guni כתב on 17 יוני 2013 12:49:
אני לא מעוניין לנסות את הפנייה לה' כי אני כועס עליו ולא בוטח בו. אני רואה אותו אחראי על המצב הגרוע שלי, כמי שבישל את המצב שבזכותו הגעתי עד הלום. אני לא חושב שאני רוצה או מסוגל לסמוך עליו. הפיתרון הזה כנראה לא יעבוד אצלי
גוני, אני מאוד רוצה להצליח לגעת בך. להצליח להגיד משפט שימוסס לך את החומות, ויגרום לך להיפתח לאפשרות אחרת לראות את המציאות. אבל זה לא יקרה, כי המדיום של הפורום לא מאפשר באמת לגעת.
אז רק אספר לך על עצמי, אפילו שכבר כתבתי מקצת הדברים. הייתי לגמרי במקום שלך. שנאתי את אלוקים וכעסתי עליו. ה' היה אשם תמיד. קיללתי את היום שנולדתי וייחלתי ליום שאמות. במיוחד שנאתי את הבקרים (פלא שהם התחילו ב-11?). הרגשתי כמו עבד בעבודת כפייה אכזרית במיוחד. שאלתי את עצמי אם אלוקים הוא לא סתם ילד מגודל ואנחנו הנמלים מתחת לזכוכית המגדלת שלו.
גם היום יש לי עדיין רגעים כאלה. אבל הם הולכים ונעשים נדירים, תודה לאל. המבט שלי היום יותר אופטימי. בהרבה בקרים אני אומר 'מודה אני' בשמחה אמיתית. הכעסים שלי, כך גיליתי, היו באמת כעסים על עצמי. כשחשבתי שאני כועס על אלוקים, בעצם כעסתי על המראה, כי מאוד לא אהבתי את מה שראיתי שם.
אלוקים קיבל אותי בזרועות פתוחות, למרות כל ההתרחקות שלי. הבנתי שבכל פעם שהרגשתי שהוא לא אוהב אותי, זו הייתה רק החלטה שלי - כי "לא מגיע לי" ואפילו כי לא היה כדאי לי (אתה יודע איזו חשיבות עצמית שאבתי מהיותי איש טרגי שה' מתעלל בו אישית?).
חלק מהשינוי קרה בתוך התכנית, חלק קרה לפניה - זה לא משנה לי כרגע. אני רק מעוניין שתהיה פתוח לאפשרות שזה
יכול להיות שונה. שהשחור שאתה רואה - הוא רק לכלוך על המשקפיים. אל תנסה להרגיש ולחשוב אחרת, זה לא יהיה אמיתי. אל תנסה להשתכנע, זה לא יעבוד. רק תנסה לארח בתוכך את המחשבה שהעסק הזה זמני, בר שינוי.
תראה, אני מאוד אוהב את עצמי, ומאוד אוהב דברים שדומים לעצמי, וכיוון שאתה מזכיר לי אותי, אז אולי תרשה לי לכתוב -
אוהב אותך