היום 20 יום לנקיות אבל רק כמה דקות ואולי שעות לנוכחות ולשפיות
אתמול היה ארוע משפחתי (מכונן מה שנקרא) ואני בגלל שלא התייעצו איתי צרחתי על אשתי באוטו שאני לא מוכן כי ככה כי אני החלטתי, גיסי שכמובן יש לו טראומות מבעלה הקודם של אחותו שמע את הצעקות ונחרד, שיחת טלפון לאחר כמה דקות ביטלה את בואו לארוע, ואז כמובן גם של כל שאר המשפחה, כך קרה שלקחתי יום חופש בכדי לחגוג ובכל זאת מה שקרה בפועל הוא שהרסתי במו ידי את הארוע לי ולכל המשפחה.
לאחר כמה דקות של צרחות על אשתי עצרתי את האוטו באמצע הכביש המהיר (אי שם בצפון הרחוק) יצאתי מהאוטו והתחלתי ללכת ברגל, בלי כסף, בלי טלפון, בלי כיוון היכן הוא הבית.
אשתי (הצדיקה) התחילה לקרוא תהילים שאחזור, ואחרי כמה מאות מטרים כששבה אלי חלק מהכרתי שמתי לב שהם לא חלפו על פני ודאגתי שמא קרה משהו למשפחה שלי, בזעם פני להשם ואמרתי לו שהוא צריך לעשות נס, לא אכפת לי על חשבון מה ואיך אבל הוא צריך לעשות נס, והנס קרה, אשתי לא הזיזה את האוטו בתפילה שאני אחזור וחזרתי.
נכנסתי לאוטו ולא דיברתי מילה עם אשתי או הילדים (שישבו מפוחדים מאחורה, מי שמכיר ילדים יודע כמה קשה לגרום להם להיות בשקט בנסיעה ארוכה).
נעצור כאן למרות שהיה המשך ואולי אמשיך אחר כך, הסיבה לעצירה היא כי זה לא התחיל כאן, ה"חמין" הזה התבש בתוכי הרבה זמן.
פיטרו אותי מהעבודה, זו לא הייתה הפעם הראשונה דבר כזה קורה לי, אבל זו פעם ראשונה שבמודע אני לא פונה לתאווה בכדי להרגיע את הפגיעה (אנחנו לא צריכים אותך) הפחד (לא תוכל לשלם שכר דירה ותיזרק לרחוב) תחושת חוסר הערך (אתה לא שווה שום דבר).
כמה הפגיעה הייתה עמוקה ועד כמה היא התעמקה ככל שלא טיפלתי בה לא ידעתי, מבחוץ הרי אני בסדר, אשתי סבלה מהלחץ שהשתחרר מהסדקים של אשיותי (לא עוזר בבית או עם הילדים, מתייחס אליה כאילו היא לא שווה כלום).
אתמול איכשהו אחד הסדקים זלג דרך הטלפון גם למשפחה המורחבת וגרם לשבר של ממש, אשתי לא דיברה איתי כל היום, הרסתי לה את הארוע שלא יחזור, השפלתי אותה בפני המשפחה שלה, והילדים שלנו מפחדים מאבא, אשתי עשתה ארוע קטן עם הילדים בלי אבא, הרגשתי נורא, הרגשתי שהנה הרגשות והקולות הפנימיים האלו צודקים, אף אחד לא צריך אותי בעולם, בערב, קצת לפני הקבוצה הייתי צריך לדבר עם מישהו לא הגעתי בסוף לקבוצה ישבתי בתוך האוטו הסגור והתפללתי להשם שיגמר החמצן ואני פשוט יחלוף, חשבתי על זה...למי אני אחסר? לאשתי בטח לא, הילדים לא יוכלו להיזכר בדמותי בעוד כמה חודשים איך אבא היה נראה, אולי אמא שלי תבכה קצת, חוץ מזה העולם ימשיך להסתובב ואנשים ילכו לעבודה, הגופה שלי תירקב היכןשהוא באיזה קיר קבורה ואני יעבור מגיהנום אחד למשנהו.
אחרי שעה כשלא נגמר החמצן באוטו הבנתי שאפילו אלוקים לא מעוניין בי, אמרתי טוב ונכנסתי הבייתה, ניסיתי שוב (בפעם השלישית באותו היום לדבר עם אשתי) היא לא הייתה מעוניינת, בהרצאות על זוגיות תמיד אומרים שהעונש הכי קשה לאישה זו הדממה, ברגעים אלו זה נראה בדיוק הפוך, ישבתי על כיסא הנדנדה במרפסת שלנו, ובכיתי לסירוגין בסוף לא יודע אם זה מעייפות או מרחמנות קצת שעוד נותרה בה היא באה לדבר איתי, דיברנו, בכיתי, היא הטיחה בי האשמות שהיו צודקות, שתקתי, הסברתי לה (ולעצמי) עד כמה כואבת לי כל הסיטואציה הזו, היא הבינה...היא לא הצדיקה אותי אבל הבינה.
התנצלתי, זה לא אני, היא תיארה לי אדם רע חסר רחמים שמתעלל במשפחה שלו, התנצלתי, לא התכוונתי לזה, לא ראיתי סנטימטר מעבר לאף שלי, אף אחד.
למרבה הפלא גם היא התנצלה.
אחרי שנגמרו הדמעות, והעשן של השריפות מכל היום הזה שקע הלכנו לאכול ארוחת ערב ביחד, לפני השינה הרגשתי כאילו אני מחלים ממחלה קשה, כל הגוף כואב ואני מרגיש עייפות של כמה שנים.
בבוקר קמתי, עדיין כואב, אשתי התעוררה מהשעון ואני התעוררתי מקולה של אשתי "תכבה את זה" נפלתי מהמיטה בבהלה וחיפשתי את הפלאפון מצאתי והשתקתי, עדיין כאב לי כל הגוף עדיין חשתי תשישות, הסעתי את הילדים למוסדות וחזרתי הבייתה לאכול ארוחת בוקר עם אשתי, איחרתי לעבודה...שיחנקו גם ככה הם כבר פיטרו אותי.
בבוקר התחילה לחזור אליי ההכרה, וקצת מן השפיות (נראה לי).
אני עדיין בוכה כשאני חושב על איך שאני מרגיש, עדיין כואב כשאני נזכר באתמול, זה לא עובר לי, היום כשהלכתי לקנות אוכל עברו מולי כל מיני מושאי תאווה, אבל ראיתי אותם כאילו דרך עיני שעון החול של רייסטלין (למי שקרא את רשומות רומח הדרקון), אני עדיין מרגיש שהשם כועס עלי ועדיין לא אכפת לי.....בעצם כן, קצת, לא מספיק בכדי לפעול.
היום אני לא בריאה חדשה, אני המשך של אתמול כואב במיוחד.