אני אומנם חדש פה ואין לי איזה תובנה מיוחדת לגבי הנושא.
בכל אופן מבחינתי,
החיים האלה של תביעה בתאוות היומיומיות, מוציאות אותנו מפרופרציה.
אני אסביר, כשאדם נכנס לכל מיני אתרים או שהוא מדמיין כל מיני דמיונות ופוגם, הוא בעצם מכניס את עצמו לעולם דמיוני שלא קיים. זאת אומרת, אתה לוקח עולם קדוש ומיוחד, התרגשות מיוחדת שאמורה להיות עם אשתך, התנהגות מיוחדת ואתה מטמא אותה בכל מיני מחשבות. פתאום, במקום להתרגש לחוות את הקשר עם אשה, אתה מכניס ציפיות ודרישות מעולם דימיוני ומעמיד את עצמך כמו שראית באותם סרטונים.
ומכאן ליצר אין גבול, ושאני מתכווין אין גבול, כל העולם המוסרי שלך הולך ונשחת, אתה מסתכל לאט לאט על העולם אחרת, אתה רוצה כל הזמן עוד ועוד, זה בא לאט ובערמומיות אבל בא. העולם התורני שלך נהרס, הרגשות שלך מתקהים. בהתחלה, זה נראה כהתמודדות פשוטה רק בינך לבין הקדוש ברוך הוא אבל לאחר מכן זה מוביל לבזבוז זמן והזנחת דברים חשובים וכו'.
בסוף, זה גם עלול להוביל למבוכות עם הסביבה (פתאום שכחת למחוק הסטוריה במחשב או משהו..) או חס וחלילה לפלילי.
נכון, הלכתי פה לקצונות שאני לא יודע ומקווה שאף אחד לא הגיע אליה.
פה נכנס הקב"ה, שנתן לנו גבולות, שאמר מה טוב לנו בתור יוצרינו. אם לכל מי שנמצא פה לא היה את הייסורי מצפון וההבנה שאנחנו בדרך לא נכונה, הוא היה יכול להגיע למצבים גרועים. תבדוק את המצב בחלק מהעולם החילוני, ההתיחסות לגוף האישה, את מספר מקרי האונס, את מה שעובר לילדים בראש וכו'..
בקיצור המטרה היא שיהיו לך חיים נורמלים, מאושרים ובעלי פרופורציה נכונה. שתהיה בן אדם טוב יותר לעצמך ולסביבה,
שנשמתך תהיה נקייה
מקווה שהסברתי נכון ובפרופרציות הנכונות.
בהצלחה