א.
אני לא ראוי לאהבה, אבל מאוד רוצה שיאהבו אותי. בדרך המעוותת שהתרגלתי אליה מזה שנות דור.
אני מבקש שיעזבו אותי במנוחה, אבל נצמד באובססיביות כדי להרגיש שייך ושווה משהו
אני שונא שמתעלמים ממני ומהבעיות שלי, אבל מתעלם מאחרים בעצמי
בימים האחרונים נעלמתי בכוונה, כדי ליפול. אבל שאלה אחת ניקרה שוב ושוב בראשי: למה כל כך קשה לי לצאת מהאנוכיות?
במיוחד עכשיו, כשטעמתי קורט מהחיים ללא תאווה וראיתי כי טוב.
מאיפה מגיע ייצר ההרס העצמי הזה? ברור לי מראש איך ארגיש תוך כדי ואחרי. אז למה להרוס הכל?
קראתי במייל היומי על ההשפעה של הפורנו על המוח וזה התאים ככפפה ליד. בחודש הראשון כאן כמעט שום דבר "רגיל" לא עורר אותי מינית. רף הסיפוק שלי נהיה כל כך גבוה שטריגרים "נורמליים" כמעט ולא השפיעו בהיעדר פורנו. לאט לאט התגנבה מחשבה שאולי אם אעבוד מספיק חזק אוכל לפתח רגשות אמיתיים, בריאים. ואז הגיע הקריז הראשון.
ב.
לאורך כל שעות היום התהלכו כלבים בשבילי הקיבוץ בו התארחתי בחול המועד. כמעט בכל מקום ראינו לפחות אחד מהם מרחרח את מרצפות השומשום או רודף אחרי חתולים. לקראת הערב התקבצו כמה מהם לדשא המרכזי כדי לשחק אחד עם השני ולבקש בעינים כלות שאריות מהמנגל של האורחים מהמרכז.
כל הכלבים האלו הגיעו לקיבוץ אחרי שעברו התעללות בידי הבעלים הקודמים שלהם. חלקם הארי גרר בעיות אלימות בטרם נשבתה נפשו ברוגע של מרגלות הגולן.
אפשר היה לראות את זה מייד. גם חיצונית - משום שעל חלקם נותרו צלקות , וגם לפי האישיות - אפילו הגדולים שבחבורה חששו מבני אדם. כל כך חששו שאפשר היה לגרש אותם כמו חתולות פחדניות. אף אחד מהם לא חשף שיניים או נבח.
היה שם אחד פחדן במיוחד. גולדן גדול ויפה. גם בחלוף כמה ימים לא התקרב לאף אחד. הוא דחה כל יד שביקשה ללטף. לפעמים ממש רעד פיזית מפחד.
גם בי פגעו. גם אני חשפתי אחר כך שיניים ותקפתי (לא מינית, אבל בהחלט פגעתי. גם אם לא בידיעתן), אבל עדיין לא שיחררתי. לא נתתי לעצמי לשחרר כשצריך. לא איפשרתי לאחרים להעניק לי ולהעניק בחזרה. חבל כל כך, הרי הגולדן הזה אוצר בחובו כל כך הרבה אושר מוזבז שהיה יכול לחלוק עם אחרים. ואולי גם לי
ג.
מה אני רוצה כרגע, הערב?
רוצה להיות כנה. להודות שיש לי בעיה. להרכין את הראש אבל לשם שינוי לא כדי לבכות, בכיתי מספיק. אני רוצה לפעול.
לקחת אחריות על המעשים שלי. לנסות וליצור קשר עם אחרים שרוצים ויכולים לעזור ולקדם אותי
בסימביוזה בריאה. גם בחיים האמיתיים, אלו שמחוץ לכינויים.
אני רוצה להרגיש
רוצה לאהוב
רוצה להרגיש נאהב
רוצה את היום ואי"ה גם את מחר. אבל מחר זה מחר אז כרגע נתרכז בשלהי היום שלנו.
אני רוצה לקרוא ולכתוב ולחזור אחר כך כדי לאשר את הדברים שוב ושוב עד שהצעדים יכנסו לראש ויהפכו לשגרת חיים. לא ויי אחד ולא שניים אפורים.
ברור לי שהעבודה שאצטרך לעשות היא לכל החיים, לכן הפעם אין לי הצהרות מפוצצות. רק הבנה עמוקה שנמאס לי מהחושך.