תודה הושיעה.
אני מודה שיש לי חולשה ושאני רוצה שאנשים יגיבו, זה עושה לי טוב.
אבל החלטתי שאכתוב גם אם לא יהיו לי תגובות. נראה לי שהצורך הזה בתגובות מגיע אצלי ממקום חולני וזה פתטי.
היתה פעם תקופה שנכנסתי בקביעות לכמה פורומים כלשהם שקשורים לתחומים שאני אוהב (בעיקר שאהבתי פעם), והייתי כותב שם בצורה כזאת רהוטה ומחכה שאנשים יגיבו כדי להראות כמה שאני חכם גדול.
במיוחד באוף-טופיק של הפורומים האלה. הייתי מתווכח שם עם אנשים הרבה פעמים על דת, מנסה להגן על תורת ישראל ועל הדתיים כאילו הכל מונח על הכתפיים שלי.
זה היה בתקופה שבאופן כללי הייתי קצת תקוע, לא עבדתי אז וגם מבחינת נפילות המצב היה גרוע מאוד (היום הוא טוב עשרת מונים).
אני מודה לשם יתברך שעזר לי להפסיק עם זה. במיוחד, כשלעתים רחוקות אני נכנס לשם, במיוחד בעבודה כשאין מה לעשות, ורואה את אותם אנשים מאז מתווכחים על אותם דברים, אני מבין כמה זה היה חולני.
הייתי ממש שמח אם היה לי את היכולת ליצור קשר עם אנשים.
אבל יש לי הרבה מחסומים כבר כל כך הרבה זמן.
קודם כל אני מרגיש שברגע שאצור קשר עם מישהו אז כבר אתוייג סופית בכל מיני כינויים שאני לא מעוניין בהם. מכור, סוטה, לא יודע מה.
למרות שזה מגוחך. יש הרבה אנשים שלא מתביישים לעשות כל מיני דברים בפרהסיה, בחוץ או בטלוויזיה, ללכת כמעט ערומים, לדבר בגסות, והם נחשבים בסדר, נורמליים.
ואני, מה כבר עשיתי. כל מה שעשיתי היה ביני לבין השם. בכלל, הרבה אנשים אומרים שאני כזה עדין. אז איפה הבעיה פה? עולם הפוך.
דבר שני, יהיה לי קשה אם ידברו איתי על 12 הצעדים. אני מרגיש שזה נשק גדול מידי עבורי שאני לא צריך ולא אוכל לקבל.
לא מסיבות דתיות, זה בכלל לא מפריע לי, אלא יותר בגלל שאני שוב מרגיש שזה יתייג אותי.
אבל עדיין, יש לי כזה צורך לשתף אנשים בכל מיני דברים, יש דברים שאני פשוט לא מסוגל להחזיק בבטן.
ניסיתי לשתף בכמה דברים שני חברים. אחד דווקא קיבל בצורה יפה (האמת שבלי קשר, הוא היחיד שאני באמת יכול לקרוא לו חבר). אבל עדיין אני לא מסוגל לרדת איתו לכל הפרטים.
החבר השני הוא בנאדם טוב בסך הכל, אבל איש קצת קשה. מסוג האנשים שתמיד צודקים, ואני לא מחפש מישהו שינסה להראות לי כמה הוא צודק, גם אם הוא יגיד לי שהוא מבין אותי. הוא גם לא חבר כזה טוב ובדיעבד אני מצטער שדברתי איתו.
אני גם מטבעי לא פונה יותר מידי לאנשים, אני לא תמיד יודע להבין עד כמה זה בסדר שאני מדבר איתם או שאני מפריע ואין להם סבלנות לזה.
רוב התקשורת שלי היא עניינית, עבודה, לימודים.
מתפלל שהשבת תעבור בשלווה.