שבוע טוב,
שבתי לעבודה ומתכוון לא ליפול היום.
מחשבה שעברה לי בראש על התנהגות אובססיבית שלי:
אני משתדל לא לקרוא עיתונים בשבת. זה מעצבן ומשבית את המנוחה הנפשית. זה לפחות מה שאני אומר לעצמי כל שבוע, אבל איכשהו בשבת אחרי הצהריים זה נופל.
היות שאני משלם משכנתא על בית בישוב בשומרון, נושא השיחות וההסדרים עם העברים מעסיק אותי ברמה האישית (אחרי הכל, לא בא לי שיהרסו לי את הבית ואצטרך להמשיך לשלם עליו, בלי לדבר על הטראומה שאקט כזה גורם לי למשפחה לקהילה וכן הלאה). אז אני מחפש נואשות מאמרי פרשנות שיתנו כיוון מה צפוי להיות. אחרי שעברתי על מאמרים כאלה בארבעה(!) עיתונים שונים, אחרי שראיתי שיש סתירות מובנות לפעמים באותו מאמר עצמו, די ברור שלאף אחד מהכותבים לא ידוע לאן הרוח נושבת, יש רק ספוקלציות, רמזים, השערות, וניסיונות לצרף כל מיני סימנים לתמונה מלאה.
המסקנה שלי, שהלוואי ואצליח לבצע: אם תוקפת אותי חרדה ביחס לעתיד הבית שלי, במקום לפתוח עיתון או רדיו ולנסות להגיע לשליטה מדומה שאני אדע "מה קורה", עדיף לפתוח תהילים, כנראה. או פשוט למסור את החרדה הזו למי שמנהל את העניינים. יותר קונסטרוקטיווי מלהיכנס ללחץ ולקלל את הפוליטיקאים שממיטים עלינו צרות ואסונות.
שיתפתי בזה את אשתי והיא מאוד תמכה (היא האופטימית בינינו, מיותר לציין). אני מאוד מקווה שאצליח לעשות את זה.
כבר הבוקר עברתי על עיתון וחצי ונכנסתי ללחץ ממשפט באחד המאמרים. אני לא יכול להתמודד עם זה לבד. אני רוצה שאתה תיקח את החרדה הזאת ממני. אני מוסר אותה אליך.
ועוד שאלה קטנה מחולה שליטה כמוני: מכל מה שקראתי, אני מניח שהוויתור על הרצונות שלי לא יועיל לשנות את המציאות המאיימת. כל העבודה בנויה על כך שהיחס שלי כלפי המציאות ישתנה. אבל זה לא יכול לתרום לכך שהמציאות עצמה באמת תהיה טובה יותר, אובייקטיווית? או ששוב אני מנסה לשלוט בה בעקיפין? מסובך ומבלבל