שלום אריאל היקר
כמוני כמוך מזדהה עם תחושת הבדידות, שאתה מתאר.
גם לדעתי זה נובע אצלי משילוב של גאווה ופחד.
במאמר מוסגר - אחת הבדיחות האהובות עליי (להביא גאולה לעולם, בכל זאת יהודי יקר אמר אותה, ביקר בארצנו לפני חודש בערך - 'יורם שיינפלד' בלשון הקודש..) היא שעשו פעם מחקר מה הפחדים הכי גדולים שיש לבני אדם, וגילו שהפחד הכי גדול ונפוץ הוא..... - לדבר לפני קהל! זה מקום ראשון, במקום השני היה הפחד מפני המוות.. מה שאומר בעצם שבלוויה מצויה רוב האנשים מעדיפים להיות מתחת לטלית מאשר לעמוד מול המיקרופון ולהספיד
עכשיו אני בעצם מבין למה כל ההסברים ההגיוניים שסיפרתי לעצמי לא עזרו, והמשכתי לצרוך תאווה -
אני פשוט בן אדם, וכבן אדם מסתבר שאני לא פועל מתוך הגיון ורציונליות אלא מתוך חששות ופחדים.. מקווה להשתחרר מכולם בעזרת בוראי הכל יכול. אמן.
לענייננו
תמיד הרגשתי יותר מיוחד מכולם, והיום ברור לי שזאת הייתה אשליה או דפוס חשיבה שגוי -
אגב בעוד מחקר משעשע שקראתי פעם 90% מהנהגים בכביש בטוחים שהם נמצאים בתוך - 10% הנהגים שנוהגים הכי טוב מכולם בכביש... כנראה כולנו מוכרים לעצמנו תותים, גם כשהם לא בעונה.. פחדים הן דוגמה לזה.
במהלך ההחלמה אני מפנים לאט לאט שאני אולי יחיד במינו ומיוחד בעיני בוראי, אבל לא יותר טוב מאף אחד אחר, כל אחד קיבל ממנו את המנה של הייסורים/בעיות/כישרונות/התמודדויות שהוא זקוק להן בשביל לבצע את תפקידו המיוחד לו בעולם - קראתי את זה פעם בשם 'החפץ חיים'.
למדתי את זה גם בהקשר פרשת השבוע - 'לא תחמוד' - מעבר להוכחה שאם ה' מצווה עלינו לא להרגיש משהוא, סימן שאפשר לשלוט ברגשות - ורבותיי למדוני שזה מגיע ע"י שליטה במחשבות, יכולת שצריך לעבוד עליה וללטשה כל החיים, המסר העמוק של הדיבר הזה הוא - אל תסתכל החוצה מה יש ל'הוא' ומה אין לך, התפקיד שלך הוא לא להיות 'ההוא' אלא להיות אתה, תסתכל פנימה ותראה מה אתה יכול לשפר שם, איך אתה יכול להיות ה'הכי טוב' שלך,
זה התפקיד שלי - להיות אני,
זה תהליך ארוך כמובן אבל זאת המטרה, ועם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה כידוע...
אם אני לא מסתכל מה יש לשני ממילא לא אחוש בקנאה ובחמדה להחזיק ולרכוש את מה שיש לו, כי אין לי צורך בזה, אני זקוק לדברים אחרים - שאותם יוצרי הכל יכול ייתן לי, אם רק אבקש בפשטות.
לגבי 'הפחד' ממה יגידו ומה יחשבו עלי ואולי בטעות אפלוט שאני בהחלמה או ב 'י"ב הצעדים'.. וכו' וכו' , אני פשוט מקשיב לכל מה שהמוח שלי זורק עליי, ואומר לו תודה רבה הקשבתי עכשיו אני רוצה לנסות משהוא חדש, בא תראה יהיה כיף.. (אימהל'ה
) ואני אוזר קצת אומץ מחייך למישהוא שלא ממש בא לי לדבר איתו וכבר חצי שנה אנחנו חולפים זה על פני זה ברחוב ולא אומרים מילה.. מושיט לו יד ואומר לו בפשטות - 'גוט שאבעס', זה מה שעשיתי בליל שבת האחרון ולמרבה פליאתי הוא חייך לעומתי לחץ את ידי והשיב לי 'גיט שאבעס' כאילו אנחנו חברים טובים משכבר הימים.. יש חלק בצעדים של עשיית 'פעולות הפוכות' לרצון המידי, אני לא שם מבחינת שלבי עשיית הצעדים, אבל ההחלמה עוזרת לי להאמין בעצמי ובריבונו של עולם ולנסות דברים שאני תמיד חששתי לעשות, ומקסימום אכשל וגם (האמת שבעיקר) מהכישלון אלמד שיעור חשוב על עצמי, להבא.
הדרך הכי טובה להתגבר על חששות היא פשוט.. להתגבר עליהם לנסות פעם אחת ולראות שהשמיים לא נפלו עליי, וככה הן מתפוגגות לאט לאט, ניתן גם להיעזר בקריאת ספרים בנושא, אבל בסוף תמיד יגיע הרגע שעליי 'לעבור בתוך הפחד' ולא לעקוף אותו מסביב שוב.
מאחל לך שתמצא את דרכך הייחודית לכך, והחלמה שלמה בכל.
יום טוב ונהדר