גוני. אני עוקב בהשתאות אחרי התהליך שאתה עובר כאן, ומאחל לעצמי יכולת כזו של שיתוף וכנות.
משהו בהודעה האחרונה שלך גרם לי להזדהות מאוד גדולה. גם אני הרגשתי רוב ימיי שאלוקים דפק אותי. לא הבנתי למה אנשים נאחזים כל כך בחיים - הרי זה לא שהם יתגעגעו לכאן אחרי שימותו... לא הייתי מסוגל להגיד "מודה אני" בבוקר. לא מספיק שאתה מכריח אותי להעביר עוד יום בעולם הדפוק הזה שלך, אני גם צריך להגיד תודה?? בכל יומולדת הייתי שמח כי זה אומר שנשאר פחות זמן בעולם הזה. ליומולדת 35 תכננתי מסיבה גדולה לכבוד זה שאני "הופך תקליט"... לא האמנתי אף פעם למי שאמר לי שאלוקים הוא טוב והוא רוצה רק טוב בשבילי, ואם זה מה שאני עובר כנראה שזה הדבר הכי טוב עבורי.
שני דברים עזרו לי, ולשמחתך, הם קדמו לתכנית.
אחד היה טיפול אינטנסיבי בשיטת "המסע". שם למדתי שהכעס שלי על החיים ועל מי שנתן אותם הוא סך הכול עוד אסטרטגיה להתמודדות שיצרתי, כדי להגן על עצמי. אני אוהב את החיים, ומפחד מאוד לאבד אותם, אז אני מספר לעצמי שלא אכפת לי מהם, כדי שלא אתאכזב כשיבוא יומי... אני רוצה לאהוב את ה' ולהרגיש קשור אליו, אז אני עוטף את זה בכעס, כי אחרת ארגיש אשם מאוד שהתרחקתי... וכו' וכו'. בדרך כלל הרגשות הקשים שלנו הם אסטרטגיות שאנחנו בוחרים בהן. בהתחלה הן משרתות אותנו, ומגיע להן המון תודה על זה, אבל בשלב כלשהו הן מתחילות להגביל אותנו, וזה הזמן להיפרד מהן בידידות.
הדבר השני היה ספר בשם "מסע הנשמות". מדובר בפסיכולוג ששילב היפנוזה בטיפולים שלו. בשלב מסוים הוא גילה שהוא מצליח להחזיר אנשים אחורה עד לזמן שלפני שהם ירדו לעולם הזה. הוא התחיל לראיין אותם שם, וגילה דברים מדהימים. אני לא יכול לתאר פה אפילו על קצה המזלג, אבל אחת הנקודות החזקות, והכואבות, והמשחררות, הייתה שאנחנו בוחרים עבור עצמנו את מסלול חיינו. הנשמה שלנו עומדת לרדת לעולם הזה, ושם היא כולה נלהבת לקחת על עצמה אתגרים כמה שיותר גדולים כדי להתקדם במסע הרוחני שלה בן אלפי השנים. לצורך האתגרים היא בוחרת את התנאים האופטימליים: הורים מסוימים, מקום מגורים מסוים, גוף מסוים, כישרונות מסוימים, וגם חולשות ופגמים ונכויות. היא בוחרת גם את האנשים שהיא תפגוש בדרך, ואת הפורומים שהיא תיעזר בהם לשם הצמיחה הרוחנית שלה... כמובן, הנשמה מקבלת הכוונה מהמדריכים הרוחניים שם למעלה, אבל שום דבר לא נעשה שלא בהסכמתה.
אז אני יודע, בשלב ראשון זה נשמע נורא כשאורים למישהו נכה שהוא זה שבחר בנכות שלו. אבל אחרי ההלם הראשוני הוא מבין שזה יכול לאפשר לו להפסיק לחשוב מי אשם במצב שלו, ולהתחיל לחשוב איך הוא מביא את הנשמה שלו להתפתחות וצמיחה דווקא מתוך המצב שלו. בשלב שלישי יכול להיות שיאיר לו אפילו כיצד דווקא המצב הקשה המסוים הזה הוא הדבר שהיה הכי נחוץ עבור תיקון נשמתו.
טוב, אני מקווה שלא חרגתי למחוזות מיסטיים מדי עבורך. לא טוב לך - תזרוק. אני לא מנסה לשכנע אלא רק להציע.