תודה רבה לך.
אני אסיר תודה היום על השתתפותי היום בשיחה של הקבוצה הפתוחה, השתתפתי גם במשך כמה דקות,
אני הרגשתי שאני לא לבד ועד עכשיו אני עדיין מרגיש כך.
קמתי ב30 דק' אחרי שהגדרתי את השעון המעורר, איך... כמו תמיד.
אבל הרגשתי יותר נקי ופחות עייף ושבור ממה שהרגשתי פעם.
מה שרציתי להגיד בקולי קולות, שאני נזהר ומשתדל לא להחשף לגירויים ואם מחוסר ברירה אני נחשף לזה רק ברגע הזה אני יודע שהשאננות צריכה להעלם ועכשיו מתחילה לי המלחה האמיתי עם היצר הרע.
אני יודע... "בתחבולות תעשה לך מלחמה" אבל אני לא רוצה יותר תחבולות, אם תהיה מלחמה, אני רוצה לדעת שהיא פה כאן ועכשיו, ואם אדע שהיא כאן ועכשיו אז אני לא אהסס להלחם.
בגלל זה אני יותר לא מרמה את היצר הרע, אין בינינו יותר משחקי תחבולות, אני אומר, "אם יש לך משהו עלי אז תביא", אני יודע מתי אני צריך להחזיק את עצמי בידיים, זה קשה, אבל אני לא מרמה יותר לא אותו ולא את עצמי.
הוא מלאך, אין סיבה שאני ירמה אותו, זה לא בכוחי, אבל אם אני ילחם בו בכל הכוחות, השם יעזור לי ואני בטוח שגם הוא לא ירמוס אותי בנקודת השיא כי זו השליחות שלו.
התסכול חוזר והולך, אחרי 3 ימים נקיים התסכול ירד מהאש הגדולה והוא על אש קטנה ואני חושש יותר מתמיד.
תאווה ותסכול הם שתי דברים שונים במהותם. והמלחמה בתאווה צריכה להמשך עד כלותה ואין שום גורם או התגברות אחרת שיעצרו את זה.
אני מפחד אם אחרי שבועיים נקיים, היצר הרע ישאל אותי את אותה השאלה, "האם אתה בטוח שאתה עוד יכול להביא ילדים לעולם? האם אתה בטוח שהאיבר שלך עוד תקין ומתפקד?" (אני מתכנן לרוץ ישר לשאול פה בפורום מה לעשות כשזה יקרה.)
אני סוף שבוע הזה נוסע הביתה, הבית הרגוע, איפה שאני יכול ללמוד או להתבטל... אם לא הייתי הולך לאוניברסיטה אולי לא הייתי יוצא אף פעם מהבית.
הבדידות של הבית שונה מבדידות בכל מקום אחר, המלחמה בבית יותר חזקה מבכל מקום אחר, כי יצר העצלות מאוד גובר במקום הזה.
אני מנסה להפתח אל העולם, כן עובד עם המחשב וכן פותח את טריסי החלונות מאט, ומנסה לא להציץ החוצה...
אבל כן מנסה להפתח ואני יודע שזה מה שהיצר הרע רוצה ולכן אני לא ממהר לפתוח את הטריסים והעדיפות שלי זה להזהר מלהחשף לתאווה מאשר להתמודד עם מצוקות.
בבית לא יהיה קל אבל אני צריך למצוא את הכוחות כדי שגם בבית אני ירגיש בנחת אמצא את אותן הכוחות להתגבר על התאווה, כי אם בבית אני אנצח אז גם בחוץ אני אנצח. אם אדם בביתו מלך אז גם בחוץ הוא יהיה מלך.
תודה על היום הנפלא שעבר. הקושי של התאווה אני יודע שהוא לא נעלם, הוא רק מתחבא והוא מאוד חזק.
כמו דוב/ דרקון שיושן במנהרה שלו.
(יש פתגם ברוסית "אל תעיר את החיה הישנה")
עוד מוסר ועוד מוסר.
אבדוק מתי בשבוע אוכל להוסיף לעצמי את אחד המפגשים של הגיבורים הנועזים שמתמודדים ברמ"ח כוחם ולהצטרף אליהם.
אני אסיר תודה לשם ולכם ועל היום המבורך שעבר עלי.
מקווה שלא אשכח לקרוא את "שמע" שעל המיטה (לפחות שורה אחת) ולהרדם קליל (בפעם הראשונה מזה שנה)
גם כי לא ישנתי כמאט היום וגם בגלל ששמרתי ימים בודדים על בריתי, אז אני מבקש רק את הנחת הקל הזה של שינה ערבה ללא תרדות רק הלילה.
ברכה לכל העם הזה.
כמו כן, שמעתי הרצאה של הרב יעקב בן חנן של ארגון שומרי ברית קודש (שם זה פרוייקט של 40 יום) למה 40? כי 40 יום מעיד על נחישות ואמינות של בן אדם.
לאישה גרושה אסור להתחתן 40 יום וזאת כדי לדעת שהיא לא בהריון מהבעל הקודם.
וכך לפי כמה פוסקים הוחלט כי 40 יום מעידים על כנות והחלטיות של הבן אדם, ואני פשוט חייב את זה לילדים, לזרעים (ז"ל= זרע לבטלה) שכבר איבדתי, אני פשוט רוצה להגיד להם בכך שאני מקדיש 40 יום כדי שיאמינו לי שאני מצטער.
וכן שערי השמים נפתחים לבן אדם שחטא אחרי 40 יום שהוא לא חטא בשנית (בפגם הזה) {יש עוד הסברים לא ארחיב}
שיהיה לילה שקט לכולם