מכתב לאלוקים (אוהב?)
מה שאני הולך לכתוב לך בטח לא יהיה חדש לך, אחרי הכל אתה אלוקים אבל...
אני לא מרגיש שאתה אוהב אותי, מכיוון שכך לא בא לי לשתף אותך בכלום בחיים שלי ולמרות שאתה יודע הכל אני לא מספר לך כלום וגם (וזה יותר גרוע) לא מתחשב ברצונות שלך ממני במשך היום. למרות שבסופו של דבר רצונך יעשה וזה ברור לי...אבל אני קצת פחות כועס בכדי שאוכל להסביר לך למה אני מרגיש כמו שאני מרגיש:
פעם כשהייתי ילד בתיכון הייתי עושה איתך עסקים "אם יבוא האוטובוס בגיל 40 אחזור בתשובה..." והאוטובוס תמיד בא ואני תמיד הייתי מאחר, איזה מן עסק זה שאתה "דופק" את הצד השני? הרי ברור שרציתי שהאוטובוס יבוא בכדי לא לאחר הרי אני לא צריך את האוטובוס עצמו....מעצבים עליך התחלתי ללכת לבית הספר ברגל (20 דקות בכל כיוון בכל יום!!!).
אחרי שנפרדתי מהחברה הראשונה שלי ביקשתי שתקבור את הכאב עמוק בים שלעולם אף אחד לא ימצא אותו, ולא עשית את זה, והתבוססתי בכאב המר שנה תמימה ואז מרוב כאב וייאוש ירדתי מהפסים, אתה יודע למה לא התאבדתי? רציתי, אבל לא עשיתי...לא יכלתי לדמיין את אמא שלי בוכה, אז הראית לי את אמא שלי בוכה על אחי שירד מהפסים לגמרי...תודה (בציניות) באמת תודה רבה, אחלה אלוקים אתה....וכשהבנתי שאני בשאול תחתית ורציתי להגיע כבר לגיהנום לנוח קצת אז הוצאתי רשיון לאופנוע, וכל שבוע בשישי בערב (יענו אחרי כניסת שבת בהרבה) הייתי שותה בין חצי ליטלר לליטר וודקא ורוכב על האופנוע למועדון רוקד (ולא רק) עם נשים וגברים כאחד, מעולם לא נפגעתי ואז הבנתי שאפילו בגיהנום אתה לא רוצה אותי, כמה אני נבזה בעיניך שמעל לחומר אתה לא רוצה לראות אותי בכלל, כשההבנה חדרה לליבי בכיתי הרבה, המשכתי במעשי סדום ועמורה והתמכרתי לטיפה המרה (למעשה היא מרה רק בכוסית הראשונה) חפרתי בתוך השאול, שאול עמוקה יותר, והכאב לא הפסיק, והמשכתי להתפתל וכמה שאני מנסה לאלחש את הכאב הוא גודל יותר ואתה לא בנמצא, הקו תפוס אנא נסה במועד מאוחר יותר, בסוף עליתי על דרך של חזרה בתשובה, התחלתי להתפלל, לשמור שבת, לגדל זקן (שיחשבו עלי שאני צדיק ואולי אני יהפך לכזה, שמעתי שלמחשבות יש כח ליצור מציאות) בקיצור להתחנף אליך, שתעזור לי קצת...אפילו התחתנתי (שמעתי שכל עוונותיו של אדם נמחלים לו ביום חתונתו) והייתי באורות של התשובה והחתונה זמן מסויים אבל אותך לא מצאתי.
אחרי כל זה הגעתי לשמור עיניך, ופה הם אומרים שאלוקים אוהב אותי (נשמע קצת כמו ברסלב)...איך אני יכול להאמין להם, אחרי שקראת את כל מה שכתוב פה איל אני יכול להאמין שאלוקים הוא אבא אוהב, בשבילי כל השנים הוא היה (ועדיין לעיתים מזומנות) אבא מכה פתאום מספרים לי שהוא אוהב והכל היה מאהבה, זה כמו שמספרים לאישה מוכה שבעלה למעשה אוהב אותה ולא יכול לחיות בלעדיה אבל הוא לא יודע לבטא את הרגש אז זה יוצא בהכאה כלפיה...נו באמת תהיו רציניים.
זה מה שהיה לי להגיד לך כרגע ממש, יכול להיות שהיו עוד דברים שאני לא זוכר כרגע או לא אזכור לעולם
אבל כרגע מה שיש לי להגיד לך זה שאני לא מרגיש שאתה אוהב אותי בכלל
ואני רוצה גם להגיד לך שההרגשה הזו דופקת לי את התוכנית, כי בלי אלוקים גדול שאוהב אותי אין מי ש"יציל" אותי מחוסר האונים שאני מודע אליו היום יותר מתמיד.
אני מנסה, אני רושם אסירויות תודה, יש הרבה דברים שאתה נותן לי בכל יום, אני מנסה לשנות את ההרגשה הזו (בעצת הספונסר....וואלה שלחתי לי חתיכת ספונסר רציני זו כנראה גם אסירות תודה לפני השינה).
אני מנסה לראות את האור, להתמקד בחצי הכוס המלאה....אבל החושך לא עוזב אותי, ואני צועק הצילו, ואני שומע הד.
אני מקשיב לעיצות של הספונסר לא בגלל שהוא מומחה גדול לתוכנית (והוא כנראה כן אבל אני עדיין לא מודע לזה) אלא פשוט כי אין לי תשובה, התשובה שלי זה הד בחשיכה.
האות ד' בשם שלי היא מלשון דלות וחוסר כל...אבל גם מלשון דלייה ממעמקים שלחת לי חבל ושאני נאחז בו בכל כוחי,רק אל תשליכיני אל הבור שנית.
מקווה לזכור את הרגע הזה תמיד, הפעם הראשונה בחיים ששלחת לי חבל הצלה
שיהיה בהחלמה בינתיים לילה טוב.