חלק לא מבוטל בהתקפי הזעם הפנימיים שלי שקורים לי בעיקר כשאני לבד או בדרך מפה לשם, קשורים בסיטואציה לא אמיתית, הקשורה באבא שלי.
הוא רצה פעם לשלוח אותי ללמוד מחוץ לבית, כי לדעתו לא הייתי מספיק מעורה בחיים החברתיים. לי זה נשמע בלתי נסבל, הרעיון שאצטרך לצאת מהבית ולאבד את הפרטיות שלי. בניגוד למנהגי איתו עמדתי על הרגליים האחוריות, ולמרות כל מה שהוא ניסה סירבתי. בסופו של דבר הוא ויתר, לא לפני שניסה להתנות את ההסכמה שלו בכך שאלך לטיפול פסיכולוגי, אחרי שסירבתי להשתתף בשבת מיוחדת לתלמידי השנה הבאה באותו מוסד, צעג שביטא סופית שאני לא הולך לשם. הסכמתי בלית ברירה, אבל אז הפסקתי לדבר איתו ליום או יומיים, והוא כאילו ויתר. למעשה, הצטרכתי לשוחח עם היועצת בבבית הספר שלמדתי בו אז, רק כדי שהוא יהיה רגוע שאני נורמלי. שיתפתי פעולה, אם כעסתי על זה בדיעבד, אבל צריך לוותר על משהו במאבקים. אז השתדלתי שייראה כאילו כן אני מספיק חברותי, העיקר שיהיה מרוצה. קצת משפיל, כשחושבים על זה.
הדמיונות שלי מתעופפים לתסריט אחר - אני נכנע והולך ללמוד שם, בתנאי שאחרי התנסות של כמה שבועות אוכל להחליט אם אני עוזב או לא. כשמגיע המועד אני מבקש לממש את הזכות שלי ולצאת משם, אבל אז הוא מגיע לישיבה עם הצוות החינוכי, וכולם מנסים להסביר לי למה אני לא צודק בצעד הזה, מגמדים, מקטינים, הכל בחיוך ובנועם הליכות שמחפה על נעיצת סכין בגב ועל הסירוב שלהם לאפשר לי לחזור וללמוד איפה שאני רוצה, בלי לאבד את הפרטיות ואת החיים הקודמים שלי ובלי להזיז אותי על לוח המשחקים שלהם ולנסות להנדס אותי מחדש לפי מה שנראה לו. לסמוך עליי שאני יודע מה טוב לי ולאפשר לי לבחור.
התגובות שלי בראש לצעד הזה נעות בין התפרצות אלימה כלפי אנשי הסגל, איומים בהתאבדות, איחולים לאבא שלי שימות, ניתוק מגע ממנו ומשאר העולם, שביתת רעב, וכן על זו הדרך. בסוף כמובן הוא נאלץ להחזיר אותי הביתה, אבל היחסים כבר לא חוזרים למצבם הטוב כי אין לי יותר אמון בו או בכוונות שלו כלפיי.
כל זה כמובן לא קרה במציאות, מה שלא מפריע לי להתענג על הזעם המתפרץ שוב ושוב ושוב, כי זה כנראה יושב על תחושה שלי שהוא לא היה מוכן לקבל אותי כמו שאני. אבא שלי נפטר לפני כמה שנים, ורק לאחרונה זה החריף כל המודעות והכעס, על הביקורת, השיפוטיות והניסיונות שלו להנדס אותי כפי שהוא הבין שיהיה לי יותר טוב, בלי לקבל אותי כמו שאני.
לפני כמה ימים חל יום השנה לפטירתו. בתחילת היום כתבתי לחבר שהיום אני מוכן לנסות ולסלוח לו. אבל רק לאותו יום. עלינו לקבר שלו, ואמרנו את הפרקים שאומרים במצב כזה. בסוף יש תחינה שכוללת את המילים "ותכפר לו על כל עוונותיו, כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". באותו רגע שאמרתי את זה הרגשתי פתאום מפויס ורגוע, פטרתי אותו מהצורך שלי להמשיך במריבה על כל מה שהוא עשה/לא עשה כמו שצריך ושלחתי אותו לנוח. לא יודע איך זה יהיה מחר, בעוד כמה שבועות או שנה, והאמת שכשכתבתי את הסיפור פה למעלה קצת התחיל הכעס שוב לבעבע בפנים. אבל אני בהחלט אומר תודה על כמה ימים של שלווה ורוגע פנימיים. זו היתה מתנה נעימה מאוד