הי חברים!
תודה על התגובות.
נענה על ראשון ראשון.
קודם כל, אני אענה לרגש -
אחת הבעיות שלי עם קבוצות כמו SA היא שהן גורמות (לעניות דעתי בלבד!!!) להשפלה מסוימת של הנפש.
הטענה שכל מי שהוא מכור יש לו פגם אישיותי בסיסי שגורם לו לנפילה היא טענה לא מבוססת שגורמת
לאנשים להאמין שהם פגומים. האמונה הזו היא בעייתית מכיון שהיא מורידה את ערכו העצמי של האדם ומונעת ממנו לקחת אחריות על החיים.
המוטו שאומר - "אני לא מסוגל לעשות כלום, הכל בידיים של מישהו אחר" פשוט לא מקובל עליי!
אם אני לא יכול לעשות כלום - אז מה אני עושה פה בכלל?! אני אתן למישהו אחר לעשות את כל העבודה בשבילי וזהו!
רגש, אני יודע שהקבוצה עוזרת לך, ואני באמת מאושר בשבילך, ובעזרת ה' הקבוצה תמשוך אותך לשמור על טהרת נצח! 8)
אבל זה כל כך לא הסגנון שלי. :
אני פשוט לא מסוגל לשים את המפתחות לחיים שלי בידיים של מישהו אחר.
בוודאי שה' הוא הבורא והוא קובע הכל ושולט על הכל, אבל במסגרת הבריאה הוא נותן לנו מקום להתגדר בו ולפעול! להראות את הכח שלנו, את הערך שלנו!!!
בנוגע לחיתוך בבשר החי -
כמובן שאתם צודקים שהאופציה הכי חכמה היא להפסיק הכל, אבל אני כבר ניסיתי את זה.
אני מכיר את עצמי ויודע שאחרי יומיים שלשה של חיתוך של הכל - אני אפול. זה קרה כבר עשרות פעמים...
ברגע שאני חותך הכל, ההתמכרות מציפה אותי והיצה"ר נכנס לפניקה ואני נדחף בלי שליטה לעבר הנפילה הבאה.
אז הפעם אני נוקט בגישה מתחכמת יותר. אפשר להמשיך - רק עם האישה.
כשאני רואה תכונית או סרט עם האישה, אז במקום חוויה פרטית בסתר בתור מכור, זה הופך לחוויה מגבשת וכיפית יחד עם הגברת.
זה משנה לגמרי את חויית הצפייה. זה גם מכריח אותי לחפש סרטים שאין בהם שום בעיות צניעות, ואם יש אפילו פיפס קטן, אני מיד צריך לסגור את העיניים - הרי אשתי שם!
בקיצור - לחתוך לגמרי זה לא נראה לי יעבוד בפועל. בתאוריה זה טוב, אבל בפועל זה נופל כל פעם.
תודה רבה לכם על החיזוקים!!!
ועכשיו רציתי לחפור עם תאוריה חדשה. ???
פתחתי את הדף של חיים, וראיתי שכל פעם הוא כותב "עוד יום" וזהו.
וחשבתי לעצמי - אולי זו דרך יותר טובה מהדרך שהלכתי בה עד עכשיו שאמרתי בדיוק כמה ימים אני נקי?
אולי באמת עדיף לא לספור כמה ימים אני נקי.
הספירה הופכת את זה למשהו ארעי וכמותי.
כשאני אומר "נשארתי נקי כך וכך ימים", תמיד סוף המשפט הוא - "ואז נפלתי שוב".
אם לא סופרים אלא רק עושים עוד יום ועוד יום, זה הופך להיות חויית חיים.
כמו לומר - "כן, ברור שהנה אני נקי עוד יום, ועוד יום... אין שום דבר מיוחד. אני רק חי את החיים שלי..."
יש בזה משהו יותר חזק אולי.
מלבד זאת שכמובן הברכה תמיד שרויה בדבר הסמוי מהעין, אז זה גם רלוונטי למספר הימים!
אז היום במקום לעדכן ב GYE את מספר הימים שלי, אני פשוט אומרלכם בלי לדעת בדיוק כמה זמן עבר -
עוד יום!
עד כאן חפירותיי להיום! ;D
שבת שלום לכולם!!!
שבת של אור ונעימות וטוהר אין סופי!
MSN