להלן עוד עובדה על עצמי: אני קורא די טוב בתורה. הרבה בזכות סבא שלי שהיה אלוף בזה ולימד אותי אישית את כל הפרשה שלי (והיא היתה די ארוכה). כולל קריאה בשכונה, ובישיבה, וכמעט בכל מקום שהגעתי אליו, כולל עכשיו. זה נתן לי בסיס טוב בזכות המסירות של סבא שלי, ואספתי לי בדרך כל מיני שיפורים, שיפוצים וליטושים שלמדתי מאנשים טובים. אני גם עוסק קצת בתחום של לשון עברית, כך שזה משתלב די טוב. חשוב לי שהקריאה תהיה מדוייקת ונעימה, שישמעו את העיצורים, שח' תהיה ח' וע' תהיה ע', וגם את הא' אני משתדל להגות עיצורית ולא רק את התנועה. זה גם מתוך כבוד לטקסט שאני קורא, גם שאנשים יתחברו אליו יותר טוב, וגם קצת כדי לקבל מחמאות ולהרגיש שמיציתי פוטנציאל. בתור מי שמאזין בעצמו לקוראים אחרים ויודע להעריך קריאה טובה, זה תמיד נעים לדעת שאתה בידיים בטוחות, שהעסק לא יגמגם ושיהיה נעים לשמוע את הקריאה בתורה. זאת התחושה שלי כשאני תופס פיקוד - העסק בידיים טובות. זה לא שאין שגיאות או נפילות, אבל עם הזמן למדתי שזה חלק מהעניין ואין מה לקחת את זה ללב. פשוט להמשיך לפסוק הבא.
לאחרונה עזב אחד הקוראים הקבועים במניין שאני מתפלל בו בשבת, כך שיוצא שאני קורא שם בתדירות די גבוהה, כמעט כל שבוע. מניין די מצומצם בשעה מוקדמת של הבוקר. ותיקין, מהסוג שכולם מסתכלים בשעונים לוודא שמספיקים בדיוק לזריחה. אחד המעוררים האלה הוא יהודי קפדן, ככל הנראה עם שורשים ביקה לנד, שיכול לנזוף בחזן אם הוא שר חלילה את "אל אדון על כל המעשים" כי מאוחר. הוא ניגש אליי היום אחרי התפילה במאור פנים, לחץ את ידי ושאל: "גם בדברים אחרים אתה מדייק כל כך?"
חייכתי לעצמי ועניתי "הלוואי"
אבל יכול להיות שהמקום הזה של דיוק וידיעה מה צריך לעשות אכן מסתתר איפשהו אצלי בפנים. אולי הוא יסייע לי למצוא את התשובה לגבי מה אני צריך לעשות מקצועית, ואיך להציג את עצמי בצורה הטובה ביותר בתהליך חיפוש העבודה.
שבוע טוב