קצת פורק, ברשותכם.
אני שוב במדבר הזה. המדבר שלא נגמר. פשוט כל כך גדול שזה לא נתפס כמה שהאדם בתוכו קטן. המדבר הארור הזה. איך יוצאים ממנו? זה כאילו נקבע לך שפה תהא קבורתך לא משנה מה.
אתם יודעים כמה פעמים ניסיתי לצאת מהמדבר?
פעם הלכתי מזרחה, הלכתי הלכתי הלכתי... ימים, חודשים, הרגשתי שאני כבר שם- בטוח שהמדבר נגמר- כי כמה אפשר ללכת- חייב להיות לזה סוף, לא?
אבל לא היה. כל יום נדהמתי לגלות שבאופק יש רק מדבר ומדבר. נו טוב, נלך עוד יום- בטח מחר האופק יראה אחרת... אולי הנוף ישתנה סוף סוף... ועוד יום שרואים רק מדבר. ועוד.
והימים הם עוד בסדר, אבל הלילות פה במדבר הזה, הלילות.... כמה סופות וסערות, רוחות עזות שאומרות לך "אין לך סיכוי... המסע הזה כישלון" ואתה נאחז במה שרק אפשר- אבל בסוף אתה מתייאש, קורע על הרצפה, קורס באין אונים, ואומר לעצמך- טוב. אז אני תקוע במדבר לכל החיים, בוא נשלים עם זה כמו גדול.
ואחרי כמה זמן של באסה אתה נזכר מאין באת. אתה נזכר במשפחה שמחכה לך, בעבודה, בחיים, בחברים, בגיטרה שלא נגעת בה כל כך הרבה זמן. בספרי קודש שלא למדת מהם כשעוד יכולת...
אז אתה מחליט ללכת דרומה הפעם. במרץ, בראבק. אתה הולך והולך, והפעם זה בטוח זה!
יום, יומיים, לילה קר, סופה, שבוע, שבועיים, חודש, חודשיים.
ושוב הריטואל, והיאוש וההבנה שהמדבר הזה פשוט לא יגמר וזה משהו שאיתו כנראה חיים לתמיד.
ושוב אתה נזכר בחיים שיכלו להיות לך ברגע זה. באשה, בילדים, בתורה, בתחביבים, בחברים, במה שיכולת לשנות בזמן שאתה תקוע במדבר הזה... כמה יכולת לשנות... אם היית מנצל את הזמן...
ואתה אוסף את כל כוחותיך שנותרו, ממלא את המפרשים המחוררים ברוחות חדשות של תקווה, לעזאזל מאיפה יש לי כח לקום כל פעם למסע החסר סיכוי הזה נגד המדבר האדיר הזה???
הפעם מערבה...
ושוב מתייאש.
ושוב אוסף את הכוחות האחרונים, שלא האמנת שעוד נותרו לך כוחות כאלה, ומגייס את כל מה שיש, והולך צפונה...
הולך... הולך... חדור באמונה שזה זה. שהפעם אני אצליח, אני אצא מזה...
כמה שבועות יפים של תקווה ואמונה- אבל בסוף שוב יאוש, נפילה, הפסד צורם, הפנמה שאתה לא מסוגל לזה, שזה מעל כוחותיך, שסתם חשבת שאתה אדם חזק שיכול להתמודד עם כל דבר בחיים, כפי שהיה עד עכשיו, אבל הנה, בפעם הראשונה יש משהו גדול עליך. ההבנה הזאת כואבת כל כך...
מרים את העיניים ומביט סביב.
רגע, הרי זה אותו המקום בדיוק שממנו יצאתי למסע הזה!! חזרתי לנקודת ההתחלה. מזרח- דרום- מערב- צפון... איזה אדיוט. אני סובב סביב עצמי במדבר הזה... אם רק היה לי מפה, והייתי יכול לנווט את כל כוחותי ולמרכז אותם למקום אחד, למסע אחד חזק ומושלם- מי יודע? אולי המדבר הזה היה נגמר...
ואיך בכלל הגעתי למדבר הזה מהחיים היפים שהיו לי??? מה עשיתי לעצמי???
לבחור מרצון לעזוב את כל החיים וללכת למדבר שממה שממנו לא אוכל לצאת?!?!? רק אדיוט יעשה דבר כזה!!! איזה טיפש אני!!! ה'!!!! למה נתת לי להגיע לכאן?!? תעזור לי לצאת!!!! בבקשה!!!!!!!!!!!!! אני רוצה שוב לחזור למקום שממנו התחלתי....
אולי בעצם המדבר הזה לא קיים וזה רק בדמיון שלי? אולי אני חי באותו המקום בדיוק שבו הייתי- ואני חושב שהוא מדבר נוראי? אולי אם אנסה להסיר את המבט הזה שאני במדבר- אראה שאני בדיוק באותו המקום, ואז אולי אשחרר את עצמי מהמדבר הזה?!
או שמא אלו הזיות שפוקדות אותי מרוב הליכה במדבר הזה במשך 12 שנה. התחלתי להזות! מה המדבר הזה עשה לי...
לא יודע.
מחשבות שמתרוצצות... לא מעובד, ולא מסודר.
סתם פורק את שעובר עלי.
לילה טוב לכולם.