יום כיפור
הגעתי ליום הזה ברגשות מאוד מעורבים ולא ברורים, בראש השנה עוד איכשהוא הצלחתי להתחבר, בכל אופן יום ההולדת של אבא, ממליכים אותו מחדש, קידוש, סימנים, שירים, ילדים, כל זה יצק עוד איזה תוכן לתוך הבלבול והחרדה, אבל ליום הזה לא הצלחתי להתכונן, אפילו את הפוסטים מהפורום בקושי הצלחתי לקרוא, זה היה יותר מדי בשבילי, הרגשתי שאסור לי להתעסק בזה.
מצד שני הקרבה לאבא יצרה לי קונפליקט מטורף, אני רוצה לעשות מה שצריך ולא באמת ברור לי מה אני צריך, הוצפתי לא פעם בערב החג בדמעות, סתם דמעות, ובכל פעם ממש הרגשתי איך שהוא מחבק שוב ושוב, סיפרתי לו כמה הלב שלי מרוסק, כמה לא באמת ברור לי כל היום הזה, וכמה אני רוצה להיות קרוב 'רק להיום'.
בערב החג סיפרתי לילדים את הסיפור של רבי לוי יצחק מברדיטשוב שפעם בערב יום כיפור הוא ביקש רובל אחד לכל נפש, והייתה שם אמא עלובה עם בנה הפעוט וביקשה שהרבי יתחשב בה כי אין לה כלום, ויקח ממנה את הרובל עבורה ועבור בנה גם יחד, הרבי התעקש והציע לאמא שתביא את הרובל רק עבורה, אך האמא ביקשה לוותר על עצמה ולתת את הרובל רק עבור בנה, התפרקתי לפני הילדים בבכי של אושר, הרגשתי באותו רגע והאמנתי בכל נימי נפשי שאבא שלי גם מוכן לוותר על הרבה מאוד בשבילי.
שוב לא הלכתי למקווה, כי זה יוצר אצלי רגשות אשמה מאוד גדולים, שכחתי להדליק נר בבית הכנסת דבר שהיה בשבילי חוק, להדליק ולרוץ לבדוק שזה לא נכבה ואני יחיה רגיל והכל כשורה. צעדתי בבטחה לכל נדרי, זה היה מדהים, הפעם הראשונה בחיי שטליתי מופשלת מעל ראשי ואני מסוגל לראות את הנעשה סביבי, ראיתי שאנשים מרוגשים, ראיתי שיש עוד אנשים חוץ ממני, חיבקתי את בני כי רציתי גם חיבוק מאבא שלי, ואמרתי כל נדרי באווירת התרת נדרים של ערב ראש השנה. בהמשך כשהתחילו בתפילת מעריב והסליחות, פתחתי בסוף התפילה בשיר הכבוד, וכך העברתי את מעריב תוך אמירת שיר ושבח, זה היה מדהים ומחבר, זה כל כך קירב אותי, את קטעי הוידוי דילגתי לגמרי הן בלחש והן בחזרה.
בבוקר קמתי למנין נץ, בסיום שחרית ותחילת הסליחות נעלמתי לביתי, חזרתי לישון, הייתי מבולבל, במשך התפילה הוצפתי בפחדים בכל מיני ענינים הקשורים בחיי, בעבודה, ועוד. תוך כדי שאני יושן אני חולם שאני מטייל בירושלים בין בתי כנסת למצוא מנין מוסף, ואז אני מגלה שלושה חברים ועשינו קבוצה קטנה, עלה שם גם דיון עם חבר האם מותר לו לשלוח אס אם אס לספונסר, והוחלט שאם זה מה שישאיר אותו נקי, אדרבה. וזה היה בשבילי חתיכת מסר, אחי אתה עושה כל מה שצריך להיות נקי ולא מעניין כלום, לאחר מכן פגשתי חבר שלא היה לי איתו קודם כלום, ודיברנו ובסוף שיתפתי אותו גם בתסכולים שלי על היום, וגם בפחדים והשתחררתי, ואז התעוררתי, והנה חלום, אבל זה היה בשביל חתיכת סוכריה מאבא אוהב, הרגשתי שהוא עושה בשבילי הכל.
הפעם הראשונה שהעזתי להציץ לתוך הוידוי, זה היה בתפילת נעילה, ליטפתי את ליבי, שנים הכייתי, הגיע הזמן קצת לאהוב, והסתכלתי רק על הצד של סוף הציטוט, לא הייתי מסוגל לראות אפילו את המילים 'על חטא' וליטפתי בעדינות ודיברתי איתו, אבא.... על לב מרוסק מאשמה.....על לב מרוסק בלי דעת.... על לב מרוסק שזלזל גם בהורים שלו לפעמים, על לב מרוסק שמדבר לשון הרע לפעמים, ועל המון פגמי אופי שמנהלים אותי, על כולם תן בין את שלווה לקבל את הדברים..... אומץ.... ואת התבונה......
כשכולם צעקו 'פתח לנו שער' עמדתי שלוו, ביקשתי להישאר נקי 'רק להיום' ושרק לא יסגר השער, כשהגיעו לפסוקים 'השם הוא האלוקים' לא ספרתי כמה פעמים אני אומר, הטקסט היה מאוד מוכר לי, זה חלק ממני, הפעם היחידה שדמעות בצבצו בעיני במהלך כל היום, דמעות של אושר, דמעות של שמחה.
כשיצאתי מבית הכנסת בשלווה גמורה מלמלתי לעצמי, אני אור בקצה המנהרה סקסוהליסט, הסקסוהליזם שלי לא נעלם לשום מקום, אין לי כוח מול התאווה, אלי תן לי לסיים את היום הזה בנקיות.