יומני היקר,
(אשאיר את ה'נפלתי' לסוף...)
ביום שישי, היה לי קל לגמרי, התחלתי להרגיש שאני בכלל לא מכור, בסך הכל יש לי יצר גדול, וכמו לכל אדם יש לי נסיונות בתחום הזה, כמו שיש לי בכל תחום אחר, אולי אני בן אדם קצת חלש, אבל אם אני מאוד מאוד ארצה, אני אוכל להתגבר על התאווה. נכון, לא קיבלתי את הדברים האלה, ידעתי בתוך תוכי שבדיבורים האלה הן שטויות מוחלטות, שאני כבר ניסיתי המון פעמים ולא הלך לי, אבל הגאוותן שבי לא היה מוכן לשמוע על כך, וניסה למשוך אותי כל הזמן לחשוב בכיוון הזה שאני כלל לא מכור וכו'.
אז כתבתי שהיה לי 'קל' לגמרי?, נכון מכיון התאווה היה לי קל, אבל בקטע הזה של חוסר האונים מול התאווה, הייתי ממש חסר אונים... המכור הזה שבי תקף אותי נורא, כמעט 10 שעות משעות היום של ערב שבת הוא היה עסוק בלנסות לשכנע אותי שאני לא מכור.
באמצע היום, באמצע כל העבודות שיש בבית ביום שישי, אשתי מוצאת אותי ב.. מיטה, היא שואלת אותי מה זה, ואני עונה לה "I have a bad mood".. על מה ולמה? היא שואלת, "אני לא יודע" עניתי לה, אבל ידעתי ועוד איך... פשוט הרגשתי שהויכוח הזה שיש בי מרסק אותי לגמרי, ידעתי שהאמת הוא איתי, שאני מכור, שאני חסר אונים, שאני חייב להגיע לעזרת האלוקים בכדי להיות נקי ולו ליום אחד, אבל ההוא עומד לעומתי במלוא עוזו ומכריז: "לא ולא, אתה לא מכור, זה רק תקופתי, אתה כן יכול להתגבר..." ואני הקטן עומד מולו ומרגיש כל כך חסר אונים.
כך זה נמשך עד כניסת השבת, בכל התפילה הייתי מדוכדך, מדוכא, מכונס לתוך עצמי, עד שהגיעה הישועה.
בסוף התפילה, נזכרתי מה שקראתי לא מזמן בספרו של 'אהרן מרגלית', שכשנודע לו על זה שהוא חולה במחלה הנוראה בדרגה 5, הדרגה החמורה ביותר, ושהרופאים נתנו לו רק 10 ימים לחיות, הוא התיישב עם דף ועט, והתחיל לחשוב "מה אני אמור לעשות עכשיו?", וכך הוא הכניס את כל הבלבול והכאב שבקבלת הודעה נוראה כזאת, אל תוך דף אחד עם כמה משפטים והוא ידע לאן הוא צריך להתקדם, ברעיון הזה נזכרתי בסוף התפילה, והתחלתי לסדר לעצמי, מה מדכדך אותי?, מה מדכא אותי?, ומה אני אמור לעשות לאור זה?
הגעתי לכמה מסקנות, שהן בעצם מסקנא אחת:
א. אני מרגיש מאוד מדוכדך מזה שאני עדיין לא עשיתי כלום בקשר למחלה, שבוע שלם אני משוטט בפורום, רושם תגובות, שואל שאלות, משתכנע, ואפילו מתקשר לקבוצה הטלפונית, ומה עלה בידי?.... אפס אפסים.
ב. למה אני לא עושה כלום?, כי המחלה שבי מצליחה לזרוק לי כל הזמן שאני לא מכור, ואז אני לא צריך לעשות את כל זה.
ג. אני חסר אונים, ממש חסר אונים מול ההשתלטות של המחלה, היא משתלטת עלי, משתלטת על מוחי, ולא מאפשרת לי לחשוב בכיוון הריפוי, וברגע שאני כן מצליח לחשוב ישר, היא מצליחה לעקם אותי שוב,
א-נ-י ח-ס-ר א-ו-נ-י-ם!!!
ובעצם, מהכל יוצא דבר אחד: אני חולה, ואני חייב מהר לעשות משהו בכדי להירפא, אם לא בכוחות עצמי, אז בכוחות שאלוקים יתן לי.
כל הסיכום הזה התנהל בראשי בסוף התפילה, ואז נרגעתי, אני יודע מה קורה איתי, אני יודע שאני חולה, ואני יודע לאן אני צריך לפנות בכדי להירפא (למקום הנפלא הזה שקוראים לו "שמור עיניך").
כך עברה עלי סעודת השבת בהרגשה רגועה ונפלאה של יישוב הדעת, כך גם עבר עלי המשך השבת, באמצע השבת וויתרתי על טיפת פנטזיה, והרגשתי נפלא!, הנה אני מתחיל לצעוד בדרך לריפוי... לא ידעתי שהדרך היא לא כל כך קצרה...
ו.. אני מגיע להיום, מתעורר עם כוחות מחודשים, לא חושב כלל על התאווה, מתחיל להתפלל, פה ושם עולים לי מחשבות לראש ואני מצליח לדחות אותם, ואז אני הולך למשרד... והמכה ניחתת עלי במלוא העוצמה, המחלה התפשטה עלי במהירות, היא לא מוכנה לשמוע כלום, היא לא מוכנה להיכנס קודם לפורום, היא לא מוכנה לשמוע שחבל על 4 ימי נקיות שלא ילכו לאיבוד... כלום לא עובד.
אני מתחיל לחפש תמונות מטושטשות של נשים חשופות, ויגעת ומצאת תאמין, אחרי שעה שלימה של חיפוש מצאתי כמה תמונות שהשביעו את רצוני (כי ידעתי שיותר מהם אני לא אמצא...), ו... אוננתי... מאוד מאוד עצוב
:'(
ואז אני מוצא את עצמי, את עצמי האמיתי, הנורמלי, החולה במחלה נוראה, יושב מול המחשב, ומרגיש מרוסק עד מוות, אבא'לה אוהב תפס אותי בידיו והוציא אותי מהמשרד.. לולא זה אני לא יודע אם לא הייתי מתייאש מלהירפא.. יצאתי מהמשרד לצורך דבר שהייתי חייב לסדר, וכך עברה עלי החצי שעה הראשונה, בלי לחשוב על הנפילה, פשוט הייתי חייב לחשוב על מה שאני עושה, ואז התיישבתי שוב במשרד והתחלתי לחשוב מה עושים עכשיו?
אני עדיין לא יודע מה יהיה הצעד הבא, אבל דבר אחד אני כבר יודע,
אני מכור, אני חסר אונים, ואני חייב להתחיל לצעוד בדרך 12 הצעדים, איך, עם מי, מתי, כל זה אני עדיין צריך לסדר, אבל דבר אחד בטוח, אני מתחיל היום לצעוד.
צעדתי את צעד אפס.
אבא אוהב!, אני מקוה שזו הייתה התזכורת האחרונה לזה שאני חולה!, אני מקוה שלא תצטרך לשלוח לי עוד תזכורות!
אנא אבא!, תשמור אותי נקי להיום, ותעזור לי להרגיש את חוסר האונים תמיד, בעוצמות שאני מרגיש את זה עכשיו!
אוהב אותך אבא.
אוהב