טוב עכשיו 2:36 בללילה,חזרתי מהעבודה ואני ממש עייף וממש רוצה תאווה ברמות מטורפות. אני נמנע מכל סוג של תאווה כבר כמעט שבוע ואני שם לב שאני מתחיל לעשות עיניים לכל האורחים במקום שאני עובד בו. אני שורף אנשים במבט התאוותני שלי, ולהבדיל מרבי עקיבא (או שזה היה שמעון בר יוחאי) העיניים שלי שורפות כל מה שזז לא מתוך ניצוצות הקודש, אלא מניצוצות שיוצאות לי מתאווה.
אז לפני שאני הולך לישון אני מתכוון לכתוב עוד משהו קטן....זה לגבי מה שגוני ודורון מדברים על ההקשבה לגוף.
אני למדתי לימודי דתות שונות, דתות מהמערב ומהמזרח, פילוסופיות שונות ועברתי מיני סדנאות מוזרים יותר ופחות.
אני מאמין ומבחין שבסופו של יום, כולם מדברים על אותו דבר ועל אותו פתרון.
הייתי רוצה לשתף אתכם בחוויה מסוג מסוים שעברתי שהזכרתי כבר בימים האחרונים: ויפאסנה.
זה דוגמא רלוונטית לטעמי, כי זו הפעם הראשונה שהבחנתי ברוחניות אחרי שעזבתי את העולם הרוחני בטריקת דלת.
בדומה לתוכנית 12 הצעדים (ממה שאני מבין), התוכנית פתוחה לבני כל הדתות וכל האמונות.
התוכנית היא בעיקרה 10 ימי שתיקה מוחלטת ואפילו בלי להניד עפעף אחד לשני...ממש שתיקה.
מ4:30 בבוקר עד הערב, עושים מדיטציה. מה זה מדיטציה?
מדיטציה זה לשבת במשך שעה כל פעם, ולנסות לא לחשוב על כלום.
במשך 3 ימים ראשונים, אתה מתבקש להתרכז רק באוויר שיוצא מהאף ובאוויר שאתה מכניס לאף.
זה כל כך קשה!!!! כי אחרי 20 שניות פתאום כל המחשבות באות: "מה אני עושה פה" או כל מיני זכרונות/ מטלות /פנטזיות וכו וכו
התאוריה בוויפאסנה (כמו התיאוריה ברוב השיטות והדתות) היא לא להגיב!!!!
אם שמת לב שתו"כ המדיטציה התחלת לחשוב על "מה בא לך לאכול" נגיד, אז ההוראה היא "אל תכעס על עצמך - תחזור להתרכז" (גם אם זה לוקח מיליון פעם).
אם שמת לב תו"כ המדיטציה שממש ממש כואב לך הגב, אז ההוראה היא להביט בכאב אבל לא להתחבר אליו. פשוט להתבונן ולא להגיב.
התיאוריה עובדת בצורה כזו:
אנחנו מלאים במשקעים מהעבר שהצטברו בגוף.
יש אפשרות לשחרר את עצמנו מהאנרגיה שלילית הזו - דרך הגוף!!!
ברגע שאתה עושה מדיטציה ואתה לא מגיב לתחושות העצב או השמחה שמתלווה למדיטציה - אתה מצליח לשחרר אנרגיה רעה.
אתה לא צריך להרגיש טוב, אתה צריך פשוט לא להגיב!!!
כל התרגול, הוא תרגול של התבוננות. כמה פשוט, כמה קשה.
ככל שהימים עוברים אתה מתחיל לנסות להעביר את המודעות שלך על כל חלקי הגוף וכל פעם שאתה יוצר מריכוז אתה לא כועס על עצמך אלא מתחילמחדש את הריכוז וההתבוננות.
אני חושב שה צעד מאוד חשוב בריפוי שלנו: להתבונן!! רק להתבונן!!!
להרגיש כאב או תחשות טובות אבל לא להגיה אליהם. רק להתבונן!!
גם אם אני נופל, אז אני לא אכעס על עצמי, אני פשוט ינסה להתבונן ולנסות שוב!!!
אחד הדברים שעזרו לי להגיע לפורום הוא שלקח לי כמה שנים לתרגל את זה על עצמי ממש (לא דרך מדיטציה כי בתור אחד עם ADD, אני לא ממש מתמיד)
שברגע לי שנפלתי לתאווה וידעתי ש"אין מה לעשות, אני הולך להיכנס לפורנו ולאונם כמו מטורף", אני מתבונן בעצמי.
אנ ימנסה להבין מה קורה לי ואיך אני מרגיש גם תו"כ הנפילה. אני מנסה לא לכעוס על עצמי שאני נופל.
כי אם אני כועס על עצמי אז אני לא יכול להבין ולהרגיש למה אני עושה את זה.
גם תרגול הקשה הזה של הימנעות, זה בדיוק זה. אני מתבונן בעצמי בימים האחרונים ואני מגלה כמה שאני חולה ומכור למין.
אני יודע הרי שבמצב רגיל הייתי מבזבז שעות על פורנו ומנסה לפגוש אנשים ולהגשים עוד פנטזיה מלוכלכת שלי.
אני מדבר עם אנשים גדולים מהחיים בטלפון (היום דיברתי עם 3 אנשים שונים!!!!) ודרכם מבין כמה אני במצב קשה, שהרי אם לא כך מדוע אני מדבר עם 3 אנשים שונים כל היום ומדבר על התמכרות - אני עושה את זה כי אני מרגיש מאוד חלש. אני מגלה כמה אני לא ממש בשליטה.
כמו בויפאסנה אני מנסה לא לשלוט במה שאנ י מרגיש, אני מנסה להתבונן, אנ י מנסה לא לכעוס על עצמי, אנימנסה להרגיש שמותר לי באמת להתקשר למישהו הפורום למרות שזה אגואיסטי כל כך.
טוב זהו אני נרדם ממש.....
גוני - אתה מדהים אין לי עוד מה להוסיף. אתה לגמרי ה super hero שלי.
הצלחתי להחזיק עוד יום אחד!!!!
נתראה בבוקר!!!
אוהב אתכם מאוד מאוד,
חזקחזק
ערכתי