אולי במקום שהם יערערו אותך אתה תעודד אותם לשבע מצוות בני נח? - הירח יותר לבן (footnote)
אגב מה שהזכרת על הבית חולים זה נכון, אם הרפואה היחידה שאתה יכול לקבל היא בבית חולים שמעל כל מיטה יש צלב אז אפילו שלפי הרמב"מ אסור גם לראות עבודה זרה פיקוח נפש דוחה גם את זה...אין בעיה להיות חבר ואפילו חבר קרוב של הגויים ע"ע רבי יהודה הנשיא שהיה ידידו הקרוב ביותר של קיסר רומי, ובסופו של דבר אותו קיסר בא ללמוד אצלו יהדות ולהתגייר...ואם באל לך לראות עד איפה דברים מגיעים אז שנים אחרי כן בא זוג לבעל שם טוב הקדוש וביקש ילדים, והבעש"ט ראה שע"פ הטבע לא קשור ילדים לתיקון של אותו זוג אף על פי כן התפלל עליהם ונולד להם בן, שנתיים הילד ינק וביום שניסה לאכול לחם נחנק ומת, הזוג חזרו אל הבעש"ט בפחי נפש והוא הסביר להם שזה היה אותו קיסר רומי שעשה גיור ותשובה מלאים ורק היה חסר לו לינוק מאמא יהודיה
אז נכון, אתה (אולי) לא רבי יהודה הנשיא, וגם (אולי) לא הבעש"ט אבל אתה יהודי, נשמה טהורה מעולמות עליונים, הטבע משרת אותך ולא אתה אותו, כל עוד תזכור מי אתה אתה יכול להיות מוקף בלא יהודים (כמו אברהם אבינו) ולהפך את המציאות מסביבך(כמו אברהם אבינו), אחד החסידים אמרו לי פעם משפט, עשה מסביבך ארץ ישראל, אפילו אם פיזית אתה לא כאן אתה יכול לעשות כאן את שם(מקווה שאני לא מתבלבל).
בכל מקרה אם זו הסיבה היחידה שאתה לא הולך אז זו לא הסיבה האמיתית רק תירוץ מנומק היטב של המח שלנו למה לא לעשות מה שאנחנו צריכים לעשות, לדוגמא אני צריך כבר שנתיים לעקור שן בינה שמכאיבה לי מאוד...פשוט אני לא מוצא את הזמן בכדי ללכת לרופא אחרת כבר מזמן הייתי מפסיק לסבול