שטיסל כתב on 24 אוג' 2016 19:39:
היום קראתי את תוכנית 12 הצעדים, והיה לי נורא קשה לקבל את זה שאני חסר אונים ולא שולט בחיי, ובעיקר היה לי קשה שכל התוכנית הזו סובבת סביב אלוקים, אני יודע שזה נשמע מגוחך, אני בחור ישיבה - מאמין, אבל בכל הנושא של ההתמודדות אלוקים כויכול נדחק הצידה, גם הסיבה שאני רוצה להפסיק היא לא דתית אלא אני פשוט רוצה לחיות טוב יותר.
אני מרגיש קצת תקוע במצב הזה. האם מישהו יכול להאיר את עיני?
שלום חבר,
אתחיל מהסוף. המרכז של תכנית הצעדים הוא רוחניות ואלוקים, אבל לא בצורה שבה אתה מפרש אותם. אסביר את עצמי: התכנית הזאת בכלל התחילה אצל אלכוהוליסטים שלא קישרו את השתיה שלהם לאיזה שהוא איסור של אלוקים או משהו כזה. יחד עם זה, למרות שהבעיה שלהם לא היתה דתית בכלל, הם מצאו שהפיתרון הוא חיים רוחניים. לכן, התכנית לא אומר לך "תפסיק כי אלוקים אסר עליך לאונן", אלא משהו אחר לגמרי שהוא בערך "אם אתה רוצה להפסיק בגלל עצמך, תנסה להכניס את אלוקים לחיים שלך". מבין את ההבדל?
כעת לנושא החוסר אונים. הייתי מציע לך לחשוב על זה בצורה אחרת לגמרי. שכח ממה שחברים אחרים מתארים ותשאל את עצמך האם אתה יכול להפסיק לבד או שאתה צריך עזרה. אם קשה לך להפסיק לבד אז התכנית מציעה לך עזרה. זה הכל.
העזרה יכולה להיות על ידי השיתוף של חברים אחרים (כמו שאתה עושה כאן) או שהעזרה יכולה להיות לפנות לאלוקים בשעת קושי (כמו שכל יהודי עושה בקשיים אחרים בחיים שלו...). כי הרי מה זה "חוסר אונים" אם לא "מחסור בכח"? אז אם חסר לך כח - תלמד לבקש אותו. זה הכל.