ב"ה היום עדיין לא נפלתי
אני רוצה לשתף שהבוס שלי זה שגורם לי ללחצים כל הזמן נסע לחו"ל אז יותר טוב לי בעבודה, אני מספיק יותר ונשאר לי זמן פנוי לעשות דברים כמו לכתוב פה.
אתמול קיבלתי קנס על חניה, זה לא היה נעים אבל אצלי זה הפעיל ישר פחדים מאשתי, כל פעם שאנחנו מקבלים קנס (כשגרנו בבת-ים אז זה היה משהו שבשגרה מעין הוצאה מוכרת כזו) אז אשתי לוקחת את זה מאוד קשה וכמובן שזה יוצא עלי, אתמול לא היה שונה, אבל אחרי זה דיברנו, היא הרגישה שאני לא רוצה שהיא תהייה עצמה ותוכל להביע את עצמה בחופשיות, אמרתי לה שאני כן רוצה שהיא תהייה עצמה אבל זה לא חייב תמיד להיות בכעס אפשר גם בצורה רגועה להתבטא.
רבנו התווכח היה לא כל כך נעים, בסוף היא נרדמה ואני לא יכולתי להירדם. בנאדם שנרדם ליד F16 מונע ויוצא לטיסה לא נרדם בבית שלו בשקט ובחושך.
הדאגות הטריפו אותי, החשבונות סוגרים עלי ואני מרגיש על הפנים, סימסתי לחבר, זה עזר, ירד לי קצת הלחץ, הוא אמר לי לשחרר, למסור את זה...זה קשה, ואני לא יודע לעשות את זה, אני גר פה. בעולם הזה, עכשיו למסור את זה למישהו שרוצה שיהיה לי טוב? אם הוא היה רוצה את זה למה קיבלתי קנס, היה נותן לי לזכות בלוטו (אפילו שאני לא שולח טפסים, היפלא ממנו דבר?)
זה טוב? לפחות אם ביתי היה המבצר שלי, גם זה לא, אני נע ונד ממלחמה אחת לאחרת, אז באתי לתוכנית ועשו לי הנחה, די, מפסיק להילחם, זה קצת מזכיר לי את המשפט שאמרו בשמומ "אם הפלסטינאצים יפסיקו להילחם יהיה פה שלום, אם ישראל תפסיק להילחם היא תיעלם"...אם אני אפסיק להילחם אני יעלם, אז לא יהיה לי איפה לגור או מה לאכול, אני אגור ברחוב עם המשפחה שלי בתוך קרטון של מקרר ויאכל מפחי זבל ויתרחץ בממטרות של העיריה....אלו חיים?
אז אומרים לי"לאאא אל תרים ידיים, פשוט אל תילחם, תעשה השתדלות אבל לא יותר מזה" לדוגמא אני רוצה כל יום ללמוד חסידות אז אני עושה השתדלות ומוציא את הספר מהארון...ואשתי מגישה את האוכל וזה הסוף של הספר, בבוקר הוא חוזר לארון בלי שקראתי בו מילה אחת, נו השתדלתי, לא הלך [אדם דואג על דמיו, ואיינו דוייג על ימיו, דמיו אינם עוזרים וימיו אינם חוזרים] נו אז מה יהיה? לשחרר? איך אני ישחרר, אני עדיין לא מוכן לקרטון ברחוב, שמעתי פעם את הרב אמנון יצחק מספר כמה עני הוא היה שהוא גר בכרם התימנים בת"א ולא היה לו כסף להאכיל את הילדים והם נהיו לבנים מרעב, נו, יש אנשים קדושים בעולם [לא בציניות ולא צוחק], אבל אני לא כזה, למרות שהייתי רוצה להיות, רק בלי העוני.
וואו חפירה מפה ועד מחר בבוקר מזל שבדר"כ אין לי זמן לרשום פה הה?
טוב החדשות הטובות הן שב10 דקות שאני רושם פה לא גלשתי לפורנו למרות שיכלתי, מקווה שזה ימשיך ככה
מקווה לסיים את היום נקי, מקווה להרגיש את החיבור הזה שכולם מדברים עליו, רוצה להיות מחובר לאשתי ולילדים, מקווה שהם יקבלו אותי כמו שאני
מקווה שאני יקבל אותי כמו שאני
הרמב"מ (נראה לי) אומר שאדם לא צריך להחזיק מעצמו רשע אבל גם לא צריך לקבל את מצבו אלא תמיד לשאוף להשתפר (במילים קצת אחרות)
הוא כמובן מדבר על עליה רוחנית, אבל זה נראה לי מתאים גם לפה
אז שאני לא ירגיש רשע אבל כן ישאף להתקדם רוחנית (ממצב אפס שבו אני נמצא כל התקדמות תהיה משהו).