לקרוע את השמיים פירושו לעורר את כל כוחות החיים, שאיפותי, רצונותי, השפלים והפחות, כל האישיות שלי... לעורר אותה למטרה אחת.... לדבר עם ה' לפנות אליו, לשנות את כל תחושת חיי מעמדה בה אני "יצליח לבד, למה לחפור לו" לעמדה של "אם אני לא פונה אליו לעזרה, כלום לא באמת יעבוד, וגם אם זה עובד, רק כי הוא אישר את זה בלי הבקשה שלי"
נחמן אחי היקר, אני כל כך מבין אותך,,,, אני לא יודע גילך מהו, אבל אני מעריך שזה עדיין באזור הצעיר של החיים,
מה שאתה מציג נורא נכון.... אולם יש הרבה דברים כפיים ונעימים שאנחנו מוותרים עליהם, כי בסולם הערכים שלנו הם בתחתית.... (לבירור סולם הערכים שלנו יש כבר דיון נוסף)
יש גם הפוך.... ברור לי שלאבא שלך לא היה נעים להחליף לך טיטול כשהייתה קטן.... אבל רצון אחר שלו גבר על זה.
נורא כיף להשיג דבר בחינם.... וואלה זה נחמד, אבל וואלה זה גניבה ( ברוב המיקרים ולצורך הדוגמא) אבל למרות שכיף לי להשיג דברים בחינם אני לא גונב.... כי זה יפרק את החבר'ה בה אני חיי ( ואני בכוונה לא מכניס את אלוהים לדיון כרגע)
תאמר לי סוף כל סוף התאווה אינה פוגעת באחר?
צודק!
ולכן אברר עוד קצת את סולם הערכים שלי.
שתי סיבות עיקריות להפסיק לצרוך פורנו:
נחלק את זה לסיבה האנושית,
הסיבה האלוהית.
הסיבה האנושית.... רוב המוחלט של החברים כאן יכולים להסביר לך ולפרט לך כמה הם נדפקו מחוסר שליטה על הצריכה של הסרטים האלו, זה יתחיל בשעות שבזבזנו בצפייה בזה על חשבון דברים אחרים יותר חשובים לנו (לאו דווקא רוחנים) ... וזה יגמר בחלק שיאמרו שהגיעו למצב בו הם בוגדים בנשים שלהם הולכים לנשים אחרות....
לכן הם רוצים להתחיל לשלוט בזה. קרי... לדעת להתמודד עם הדחף לבצע את האקט.
סיבה אלוהית. לא נראה לי שצריך להסביר לך, אתה אריה, עבודת ה' חשובה לך, ה' ית' אוסר את זה.... אנחנו רוצים להיות קרובים לה' ית' ולכן נתרחק מזה. ( ואם תירצה נפתח דיון בפרטי)
נכון, זה כיף! זה "מענג" "משחרר" "פורק לחצים" "מקלט" "מפלט" כל אחד והסיבה שלו זה עושה נעים,( באותו רגע). יש כאלה שפשוט זה כיף להם רק כי הם גברים.... ונשים יפות מושכות אותם....
ואם כל זה.... אנחנו רוצים להפסיק, או כי בעתיד זה ידפוק אותנו, וסוף מעשה במחשבה תחילה, או כי זה מרחיק אותי מהדברים שאני באמת רוצה, שאלו טהרה, ויראה, כך או כך.... לפעמים ה' ית' נותן לנו להתבוסס בבוץ עד שאנחנו מבינים, שחאלס.... מסריח כאן....
לי כבר ברור שהכיף הזה מסריח לי!!!!! אבל גם לי לקח זמן לקלוט את זה
בכל מקרה אחי! נשמח שתמשיך איתנו.... ותשתף, ובעזרת ה' עוד יתעורר הרצון לרצות להפסיק
אגב עצם זה שאתה כאן מעיד שלא ברור לך שאתה מוכן להקריב הכל בשביל הכיף הזה