ערב טוב חברים יקרים ואהובים
לא יוצא לי הרבה לשתף ביומן כאן, ואני רוצה כעת לשתף קצת.
בשנה האחרונה הבנתי שאני צריך לעשות הרבה פעולות של החלמה בתוך הבית, מול אשתי ומול הילדים. שאני יותר מדי פעמים בטינות עליהם, ויש לי טענות על אשתי וכו' וכו'. ב"ה גם כשאני מראה לה שאני ממורמר על מה שקורה, זה לא עובר את המרמור, וזה גם בדרך כלל הבעיה נפתרת תוך מעט זמן. אבל בכל זאת אני לא רוצה להגיע למצב הזה שוב ושוב.
ואני מנסה לעשות בזה כל מיני פעולות, ושמתי לב שאני כל כך בטוח שאני צודק עד כדי שקשה לי כביכול לצאת מהסיפור ולהסתכל על כך מבחוץ ולראות באמת היכן 'החלק שלי' בסיפור? והאם אין לי 'חוסר כנות' בסיפור הזה? ואיפה ה'ריכוז העצמי' שלי משחק הרבה? ועוד כהנה וכהנה.
היו בזה כל מיני עליות וירידות, ולפני כשבוע בעקבות מעידה שהיתה לי, שדרכה אלוקים אוהב נתן לי לחשוב יותר ולהעמיק יותר בהחלמה, קיבלתי נכונות לראות יותר בכנות את כל הדברים הללו, ולחפש גם את החלק שלי בכל זה. עד כדי שלפני יומיים כתבתי לאשתי מכתב שבעז"ה אנחנו מתחילים כעת תקופה חדשה וטובה יותר.
אתמול בערב באמצע קבוצה, באמצע ציון דרך של אחד החברים שחוגג '7' שנות נקיון, פתאום קלטתי איך התחילה הבעיה שלי.
כשהגעתי לתוכנית עשיתי ב"ה את הצעדים בצורה טובה ומהירה, והגעתי לחיי הנישואין כשאני אחרי כברת דרך גדולה וחשובה בהחלמה, והרגשתי שאני עומד יציב בדרך החיים הרוחנית של הצעדים. כי ברגע שאני יודע מה אני אמור לעשות עם הפגמי אופי שלי והרגשות שלי, אז לא משנה האם הטינה היא על חבר חדר בישיבה או על אשתי, האם זה על חברותא בסדר א' או על הבן הגדול שלי. ואמנם זה נכון, אבל למעשה, הדברים שונים קצת, ולא מספיק שמתי לב לזה. אבל זה לא רק זה.
אלא פשוט הרגשתי כאילו כבר החלמתי, וכל הפגמי אופי מאחוריי, ובאמת אם מישהו אומר לי משהו ועושה לי משהו, אני בכלל בכלל לא נפגע. כך שבעצם במקום לטפל בפגמי אופי וברגשות שלי, התחלתי לאט לאט להדחיק את הדברים. וחזרתי לפעולה הישנה של ההדחקה, במקום להוציא את הדברים לאור עולם, ולשחרר אותם לכוחו של אלוקים אוהב.
וכעת בשבוע האחרון, אני מרגיש יותר ויותר, איך אני פותח את הדברים הללו עם הספונסר ועם חברים, ודברים שהייתי מדחיק עד היום התחלתי יותר ויותר לשתף, ואולי זה לא היה נעים, אבל זה עשה לי טוב.
אשתף דבר אחד מזה.
אשתי רצתה לצאת ליום וחצי ל'ימי עיון' של העבודה שלה, למלון היכן שהוא בארץ, ועוד טיול על הדרך. אלא שהיא הבינה שאני צריך להתאמץ הרבה בשביל שזה יוכל לקרות, כי אצטרך לארגן כל יום את הילדים בבוקר ובערב, וגם הייתי צריך סדר אחד לא ללכת לכולל כי לא מצאנו מי שישמור על הילדים, והיא אמרה שוב ושוב שזה לא נעים לי, ובאמת, רציתי שהיא תוכל קצת לנוח בתוך כל העבודה העמוסה שיש לה ב"ה, ובשמחה רבה מאד, אמרתי לה שתלך. היה לה גם כמה אפשרויות באיזו שעה לצאת, ואמרתי לה את השעה המוקדמת למרות שזה היה יותר מאמץ בשבילי.
ובקצה ראשי עמדה לי מחשבה שאני אמור לקבל ממנה איזו מתנה או משהו אחר, כהוקרה על כך שהסכמתי לה לעזוב את הבית. וגם הייתי בטוח שהיא לא תעשה את זה, ואפילו רציתי שהיא לא תעשה את זה, כדי שיהיו לי טינות עליה.
ואסירות תודה ששיתפתי בזה את הספונסר, וגם עוד כמה חברים, במשך כמה ימים.
ואכן ביום שני בלילה, היא חזרה, ולא הביאה לי כלום, גם לא כתבה לי איזה מכתב תודה על זה.
ואני נותרתי אז ועכשיו שפוי ורגוע, וגם לרגע אני לא חושב לבא אליה ולשאול למה היא לא מביאה לי משהו כהוקרה.
ולמה? כי עשיתי שם את הפעולות.
ראיתי מה החלק שלי: אולי היא בכלל לא צריכה להביא לי משהו כהוקרה, כמו שאני לא מביא לה כל יום מתנה כהוקרה על כך שהיא עושה לי אלף ואחד דברים כל יום? גם אם היא צריכה או אמורה או יכולה להביא לי משהו, זה לא משהו שאני יכול לתבוע ולבא על זה בטענות? כמו כן, הערך שלי ושל המעשים שאני עושה, לא אמור להיות תלוי בכמה היא מעריכה את זה? וכמובן יש כאן הרבה 'חוסר כנות', כי היא אמרה לי אינספור פעמים תודה על כך שאני הולך לשמור על הילדים, ושאמרתי לה [כמעט הכרחתי אותה] לצאת מוקדם יותר כדי שתהנה יותר. אבל את זה הפגמי אופי שלי הדחיקו, אבל ברגע שעשיתי את הפעולה, ויתרתי על האגו שלי ונכנעתי ושיתפתי חברים, אז הפתרון הגיע מהר. המציאות לא השתנתה, אבל הגישה שלי למציאות הזאת השתנתה, והפרשנות שלי השתנתה.
אז זהו אחד מהטינות שהיו יכולות להיות לי בסיפור הזה, ובזכות השיתוף והפעולות של התוכנית והצעדים, אני זוכה לשחרור.
מתפלל להמשיך הלאה בדרך, ולעשות את הפעולות של החיבור היומיומי, ולהתקדם ולצמוח הלאה.
אוהב אתכם וצריך אתכם
מתחיל שוב - וצועד לאלוקים