שלום לכולם.
ממש כיף לגלות מה שהתפתח פה.
מקווה לעשות סדר ולהעביר ראשון ראשון.
ברוזר - אתה לא דוחף את האף. לא אתה ולא אף אחד אחר. אתה באמת מוזמן בכיף. אני פה כדי להיות עם כולכם. רק ניסיתי להעמיד אותך בעדינות על הגבולות העדינים של ההבנה. מצדך אלי, ומצדי אליך. וכדלהלן.
תודה לכולם על התגובות והשותפות.
דורון - אני כל כך שמח בשבילך. כל כך כל כך. המשך ללכת על זה.
אני מודה לכולם על העצות, זה באמת חשוב, בין אם זה מנסיון ובין אם לא. אבל חיפשתי בעיקר הבנה. הידע אינו כח פה.
תודה מיוחדת למוישלה, לדוקטור ולחסר שפשוט הבינו.
גוני (סליחה על ההתקפדות, זו ביקורת בונה ואוהבת) - אם רוצים לפתוח שרשור של סיפורי צדיקים אני מוכן בשמחה. גם אני מכיר כמה. גם אני אוהב סיפורים על ר' אריה לוין. ועל הרב קרליבך. ועל הבעל שם טוב. ועל ההוא, ועל ההוא. יש לי גם סיפורים שקשורים למחלה שלנו. למשל על יעקב אבינו שיכל להעיד על בנו ראובן (שנולד לו בגיל די מופלג) שהוא ראשית אונו, או על רבינו הקדוש שלא הושיט את ידו מתחת לאבנטו, ועל חסיד אחד שלא הכיר באשתו הגידמת עד יום מותה. אני יכול להמשיך. זה עוזר לי? זה רק שובר אותי יותר. למה הם כן ואני לא? למה אפשר לחיות בעולם טוב וכיף וטהור, ורק אני מתבוסס בג'יפה, באגו ובאטימות שלי? למה כולם אבות ובעלים טובים כל כך, ורק אני לא?
המצב שלי הוא שאין לי כמעט מה לעשות. אני מתפקד כבייביסיטר כבר תקופה ארוכה מאוד. מאוד. מאוד. כמה שנים. ולא רואה איך זה נגמר. זה תחום העיסוק שלי. אני באופיי איש של חוץ, של אנשים, של הרפתקאות, של חשיבה קבוצתית, של חידושים. אבל היום אין לי לאן ללכת ומה לעשות. הדבר היחיד שבטוח ויציב בחיי בשלב הזה הוא שבכל יום, החל מהשעה 14:00, אני צריך לשמור על כמה ילדים - חמודים, מתוקים, הכי יקרים וחשובים לי בעולם - אבל עדיין, ילדים קטנים על המשתמע מכך. מי שיודע יודע מה משתמע, מי שלא - לא. זה שוחק מאוד. אם הייתי אבא בריא וטוב זה אולי לא היה כך, אבל אני חולה. נו, הרי זו בדיוק המצוקה שלי!
אני מתוסכל גם מההמשך: אשתי המסורה חוזרת בסוף יום עבודה, ובמקום לתת לה לנוח ולהתאושש, להגיש לה כוס מיץ או סתם להתעניין בשלומה - אני יכול להתעצבן, לרטון, להתעלם. לשאול למה הגיעה מאוחר ממה שצפתה, לזרוק עליה את הילדים ולהשתבלל יותר ממה שכבר הייתי משובלל. במקום להודות לה ולרחם עליה שהיא עבדה לרווחת המשפחה כולה באחריות ובמסירות, אני מלא כלפיה בטינות על שהיא נמצאת כל היום במשרד מבריק ומצוחצח, עם אנשים חכמים ואינטלגנטיים, ועושה המון דברים מאתגרים וחשובים. מבחינתי (בשעת משבר וטירוף של סוף היום) כשהיא מגיעה הביתה היא רק מתחילה את יום העבודה, ולי מגיע לנוח סוף סוף. זה עקום ומשוגע, אבל ככה זה.
אני כבר במקום של ייאוש וחידלון, עד שאפילו את הדברים הפשוטים והמחוייבים אני לא עושה. כמו למשל להגיש לילדים ארוחת צהריים. במקום להכין להם פסטה או לחמם שניצל סויה וכד' - אני מסוגל לעשות את הדברים הפשוטים האלה - אני מורח להם פרוסות לפי בקשה, בלי ביקורת, יוזמה או אחריות.
זה משגע אותי ומרסק אותי.
זה יכול להתהפך בכמה שניות כשהם הופכים להיות מלאכים מתוקים (והם ילדים נוחים, נפלאים), אבל גם להתהפך שוב בחזרה למצב של שיגעון.
אני נכנס אוטומטית למצב של חרדות, טינות ועצבנות רק מעצם הסיטואציה, עוד לפני שהתחילה.
גוני, אם אתה חושש שההוראה תשחוק אותך, או שלא תמצא לעולם מקצוע מעשיר ומכבד בעיני החברה הסובבת אותך - מה תאמר עלי, שיש בי פחד שכל ימי אהיה שמרטף?
אני יודע בשכל שזה לא יהיה ככה ואצא מהמקום הזה יום אחד, אבל לא מצליח לראות איך ומתי אני יוצא.
ובינתיים אני סובל יום יום, יום יום, ובאופן פרדוקסלי הסבל כפול ומשולש כי הוא בא מהמגע והשהייה עם היקרים והאהובים לי מכל, אלו שאני כל כך רוצה בקרבתם ובטובתם, ותחת זאת מוצא את עצמי אכול רגשי אשמה מהם. אם בכל עבודה שהיא אפשר לדמיין את סוף היום בו חוזרים לחיק הבית החם והאוהב, לאשה ולילדים - אז החלום שלי הוא שיגמר היום ואברח. לא יודע לאן, רק אברח. ולא כי אני לא אוהב אותם. אני אוהב, ובכל זאת. לא מוכן לעבוד בבית שעות נוספות.
תודה על ההקשבה, ואם יש גם הבנה - אז בכלל.