שלום אחי היקר מאד
אני מוכרח לציין שכל פעם שאני קורא דברים שלך אני חושב לעצמי 'אוף איך הוא מצליח לשתף את כל הרצונות והקשיים שלו בכזאת קלות, אין לי רבע מהאומץ לעשות את זה'. בתפילה 'לאַמִּיץ כּחַ כַּבִּיר וְרַב אונִים' שייתן לי יותר אומץ להחלים.
לגבי התסכולים שאתה מעלה בעבודה, חוויתי בחודשים האחרונים מה זה אומר 'הכל מאיתו יתברך', ורציתי לשתף אותך קצת אולי יועיל.
בעבודה הקודמת שלי לא היה לי דקה מנוחה מהבוס כל הזמן הייתי בתחושת דריכות לרצות אותו, וכל שליחת מייל או סתם תגובה לדבריו לוו בהרבה דפיקות לב - מה הוא יגיד? איך הוא יקבל את זה? הוא יחשוב שאני לא מתאים לרמה פה? שאני לא עובד מספיק טוב? וכו' וכו',
ובאמת הוא היה מוכיח אותי על כל צעד ושעל, ונותן לי סיבות טובות לחשוש גם בעתיד בכל פיפס שאעשה..
כמובן שאחרי שהוא היה צועק עלי הוא היה דואג 'לעודד' אותי שזה חלק מהעבודה ואין מה לעשות כולנו עושים טעויות והוא פה בשביל לעזור לי להשתפר.. בדרך וברמת הדציבלים שהוא יחליט כמובן..
בעזרתו יתברך אחרי ששה חודשים מצאתי עבודה חדשה שבה אני כרגע (ואגב יומיים אחרי שהודעתי לו שאני מתפטר, גם הוא הודיע בחברה שהוא עוזב.. ממש פלאי הבריאה.. למרות שהייתי עוזב בכל מקרה גם אם הייתי יודע את זה קודם שהודעתי על עזיבתי)
בעבודה הנוכחית שלי בחסדי הבורא היה לי בוס שנתן לי חופש פעולה (הוא ג"כ עוזב בסוף השבוע הזה.. ואני חש דריכות לגבי הבאות, אשא תפילה לכל יכול שיעזור לי להתמודד עם כל מה שיגיע במקומו. אמן.) כמעט מוחלט, מה שגרם לי לדחות פרויקט מאד רציני שהייתי צריך לבצע וחששתי שלא אצליח לבצע אותו בצורה ה'מושלמת' וכו' נזקי הפרפקציוניזם שאני מתמודד איתו לא תמיד בהצלחה.
כל הזמן חישבתי בראש מתי תאריך היעד שלי להגיש את הפרויקט ועשיתי לי תכנית עבודה כך שאספיק עד אז לסיים הכל.
כמובן שלא הצלחתי להיצמד לתכנית שלי וכל יום הייתי 'מעדכן' אותה ומוסיף את המשימה של אתמול שעדיין לא עשיתי, הרגשתי טיפש וחסר אונים מול הפחד והרצון לברוח מלהתמודד עם הפרויקט המורכב הזה שהייתי חייב לעשות. יום רדף יום ושבוע רדף שבוע, וגיליתי את עצמי באיחור מטורף ששווה פיטורים בלי היסוס בטח עם הבוס הקודם זה היה קורה תוך יומיים פה קלטתי את זה אחרי חודשיים.. - מה לעזאזל חשבתי לעצמי אין לי מושג כנראה שאני לא פועל ממניעים רציונליים אחרי הכל בכל התחומים.. אוהבים..
לפני שבועיים בערך קיבלתי מייל תמים מהבוס שלי - אנא שלח לי את מה שכתבת.
קשה לתאר את עוצמת חוסר האונים שחשתי באותם רגעים שהבנתי שכל 'החישובים' שלי שווים לפח - שוב.. ועליי להפסיק להרגיש שאני מנהל פה משהוא בעולם הזה אפי' לא את הלו"ז שלי.. הייתי כמעט בטוח במאה אחוז שאני עומד בפני פיטורין מאד מאד כואבים.
יצאתי לשאוף קצת אוויר ולנסות להירגע ולחשוב מה לעשות.. ואז נזכרתי בתכנית הקדושה שאני מנסה ללכת בה, הבנתי שעליי להחליף דיסקט במוח - 'רצונך ייעשה ולא רצוני', כמעט הכרחתי את עצמי בכח ללכת להתפלל מנחה שהייתה מהקשות שבחיי (כתבתי על זה פה פעם) וביקשתי מבוראי הכל יכול עזרה (שוב...) עם הבור שחפרתי לעצמי במו ידיי.
נכנסתי לחדר של הבוס שלי חייכתי חיוך מאולץ והחלטתי להתוודות בפניו על הקושי שיש לי עם הפרויקט ולא לשחק אותה סופרמן כל יכול, למרות האינסטינקט שאמר לי שאני בעצם הורס לעצמי את השם שלי אצלו.
אמרתי לו שאני מרגיש קצת לא נעים הסברתי לו בקצרה שהפרויקט מאד מורכב והזמן קצר וכמו שהוא הדריך אותי בתחלית עבודתי פה להתמקד בדברים החשובים כי אין מספיק זמן להכל, והיה לי קשה מאד בהתחלה לעשות את זה כי אני קצת 'פרפקציוניסט' (עוד פעם המילה הזאת בא לי להקיא מעצמי...) ולא שיתפתי אותו בזה בזמן ואני מרגיש לא טוב עם זה כרגע, אמרתי לו שאני עובד במרץ להשלים את הפער שנוצר ואני זקוק לעוד כמה ימים בשביל להשלים אותו.
התגובה שלו עדיין מדהימה אותי כשאני נזכר בה - הוא הסתכל עלי, חייך, ואמר לי שאני עובד אחראי!! כי באתי והצפתי מולו את הקושי ואת הפתרון שאני כבר מיישם, הוא עודד אותי להתמקד בדברים החשובים למרות הרצון לשלמות שיש לי, ונתן לי זמן בשביל 'לנקות את השלחן'...
מה רבו מעשיך ה' כולם בחכמה עשית.. גם את התגובות של הבוסים שלי כנראה. כל דבר בעיתו ובזמנו נועד לרומם אותי קצת להידבק בבוראי.
אני מרגיש מאז שקצת יותר הפנמתי שאין עוד מלבדו, הוא מנהל את העולם, והוא מנהל את התגובות של הבוסים שלי, ועלי לבדוק איך אני יכול יותר להתקרב אליו וממילא ארגיש פחות פחד ותחושה שעליי לרצות את ברואיו.
זה תהליך ועוד יש לי הרבה עבודה עד שאצליח לחוש בכל פעולה שקורת לי את העומד מאחוריה הכל יכול, אבל החוויה הזאת (שאגב גם עזרה לי לשבור את מחסום הכתיבה והחשש לכתוב פה בפורום..) הוכיחה לי עוד קצת שרצונו ייעשה ולא רצוני.
מקווה שתמצא את הדרך והמעשים שייגרמו לך לחוש יותר רגוע ושמח בחיים בכל התחומים.
יום טוב ושמח אח יקר