שלום גוני
מה שעוזר לי להתמודד עם אין סוף השאלות שלי על התוכנית, על העקרונות שלה, על האמירות שלה, עלי בתוכנית מה מתאים לי מה לא, מה השורש וההיגיון של כל דבר בה - כל מיני שאלות שלא באמת עוזרות לי גם כשיש לי סברות ורעיונות טובים -
זה להיזכר שמדובר בתוכנית שעוזרת לכ"כ הרבה אנשים, כ"כ הרבה שנים, בכל העולם, בכל סוגי ההתמכרויות, והביאה כ"כ הרבה אור. יותר מכל שיטה אחרת, לפחות למכורים.
זה מה שמחזיק אותי להמשיך בה ולעשות אותה, הן בעקרונות הכלליים שלה, והן בהדרכות ואמירות שאני מקבל מחברים ומהמאמן.
ההבנה הזאת עוזרת לי לנסות לפטר את השכל. היא משחררת אותי. אם כי גם היא מבוססת כמובן על תובנה ראשונית שכלית.
ומשם אני מתפלל לה' שעם הזמן יעזור לי גם להבין את התוכנית ואת העקרונות. ואלי אני צריך להתפלל שיראה לי דרכו, וייתן לי לקבל גם את זה שאולי לא אבין באמת ויישארו שאלות כל הזמן...
אני כל הזמן מזכיר לי שההבנה שלי לא תעזור, לא תועיל ולא תזיק, לא תעלה ולא תוריד. יש הוכחות. כך זה עובד להמוני אנשים ברחבי כל העולם, שחיים חיים רוחניים ומשוחררים.
נראה לי שזה מה שקוראים פה - ידע מעולם לא היווה עבורי כוח.
בתפילה שה' ישחרר אותי מהשאלות התהיות וההתעסקות השכלית והפסדו פסיכולוגית. זה לא נותן לי כלום.
בהחלמה