בסייעתא דשמייא
תודה לך, לחוץ פתרוסים, על כל מילה שאתה כותב. זה מחזק מאוד.
ערב טוב חברים!
היום היה לי נס יפהפה. ב"ה בסך הכל היום עבר בצורה טובה, השתדלתי לעזור בבית, לא להתעצל בלימוד, אבל בצהריים פתאום נשארתי לבד בבית לכמה שעות. בהתחלה לא חשבתי יותר מדי, ואז פתאום קלטתי שאני לבד ואני בסכנה. קצת נלחצתי, אני הרי לא רוצה ליפול. התקשרתי לחבר והוא לא ענה, אז נכנסתי לאתר והסתובבתי בין סיפורים בפורום. לאחר מכן גם למדתי, והחלטתי לסדר את כל הבית. גיליתי שזה מאוד עוזר לי בעניין שבירת הרצון, כי אין לי כל כך כוח לסדר אבל כשאני עושה את זה אני מאוד מסופק וזה גם עוזר להדוף את העצלנות שהיצר גורר אותי אליה.
אז בסופו של דבר ה' הציל אותי היום מנפילה, ואני אסיר תודה לו על כך. זה ממש לא מובן מאליו בשבילי להיות לבד בבית לכמה שעות ולהיות רגוע ולא ליפול. תודה אבא!
בזמן האחרון גם עלתה לי תובנה על נוסח ההלל: מצאה חן בעיניי הסמיכות של "אנא ה' הושיעה נא" ל"אנא ה' הצליחה נא". אני למדתי מכאן שלא סומכים על הנס: מצד אחד אנחנו מתפללים לישועה, כי באמת הדבר מעל לכוחנו (להישאר נקי 47 ימים?! אין סיכוי!), אבל מצד שני אנחנו גם מבקשים מה' שיצליח את מעשינו הדלים, את ההשתדלות שלנו. אנחנו לא מסירים אחריות אלא עושים את הפעולות שלנו, שומרים על העיניים, עושים את מה שאנחנו יכולים. וה' יושיע אותנו. אנחנו מבקשים מה' גם ישועה וגם הצלחה לעשות את מה שבכוחנו.
שנדע את מקומנו.
אני אסיר תודה לך, ה', על 47 ימי נקיות.
לילה טוב ובהצלחה לכולם!