שלום קליק יקר
אתה שואל לעניין ואנסה להשיב מנסיוני הדל (אני די בהתחלה) ומהידע שהפנמתי עד היום ,כמובן שאסור להיות מכור לכלום מעבר למפוכחות , הרי להיות מכור לתאווה זה אומר שתאווה מנהל לך את החיים גם נגד רצונך , ואם תהיה מכור למפוכחות תהיה מפוכח גם כשזה יהיה נגד רצונך

,
כמובן שאדם מפוכח יודע את הגבול בכל דבר ומבין שאסור שזה יהרוס לו את השלום בית או חברים טובים ועבודה או כל דבר חשוב אחר אבל שמעתי פעם בקבוצה שלפחות את הזמן שהשקענו בתאווה נשקיע בהחלמה ואם חשוב לנו החלמה ולוקחים את זה רציני נשקיע בזה לא פחות ואולי יותר מכל הדברים החשובים בחיינו כי גם המשפחה שלך צריך אותך מפוכח ועדיף להם אבא / בעל נקי ומפוכח פחות פנוי מאשר חולה פנוי וזמין תמיד, אם מישהו נכנס לסטרס או לחץ ואבוססיה כי הוא חייב עכשוי קבוצה אז כמובן יש לו עדיין עבודה מצד שני כשאתה כבר כן הולך לקבוצה או כל פעילות החלמה חשוב לעשות את זה כמו שצריך בכל לבבך ובכל נפשך להיות מוכן להיות ולעשות ככל שדרוש , להיות בפנים ולא בפנים כזה פרווה לא יתן את המענה המבוקש וכמו שאליהו הנביא אמר "עד מתי אתם פוסחים על שתי הסעיפים" ,בעניין ההתנשאות הרגשתי קצת בחודש הראשון כשהבאתי ימים נקיים והיה לי צורך לספר לחבר וכן עשיתי , וגם אשתי שותפה מלאה לתהליך שאני עובר ואני מאמין שכל אחד קיבל את תפקידו מאת ה' ולא מה שמתאים לי מתאים לאחר , ובעבודה וחברים יש לי חדשות טובות שככל שאני נכנס יותר לניקיון יש לי יותר מפוכחות וביטחון ושמחה פנימי במקום עצב אשמה נחיתות פחדים וזה עושה רק טוב לי ולסובבים אותי אנשים רוצים יותר להיות בסביבה שלי וגם סוג האנשים משתנה כי אם בעבר משכתי אלי חולים ומכורים אז במקום זה נמשכים אלי אנשים מחלימים מפוכחים ובריאים גם בעבודה יש לי הרבה יותר ביטחון עצמי וזה מקפיץ את היחסים שלי עים השותפים והעובדים, החוויות והשינוים הם לטובה אם כי לפעמים לא מיידי
אשמח להיות בקשר
חג שמח נקי ומפוכח ולתת לה' להיכנס עים כל העוצמה שלו ע"י כניעה