חביבי, הוא נמצא בכל מקום.
אם רק תסתכל מעליך תוכל לראות אותו שם -דוחף, מכוון, מחבק ומסייע.
אתה יודע, יש שיר של משפחת ואך, להקת דוסים כזאת, קוראים לו "מן האור".
הרשה לי להביא לך בית אחד:
"ולפעמים אתה שואל את עצמך
הרי רק צעדיי טובעים בחול,
אי צעדיו?
אז ברגעים קשים משאול
הרם את שתי עניך
הבט אותך נושא הוא על כפיו."
אל תתייאש חביבי, הוא שם, הוא בפנים. דבר אתו, עכשיו. אינך יודע כמה הוא מצפה לך.
תתעודד אחי, יהיה טוב. הניסיון עצום אבל זה לא סתם כי ניסיון גדול בא לאנשים גדולים וניסיון עצום בא לאנשים עצומים.
אני מעתיק לך מכתב מתוך ספר "פחד יצחק" של הרב יצחק הוטנר זצ"ל.
למרות חיפושיי אחר גרסה אינטרנטית לא מצאתי ועל כן אני מעתיק אותו:
(מכתב של של הרב יצחק הוטנר זצ"ל בא כתגובה למכתב מבואס של נער)
"רעה חולה היא אצלנו שכאשר מתעסקים אנו בצדדי השלימות של גדולינו, הננו מטפלים בסיכום האחרון של מעלתם. מספרים אנו על דרכי השלימות שלהם, בשעה שאנו מדלגים על המאבק הפנימי שהתחולל בנפשם. הרושם של שיחתנו על הגדולים מתקבל כאילו יצאו מתחת יד היוצר בקומתם ובציביונם.
הכל משוחחים, מתפעלים ומרימים על נס את טהרת הלשון של בעל החפץ-חיים זצ"ל, אבל מי יודע מן כל המלחמות, המאבקים, המכשולים, הנפילות והנסיגות לאחור שמצא החפץ -חיים בדרך המלחמה שלו עם יצרו הרע, משל אחד מיני אלף.
התוצאה מזה היא כשנער בעל רוח, בעל שאיפה, בעל תסיסה מוצא בעצמו מכשולים, נפילות, ירידות הרי הוא דומה בעיניו כבלתי "שתול בבית ה'". שלפי דמיונות של נער זהלהיות שתול בבית ה', פירושו הוא לשבת בשלות הנפש על נאות דשא של מי מנוחות ולהינות מיצרו הטוב כדרך שצדיקים נהנים מזיו השכינה שעטרותיהם בראשיהם במסיבת גן-עדן.
אבל דע לך, חביבי, ששורש נשמתך הוא לא השלווה של היצר הטוב, אלא דווקר מלחמתו של היצר הטוב ומכתבך היקר מעיד כמאה עדים כי אכן לוחם נאמן אתה בצבאותיו של היצר הטוב.
בודאי שהנך נכשל ועומד להיות נכשל, (אין בזה משום פתיחת פה לשטן) וכמה מערכות תיפול שדוד, אבל אני מבטיח לך שלאחר הפסד כל המערכות תצא מן המלחמה כשזר ניצחון על ראשך והטרף החד מפרפר בין שיניך.
החכם מכל אדם אומר: "שבע יפול צדיק וקם" והטפשים חושבים כי כוונתו בדרך רבותא- אע"פ ששבע יפול צדיק מכל מקום הוא קם.
אבל החכמים יודעים היטב שהכוונה היא שמהות הקימה של הצדיק היא ה"שבע נפילות" שלו.
"וירא את כל אשר עשה והנה טוב מאוד" טוב זה יצר הטוב מאוד זה יצר הרע" עכ"ל.
(לאחר שהעתקתי כל זאת, מצאתי את המכתב באינטרנט
נו, ניחה)
המשך לצעוד, אל תסתכל אחורה, אין שם שום דבר חוץ מאשליה אחת גדולה.
תשמח! תעלה חיוך על פניך! את המסע הזה לא ניתן לעבור ביאוש ועצבות
מעתיק לך משפט מהחתימה שלי: "בכל אחד ואחד מישראל, מגדול ועד קטן, אור אלוקים חיים ביפעת קודש בוער ומאיר."
הצלחה מרובה,
אין יאוש.