'אהבת חסד' היקר מזדהה עם כל אות שכתבת, בעצם גם עם הרווחים ביניהן...
אני גם בתחושת שביזות כללית לאחרונה, למרות שאני מוצא זמן לכתוב פוסטים ארוכים ומושקעים עם שלל עצות שאני לא מבצע, ועל רובם אף אחד לא טורח לענות או אפי' ללחוץ על כפתור ה'לייק' שלנו - "להבדיל"
אז אל תרגיש מיוחד שלא עונים לך, ככה אנחנו המכורים כנראה עסוקים בלקחת יותר מאשר לתת ואני מדבר על עצמי פה בלשון רבים כמובן.
בתקופה שהייתי בדיכאון רציני, למדתי שזה גם סוג של מחלה שמשפיע לי על ההסתכלות, הכל או שחור או לבן, כמו שכתבת "לא עשיתי דבר אחד טוב היום", למרות שאני יודע על שני דברים טובים לפחות שעשית:
1 - כתבת פוסט על זה! אני גם את זה מפחד לעשות בשביל לא לפגוע בתדמית שאני מנסה להשלות את עצמי בה פה
2 - ראיתי שלחצת 'לייק' על תגובה שמישהוא כתב היום בפורום.
גם לי היה מאד קשה לראות דברים טובים על עצמי מבעד לערפל שתחושות העצבות והדיכאון יצרו לי בראש.
אני לפעמים (כלומר בינתיים פעמיים בחיי עם שאיפה ליותר
) יושב עם עצמי ורושם רשימה של דברים טובים שעשיתי - הדברים הכי קטנים, החל מ'החלפתי גליל נייר טואלט בשירותים בעבודה, ואפי' הבאתי אחד ספר שיהיה לבאים בתור העצלנים וה@##!$# שעובדים איתי
,
ועד ל - התפללתי שתי שניות על ישועת עם ישראל לריבונו של עולם, בשקט במקומי בלי לחכות לתשובה מיידית ממנו
.
אני אוסיף בשביל עצמי עוד משהוא - הדרך לצאת מהעצבות זה לתת לאחרים, בפשטות ובלי לצפות לתמורה, החל מחיוך (מצרך נדיר ברחובותינו) ועד מילה טובה ויחס, ואפי' לקחת בחשבון שיתכן שהם יהיו כפויי טובה כלפיי כי הם לא רוצים להרגיש שהם חייבים לי משהוא, אז גם על זה אני מוחל להם מראש - אח איזה צדיק.. אני אתן לעצמי טפיחה על השכם.
בתפילה לאדון הששון שאזכה לקצת שמחה
אוהב אתך אח יקר