול הרצון לבריחה. ואם הוא יעמוד מספיק זמן, יתכן שאעדיף את המוות, כיוון שחיי לא יהיו חיים ואהיה חייב לברוח אך לא יהיה לי לאיפה (אפשרות נוספת היא שאמצא מקום אחר לבריחה).
בעיה נוספת היא שאני בטוח שאני שולט בעולם ומנהל אותו. אני לא מוכן לקבל את עצמי כמו שאני, חסר יכולת לשלוט אפילו בעצמו, אני בטוח שאני שולט בעולם.
לכן ברור שבגללי עכשיו קורה כך וכך ובזכותי יקרה כך וכך ואם אעשה כך וכך העולם יתנהל כך וכך. אני לא מוכן להודות שאני אפילו לא בורג קטן במערכת ואני 1 מ7 מליארד אנשים בעולם והשפעתי בהתאם.
מכל הבעיות האלו נובע בברור הרצון העז להחליט לא ליפול לרפואת אדם מסוים.
מהסיבה הראשונה, אני חושב שאני חוטא ולכן אני פוגע בעולם בחטאי ואם אפסיק אני בעצם תורם לעולם ומגיע לי זכויות ובעזרתן אוכל לעזור לאדם החולה.
מהסיבה השנייה אני פשוט מנסה להעלים את מחלתי בזכות זה, אני חושב שהאמירה הזו תשנה לי בקלות את החיים ומעכשיו אותו חולה יהיה לנגד עיניי תמיד ובזכות זה אפסיק ליפול.
מהסיבה השלישית אני בטוח שהתאווה היא בעייתי ולכן אני מנסה לפתור אותו ולא מנסה לתקן את מה שהוביל אליה, את הבעיה האמיתית. אני בטוח שבעזרת הכוח רצון שאני מקבל מאותם חולים אני אוכל לעשות זאת.
ומהסיבה האחרונה- אני בטוח שאם אני אעשה ת השינוי הזה כל העולם ישתנה. אני בטוח שאני הוא זה שמנהל אותו, לכן ברור שאם אפסיק להוצאי זרע לבטלה אז כולם יהיו בריאים, שהרי אני עברתי שינוי כזה גדול, אז כולם עברו, שהרי אני שולט בעולם וכל מעשה שלי משנה את העולם כולו לטובה או לרעה.
זה אני, יש לי משהו דפוק בשכל, כמעט כל המעשים שלי נבעו מהמקומות האלו פחות או יותר.
אצלי להגיד כזה דבר, שאני לא יפול לרפואת מישהו, זה מעשה חולני ביותר.
ייתכן מאוד שאצלך זה לא כך, אני לא מכיר אותך.