שלום לכולם.
אין לי איך לתאר את הדברים שקורים לי בימים אחרונים, את התחושות שאני חווה. כל תיאור רק יקטין ויגמד את התחושות שלי. אז פשוט אספר-
לפני שבועיים אחי הגדול חשף אותי לעולם.
אחרי 10 שנים שאני חי בשני עולמות במקביל, כשאף אחד בעולם ה"חיצוני", לא יודע ואפילו לא מתאר לעצמו מה מתרחש בפנים. אף אחד אינו יודע על המפלצת הקטנה ששוכנת בתוך בחור חביב, מפלצת שאוכלת את נשמתו ללא רחמים, שכופה אותו לעשות דברים שהוא כלל לא רוצה. מבחוץ נראה שהבחור מסתדר, סיים צבא, חוזר לישיבה שאותה הוא אוהב ובה למד לפני הצבא, לכאורה עוד מעט יתחיל לצאת, ובמהרה יתחתן ויבנה את ביתו, ויחיה באושר ובעושר. ובפנים הכל רקוב. שחור. ואין מנוס,אין למי לספר...זה לא שהוא לא עשה השתדלות. הוא פנה לרב (שנחשב מבין בתחום...) וביקש עזרה. וכמובן שהרב הסכים. אלא שהבחור בצבא, והרב עסוק, ונראה שכל מאמציו ירדו לטמיון...
ואז הגיע יום שישי לפני שלושה שבועות. אחי גילה.
ואז הגיע מוצ"ש שאחריו. אחי בחר לחשוף את עצמו.
ואז הגיעו היומיים שאחרי. דיכאון גמור. בקושי יצאתי מהמיטה. לא כל שכן מהבית...העולמות שקרסו אחד לתוך השני איימו עליי כל כך. לא ידעתי לאן ללכת. כעסתי על הקב"ה כל כך...לא מספיק התערבת לי בחיים ושלחת לי מחלה ארורה, עכשיו גם את ההחלמה אתה מבקש לקחת לידיך?אפילו להשתמש לא היה לי כוח. הרגשתי שאין לי כוח להתמודד עם החיים. עיכלתי את המציאות לאט לאט, עד שהבנתי שאין ברירה, חייבים לעשות עם זה משהו מעכשיו. בינתיים הגיע יום שלישי, וכבר לא היה לי נעים להישאר בבית. אמרתי להורים שהיום אסע לישיבה (את היום שלפני תירצתי בכאב בטן...). כמובן שעדיין הייתי מאוד נסער. וכמובן, מה עושה מכור שהוא נסער? השתמשתי. בהשפעת ה"סם" החלטתי שאני הולך לקבוצה בירושלים. לא באמת היה לי את האומץ, אבל תחת השפעת השימוש הכל הרבה פחות מכאיב.
לפני הקבוצה נפגשתי עם אחי בירושלים. כמובן פרפרים בבטן, חששות וכו'. הגעתי לקבוצה והקשבתי. בסוף גם דיברתי קצת. לא היה קל. אבל את השחרור שהרגשתי אחרי,אין דרך לתאר. מישהו יודע. מישהו מבין אותי. מקבל אותי למרות איך שאני בפנים, באמת. הבלון שישב לי על החזה במשך 10 שנים התפוצץ. אפשר לנשום בלי שמישהו יחשוד בי...
אחרי הקבוצה נסעתי לישיבה (ב"ה היא רחוקה והיה לי הרבה זמן לעכל את הדברים). הכל התחיל להרגיש שונה, קצת יותר מואר.
לאחר שבוע (=לפני יומיים) הלכתי לקבוצה נוספת. למזלי אני בדיוק בגיל של דייטים,ולכן אף אחד בישיבה לא חשד כשביום שלישי בצהריים אני אורז תיק ונוסע (אפילו קיבלתי כמה איחולי "מזל-טוב"ים ובהצלחה משיעור א' פעורים...). עוד פעם נפגשתי עם אחי,דיברתי אתו על איך שאני תופס את המצב כרגע. האמת שעדיין קשה לי להגדיר את עצמי מכור (למרות שעם כל יום שעובר זה הופך להיות יותר ויותר ברור...). שאלתי אותו עוד כל מיני שאלות שמטרידות אותי והוא ענה מה שענה. השיחה הייתה פתוחה וכיפית...נסענו לקבוצה. ושוב,היה מדהים. לשמוע אנשים שמדברים כל כך בכנות על הקשיים שהם עוברים, לשמוע עצות על דרך ההחלמה, לשמוע איך המקום הזה הציל לאנשים את החיים...
כשיצאתי מהקבוצה חזרתי לישיבה אחרת שאני מאוד קשור לאחד הרבנים שם. החלטתי שאני מפסיק לשקר. התחלתי לחבר את שני העולמות בעצמי. ישבתי שם למחרת בבוקר עם אחד החברים הטובים שלי (שכמובן התעניין איך היה בדייט בערב שלפני) וסיפרתי לו בגדול למה הייתי בירושלים. התחלתי להפסיק לחיות בשקר ולהתחיל להסתכל לאמת בפנים. לא הצלחתי להבין כל כך מהתגובה שלו איך הוא קיבל את זה...מקווה שלא לקח את זה קשה מידי. אחר כך נסעתי לישיבה, ובאותו ערב התיישבתי אצל החבר הכי טוב שלי בסלון (ב"ה הוא כבר נשוי...),שכמובן גם הוא התעניין איך היה בדייט...פשוט פתחתי הכל. ה-כ-ל. על התכנית, על הבדידות, על המחשבות, על ההתלבטויות, החששות. לא ידעתי איך הוא יגיב. ברוך ה' ששלח לי חברים כל כך טובים, הוא התעניין, ושאל, ותמך וחיזק. עודד אותי, גרם לי להרגיש שזה בסדר, אני עוד בן אדם עם פגמים (אולי קצת יותר גדולים מאנשים אחרים...). בסך הכל חולה. עזר לי גם לראות את הצדדים הטובים שבי.
וילון שחור נגלל מעל המציאות. הפרחים יותר צבעוניים, הריחות יותר נעימים, בקיצור חברים, החיים הרבה יותר יפים.
ולחשוב מה היה קורה אם הייתי ממשיך להיות אחראי על ההחלמה...רצונך ייעשה!
כרגע אני נקי שמונה ימים,שזה דבר לא פשוט כלל מבחינתי. מרגיש הרבה יותר שפוי, מוצא טעם חדש בלימוד הישן, מתחבר לחברים מחדש,בקיצור-לומד,אולי בפעם הראשונה בחיי,איזה טוב לחיות.
מקווה להמשיך להתחזק בתכנית,וכמובן לסיים את היום הזה נקי.
אוהב את כולכם מאוד