בס"ד
יש פה הרבה נקודות...
אני לא מתפלא שקשה לך גיל 16 זה פחות או יותר שיא הקושי,אז קודם כל תדע שהקושי נורמאלי,
וגם התחושה של הריקנות זה נורמאלי אתה בגיל של בנייה עצמית מימילא אתה מחפש סיפוק עצמי משהו שאתה מתחבר אליו..
אני בגיל הזה אוליי קצת יותר חזרתי בתשובה..
בקשר לתוכנת חסימה-כמעט אם לא ממש אף תוכנה לא חוסמת לגמריי,המטרה של התוכנה היא לגרום למשיכה לתאווה
להיות פחות אימפולסיבית,כשיש לך את זה זמין בלחיצת כפתור אחד אפילו כשה זה עולה במחשבה לרגע אחד היצר בוער בך
כמעט ללא סיכויי לברוח מזה,כשה הגישה יותר מסובכת ופחות נגישה ומגוונת אז יש הרבה פחות דחף..
בקשר לריקנות,צריך להכיר אותך בשביל זה לכל אחד זה אינדבידואלי,תלויי באיזה מסגרת אתה,תורנית יותר או פחות לאיזה שאיפות אתה שואף,מה התחומיי עיניין שלך,אך עצה שאני יכול לתת לך שלדעתי אנשים מזלזלים בה היא היתעמלות,וזה גם כתוב במדריך,זה לא רק יתן לך הפחתה בקושי לתאוות העברה אלא גם כן זה נותן הרגשה של סיפוק עצמי ובטחון וכח להמשיך הלאה ולא לוותר שאני לא יודע להסביר אותו. אני יכול אפילו לומר לך שחבר שלי שמתחזק והוא נמצא ביחידה מאד קרבית בצבא בזכות זה שהוא באימון קבטע ואינטנסיבי בלי יותר מדיי אם בכלל קושי הוא שמר על הברית למשך חצי שנה וברגע שהיה לו הפסקה בגלל סיבות טכניות הוא נפל בגלל איזה שטות כך שאתה יכול לראות את העוצמה של זה.
לדעתי סרטים זה התמכרות בפניי עצמה,כיוון שזה יוצר אצלנו סף ריגוש גבוהה ואנו אדישים להרבה דברים,לדעתי אם תצליח להיגמל מזה לאט לאט אתה תרגיש ריגוש בחיי היום-יום בדברים שהיום אתה אדיש אליהם לכן אתה מרגיש חוסר סיפוק,לצערי גם אני לא נגמלתי עדיין מהחיידק הזה שאצלי מנקר הרבה יותר זמן ממך מן הסתם מהיותי חוזר בתשובה,ומה שאני כותב לך פה אני אומר גם לי כי יש בי את אותם הסימפטומים שאתה מתאר.
אז כמו שכתבתי אתה צריך למלא את היום שלך בפעילות,רצויי שתהיה מועילה אך הכי חשוב שתתאים לתחום העניין שלך ופעילות ספורטיבית קבועה יום-יומית(חוץ מזה שזה הלכה).
חברה טובה גם כן חשובה מאד מאד מאד בתהליך הזה אם תהיה בחברה של אנשים שרואים בזה משחק אז לעולם לא תתקדם אתה צריך חברה שרואה בזה השליחות שלהם והמטרה העיקרית והמיידית שלהם בעבודת השם שלהם בפרט ובחיים בכלל להיות אנשים קדושים כפי שברא אותנו האלוקים,אך מה שלדעתי הכי חשוב ושדחף אותי הכי הרבה בכל התהליך הזה זה רב צמוד,אני לא יודע עד כמב הבית שלך ואזור המגורים שלך דתי ועד כמה פתוח לנושא אך זה אפשרי וזה חשוב מאד בעבודת השם בפרט ובחיים בכלל,אך חשוב שתוכל לדבר עם אותו רב על העניין הזה והתחושות שלך גלויות,וזה חייב להיות משהו שמכיר את התופעה ונתקל בה וסייע לאנשים בעבר,קשה למצוא רב חרדי שמתאים לקרטריונים האלה אך אם תמצא מה טוב אם לא,על -אף שאינך חוזר בתשובה אין זה אומר שאתה לא יכול להתייעץ עם אחד שמתעסק בנושא זה בתור רב לקבוצה של נוער מתחזק,עם הנסיון שלו ואם יהיה לך את החיבור המתאים זה יהיה מצויין.
כמו כן ישנם עצות במדריך שלא ציינתה שניסיתה,כמו שיטת "תפסיק" של לידור נדר שלפני או אחרי העברה תעשה מטלות כאלו ואחרות מספיק קשות (לסוף) ומועילות (בהתחלה) אך לא יותר מדיי כך שאתה עלול לעבור על הנדר אלא משהו קרוב לסף הזה.
למקרה שלנו הרווקים בגילאים האלה כסף לצדקה זה ממש לא אופצייה אז לדעתי קנסות של פעילות גופנית וטבילות במיקווה קר לאחר העברה ופעילות ספורטיבית או לימוד תורה או מוסר כזה או האחר וכן נשימות שראיתי באחת ההודעות כאן של משתמש בשם "לוי" שהוא טען שעוזרות פלאים מרות שלא יצא לי לנסות אם זה יעזור שווה לעשות איזה 30 כאלה לפני ניסיון לעברה תלויי במצב,כמובן כל מה שכתבתי פה במסגרת ההגבלות הכתובות במדריך 20 הצעדים אל תעשה את זה במכה אחת אלא נדר ל שבוע כל פעם וכו'.
ואם תהיה באמת רציני ותרגיש שזה ייתן לך את הפוש הסופי כשה תהיה מוכן אליו אתה יכול להתקין את התוכנה שמדווחת לאחרים אם נכנסתה לאתרים לא צנועים..
עד כאן לעניין התמודדות עם התאווה,בנושא האמונה:
קודם כל אתה צריך לדעת כי לא הרבה יודעים שיש 2 מימדים לאמונה ביהדות,המימד השכלי והמימד הרגשי,
נקרא לזה "ידעה" ו"אמונה" בבחינת "וידעת היום והשבות אל לבבך",
המימד של הידיעה חשוב ברמות מאד ואנשים הרבה פעמים מבליגים עליו בייחוד בדורות האחרונים כאשר חזרנו מארצות גלות בין הגויים שהאמונה שלהם בעיקרון מבוססת על אמונה עיוורת במה שאיזה "נביא" אחד טען שהוא ראה והמנטליות הזו צערונו נידבקה בעם היהודי גם כן במידת מה בשהותנו ביניהם,גם ההשכלה הגבירה הימנעות בדיון בחלק זה מהסיבה הפשוטה שלא כל אחד יודע לשקול את הצדדים נכון ולהגיע למסקנה הנכונה וכיצד לנתק את הרגשות מהדיון,כך שרבים נפלו ברשתות הכפירה כאשר התעסקו בנושא זה ללא הרקע המתאים,לכן צריך לגשת לנושא זה בזהירות יתרה,אך אי אפשר לדלג עליו כמו שרבים עושים כי זה "יסוד החסידות ושורש העבודה התמימה"(מסילת ישרים) מה הוא אותו בסיס ושורש לעבודת השם?-"שיתברר ויתאמת לאדם מה חובתו בעולמו" ועל כן-"ולמה צריך שישים מבטו ומגמתו בכל אשר הוא עמל כל ימי חייו",כי אם זה החובה שלי בעולם כל נתיב חיי מבטי מגמתי בכל מה שאעשה בחיי צריך להיות למטרה זו,כך שאני רואה בזה חלק מאד חשוב זה הדבר הייחידי שיוצר רצינות קבועה ולא משתנה בעבודת השם ונותן את הכח לא להשבר לחלוטין בבוא קושי מספיק גדול ולפרוק ח"ו עול העבודה.
למטרה זאת אני ממליץ בעברית את הספר"מסע אל פסגת הר סיני" של הרב מרדכי נויגרשל,
ויש אתר טוב לזה של הרב דניאל בלס:
www.haemet.net/
ויש הרצאה יפה בהדברות בנושא אך יותר בשילוב רגשי,של הרב יצחק פנגר:
www.hidabroot.org/mediadetail.asp?mediaid=9423
אנשים חושבים שזה דברים לחיזוק בעלי תשובה אך זה מימד הכרחי בעבודת השם של כל יהודי וגם ציווי תורה לחלק מהשיטות,וכפי שכותב המסילת ישירים (רמח"ל) רק כך אפשר להתחיל עבודת השם אמיתית.
בחלק הרגשי לצערי אינני יכול לעזור לך כי אף פעם לא עזר לי עיון בדברים אלה לכן אינני מתעסק איתם,
מספיק לי החיזוקים שהרב שלי נותן לי בשיעור,כשה זה יוצא המפה של הרב שלי זה מקבל מימד אחר לגמריי.
אך אני לא צריך לתת לך מקורות לזה הרחוב החרדי מפצץ בחומרים כאלה רוב ככל ספרי האמונה היום עוסקים בנושא זה.
אני מניח שהרבה כאן לא מרגישים כך מאחר ורמת ההתמכרות שלהם(אלו מאיתנו שתקופה ארוכה פה) גבוהה ,אך אני יכול להגיד לך שלקראת גיל 20 בפרט אם תעבוד על עצמך כראוי אפילו עוד הרבה לפניי התחושה האיפולסיבית הדחף הבלתי נשלט לתאווה מתמתן בצורה דרמטית.
כיוון שאתה רק בשנה הראשונה יש לך תקווה גדולה לצאת מזה מהר אם תהיה מספיק רציני ותהיה מוכן לצעוד בכל הכח לעבר המטרה שלך.ובקשר לפזילה לרחוב החילוני,אני מניח שאתה בטח כבר מודע לכך אך בתור בעל תשובה שחיי שם הני יכול יותר לחדד לך ולהמחיש לך את זה בצורה שב"ה אני מקוה שתבין.
הדבר הייחידי שיש ברוחוב החילוני שאין ברחוב החרדי הוא תאוות כאלו ואחרות מה שאני לא יודע אם שמת לב אך לפי התאור של המצב הרגשי שלך אני מניח שכן שמת לב לכך זה שכל התאוות בעולם כולו פועלות על אותן 5 שניות אפילו בדברים שנראים ארוכי טווח כמו מכונית יפה ואיכותית שאדם נוסע בה שנים הריגוש ממנה נגמר תוך 5 דקות הראשונות בה אתה נוסע בה כשה היא שלך,
ואתה ואני יודעים מה סופה של הנאה של תאווה,לא מילויי אלא עוד ועוד ריקנות אם לא דרדור לעבר היאוש,אז האם נראה לך שאם תהיה בעולם הפועל עפ"י אותן תאוות והדחקה ע"י סוגיי התמכרויות שונות -סרטים,אלכהול,סגריות וסמים,אנדרנלין,שהם בעצמם תאוות שהחק המוזכר לעיל חל גם עליהם אז אתה חיי בסרט,אתה רק תהיה עוד יותר מיואש,ותפגוש עוד הרבה מיואשים כמוך אחד הסיבות שהחזרה בתשובה בדרך הלא שכלית משכנעת אנשים לשנות את חייהם מהקצה לקצה היא שהם מחפשים משהוא שיוציא אותם המיאוש והאדישות היום-יומית,המכונת ברחוב "שיגרה" ,כאשר משהו מציעה להם דרך שנשמעת שיכולה במאמת לעבוד ובפרט כשה הם כבר היו בהודו וראו שזה לא זה הם יעשו צעדים ענקיים כדיי לשנות מצב זה,אז בבקשה תלמד מטעויות של אחרים שלא תצתרך ח"ו לחוות על בשרך את זה שברחוב החילוני אין לא תשובה ולא חצי תשובה לבעיה שלנו.
עוד דבר קטן אותי מאד מחזק ונותן לי כח להמשיך(אם כבר זה החלק הכי קרוב לרגשי בעבודת השם שלי) זה לקרוא בספרים של חסידות ברסלב בפרט "משיבת נפש" ו"השתפכת הנפש" וליישם את העצות שלהם זה עוזר פלאים בפרט העקרון של דיבור קבוע בשפה פשוטה עם השם שאני לא יודע בדיעבד איך יכולתי לחיות בלי זה ,ובכלל כיצד ייתכן להיות אדם מאמין ואינך מדבר עם השם על כל מה שאתה עובר הריי הוא כותב את התסריט והוא יכול לשנות אותו ברגע אז מה יותר חשוב מתפילה שהיא ברומו של עולם,ותפילה מהסג הזה -היא ורק היא ואל תתן לאף אחד להגיד לך אחרת -יוצרת לך קשר אישי עם הקב"ה כאב ובן ממש.
עד כאן,אין לי עוד מה לומר לך חוץ עוד מהמון בהצלחה ותזכור שאתה לא לבד במלחמה הזאת.